DARŽOVIŲ MISO SRIUBA SU TOFU IR MAKARONAIS

2024-01-14

Tęsiasi tradicinis metų pradžios noras valgyti lengviau, į mitybą įtraukiant daugiau daržovių ir augalinių produktų. Paskutiniame įraše minėtas augalinis sausis (aka Veganuary), skelbiamas pačiu tinkamiausiu metu, nes po švenčių stalų mano organizmas natūraliai prašosi daržovių, spalvų, augalinių ingredientų lėkštėje. Ir nors dar tik sausis, t.y. tikroji žiema, bet po Naujųjų pradedu galvoti apie pavasarėjimą, naują pradžią, planuoju katik prasidėjusius metus ir jaučiu bendrą lengvėjimo jausmą tiek mintyse, tiek kūne. Norisi ne tik susitvarkyti ir išsivalyti namus, bet panašiai elgtis su savo organizmu bei psichologine sveikata. Šis patiekalas – puikiai tinkamas tokiam nusiteikimui: pilna daržovių ir spalvų sriuba, pasižyminti umamišku skoniu dėl miso pastos, kreminiu sultiniu dėl kokosų pieno, komfortiškumu dėl ryžių makaronų ir sotumu dėl nuostabiai švelnaus šilkinio tofu. Kadangi už lango dar žiema, norisi šilto maisto, tačiau jis neprivalo būti apsunkinantis. Ši sriuba – puikus variantas, dar ir atitinkantis augalinio sausio temą, mat yra veganiška. Augalinio maisto skeptikams noriu užbėgti už akių vartymo ir pasiūlyti tiesiog išbandyti, mat sriubos skonis, sotumas ir gamybos greitumas gali jus nustebinti :).

Šį įrašą remia LIVIN parduotuvių tinklas, pasižymintis itin plačiu augalinių produktų pasirinkimu. Kartais juk norisi atšviežinti savo racioną, o tai lengviau padaryti įsileidus naujų produktų į virtuvę. Sriubai rinkausi Clearspring prekinio ženklo ingredientus: kokosų pieną, šviesią miso pastą, nuostabų šilkinį tofų (pelniusį “Great Taste” apdovanojimą) ir rudųjų ryžių makaronus. Virš 30 metų gyvuojančio Clearspring asortimente išskirtinai tik ekologiški, augalinės kilmės produktai be rafinuoto cukraus. Daugelis jų gaminami tradiciniu būdu, pagal autentiškus ilgamečius receptus, tad skoniai unikalūs, perduodami iš kartos į kartą. Labai rekomenduoju išbandyti šią miso pastą ir tofu – mane nustebinę išskirtiniai produktai. O dabar – gaminkime 🙂

Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus – kuo smulkiau. Brokolius – kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas – vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas – plonomis riekelėmis. Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.

Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).

Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą. Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.

Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso – pakoreguoju pagal skonį.

Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus.

Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su LIVIN, reklama

DARŽOVIŲ MISO SRIUBA SU TOFU IR MAKARONAIS

Pilna daržovių ir spalvų sriuba, pasižyminti umamišku skoniu dėl miso pastos, kreminiu sultiniu dėl kokosų pieno, komfortiškumu dėl ryžių makaronų ir sotumu dėl nuostabiai švelnaus šilkinio tofu. Kadangi už lango dar žiema, norisi šilto maisto, tačiau jis neprivalo būti apsunkinantis.

Ingredientai

  • 1 vidutinis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • pusės nykščio dydžio imbiero gabaliukas
  • pusė vidutinio brokolio
  • pusė vidutinės paprikos
  • 1 nedidelė morka
  • 200 g ryžių makaronų (tiktų ir kitokie makaronai)
  • 4-6 šaukštai šviesios miso pastos
  • 1-2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 300 g šilkinio tofu
  • laimai ir svogūnų laiškai patiekimui

Gaminimo eiga

  • Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus – kuo smulkiau. Brokolius – kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas – vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas – plonomis riekelėmis.
  • Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.
  • Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).
  • Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą.
  • Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.
  • Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso – pakoreguoju pagal skonį.
  • Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus. Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos