Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

DARŽOVIŲ MISO SRIUBA SU TOFU IR MAKARONAIS

Pilna daržovių ir spalvų sriuba, pasižyminti umamišku skoniu dėl miso pastos, kreminiu sultiniu dėl kokosų pieno, komfortiškumu dėl ryžių makaronų ir sotumu dėl nuostabiai švelnaus šilkinio tofu. Kadangi už lango dar žiema, norisi šilto maisto, tačiau jis neprivalo būti apsunkinantis.

Ingredients

  • 1 vidutinis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • pusės nykščio dydžio imbiero gabaliukas
  • pusė vidutinio brokolio
  • pusė vidutinės paprikos
  • 1 nedidelė morka
  • 200 g ryžių makaronų (tiktų ir kitokie makaronai)
  • 4-6 šaukštai šviesios miso pastos
  • 1-2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 300 g šilkinio tofu
  • laimai ir svogūnų laiškai patiekimui

Instructions

  • Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus - kuo smulkiau. Brokolius - kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas - vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas - plonomis riekelėmis.
  • Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.
  • Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).
  • Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą.
  • Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.
  • Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso - pakoreguoju pagal skonį.
  • Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus. Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.