Grįžti

DARŽOVINGOS MAKARONŲ SALOTOS SU SŪRIU

Greitai paruošiamos šviežiomis daržovėmis "prifarširuotos" salotos su sūriu. Sočios, gaivios, spalvingos, pilnos skirtingų tekstūrų ir skonių. O padažas - vyšnaitė ant torto, sujungianti ingredientus į puikų patiekalą.

Ingredientai

padažui:

  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1-3 šaukšteliai medaus
  • 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
  • 1 citrinos sultys (apie 50-60 ml)
  • 1 sutraiškyta česnako skiltelė
  • 1 šaukštelis druskos
  • juodųjų pipirų

visa kita:

  • 300 g makaronų (svoris nevirtų)
  • 200 g sūrio (rinkausi Senojo Dvaro)
  • 1 raudonoji ar geltonoji paprika
  • 1 ilgasis agurkas
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 skardinė pupelių ar avinžirnių
  • 1/2 raudonojo svogūno (arba svogūnų laiškų)
  • 3-4 saujos mėgstamų žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai, laiškiniai česnakai, svogūnų laiškai...)

Gaminimo eiga

  • Puode, kuriame virsiu makaronus, užverdu vandenį. Dedu šaukštą su kaupu druskos. Verdu makaronus 2-3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakelio. Pasibaigus laikui, makaronus pilu į sietelį ir perlieju šaltu vandeniu.
  • Į nedidelį užsukamą stiklainį sudedu visus padažo ingredientus ir užsukusi dangtelį suplaku. Leidžiu jam pastovėti, kol smulkinsiu daržoves.
  • Susmulkinu žoleles, daržoves, sūrį norimos formos ir dydžio gabalėliais. Renkuosi stambesnius gabaliukus, kad nepasimestų tarp makaronų.
  • Dideliame dubenyje sumaišau makaronus, daržoves ir sūrį su padažu. Ragauju, ir pridedu druskos ar pipirų, jeigu trūksta. Galima valgyti iškart arba leisti salotoms pastovėti valandėlę, kol skoniai susistovi.