DARŽOVINGOS MAKARONŲ SALOTOS SU SŪRIU
Greitai paruošiamos šviežiomis daržovėmis "prifarširuotos" salotos su sūriu. Sočios, gaivios, spalvingos, pilnos skirtingų tekstūrų ir skonių. O padažas - vyšnaitė ant torto, sujungianti ingredientus į puikų patiekalą.
padažui:
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1-3 šaukšteliai medaus
- 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
- 1 citrinos sultys (apie 50-60 ml)
- 1 sutraiškyta česnako skiltelė
- 1 šaukštelis druskos
- juodųjų pipirų
visa kita:
- 300 g makaronų (svoris nevirtų)
- 200 g sūrio (rinkausi Senojo Dvaro)
- 1 raudonoji ar geltonoji paprika
- 1 ilgasis agurkas
- 200 g vyšninių pomidoriukų
- 1 skardinė pupelių ar avinžirnių
- 1/2 raudonojo svogūno (arba svogūnų laiškų)
- 3-4 saujos mėgstamų žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai, laiškiniai česnakai, svogūnų laiškai...)
Puode, kuriame virsiu makaronus, užverdu vandenį. Dedu šaukštą su kaupu druskos. Verdu makaronus 2-3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakelio. Pasibaigus laikui, makaronus pilu į sietelį ir perlieju šaltu vandeniu.
Į nedidelį užsukamą stiklainį sudedu visus padažo ingredientus ir užsukusi dangtelį suplaku. Leidžiu jam pastovėti, kol smulkinsiu daržoves.
Susmulkinu žoleles, daržoves, sūrį norimos formos ir dydžio gabalėliais. Renkuosi stambesnius gabaliukus, kad nepasimestų tarp makaronų.
Dideliame dubenyje sumaišau makaronus, daržoves ir sūrį su padažu. Ragauju, ir pridedu druskos ar pipirų, jeigu trūksta. Galima valgyti iškart arba leisti salotoms pastovėti valandėlę, kol skoniai susistovi.