Ar jums kartais reikia greitos vakarienės ar pietų? Palaikykite mano stiklinę ! Tiksliau, pasinaudokite šiuo receptu :). Makaronų salotos atsidurtų gan aukštai mano sąraše “TOP 10 greitai paruošiamų pietų idėjų”. Paruošti lengva, produktų dažniausiai galima rasti šaldytuve, sadėliuke ar virtuvės stalčiuose, o (bent jau pas mus) tokias salotas mėgsta visi. Na, pasitaiko, kad kažkuris valgytojas išrenka, tarkim, paprikų gabaliukus, bet čia menka naujiena, kai prie stalo sėdi trys ikimokyklinukai. Toks triukas nesiskaito.
Beje, šioms salotoms lengvai panaudoju įvairiausius šviežius žalumynus iš daržo. Šiuo metu kaip tik pats jų žaliavimas, o šviežios žolelės ne tik gardina, bet ir visą puokštę vitaminų ir naudingų medžiagą su savimi atsineša. Drąsiai pripjaustau kelias milžiniškas saujas krapų, petražolių, bazilikų, svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų. Kad ir ko šiuo metu darže.
Pirmiausia verdu makaronus. Puode užverdu vandenį ir dedu šaukštą su kaupu druskos. Nesijaudinkite dėl druskos kiekio, didžioji dalis jos liks vandenyje, o makaronai bus tik skanesni. Makaronus verdu 2-3 min mažiau, nei nurodyta ant pakelio. Tikrai nenorime, kad salotose makaronai byrėtų ar būtų panašesnį į košę. Pasibaigus virimo laikui, makaronus pilu į sietelį ir perlieju šaltu vandeniu.
Į nedidelį sandariai užsukamą stiklainį sudedu visus padažo ingredientus ir tvirtai užsukusi suplaku padažą. Aliejus turi susijungti su citrinos sultimis, kol padažas tampa vientisas. Palieku padažą susitovėti, kol pjaustau daržoves.
Supjaustau daržoves norimo dydžio gabalėliais. Noriu ne per daug smulkių gabalėlių, kad nepasimestų tarp makaronų. Renkuosi Senojo Dvaro sūrį. Vienas mūsų šeimos mėgstamiausių lietuviškų sūrių ne tik sumuštiniui, užkandžiui, bet ir patiekalams. Puikiai nugula ir į šias salotas. [reklama]
Makaronus ir daržoves sumaišau su padažu. Ragauju – gal trūksta druskos ar pipirų. Valgome iškart arba po valandėlės, kai skoniai dar labiau susijungia.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Senojo Dvaro sūriu – reklama.