Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus - kuo smulkiau. Brokolius - kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas - vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas - plonomis riekelėmis.
Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.
Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).
Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą.
Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.
Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso - pakoreguoju pagal skonį.
Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus. Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.