Bratwurst dešrelėms iš abiejų pusių padarau negilius įpjovimus, kaip armonikėles. Tuomet įkaitinu keptuvę, pilu šiek tie kepimo aliejaus ir dešreles pakepu iš abiejų pusių, kad gražiai paskrustų. Paskrudintas dešreles išimu ir atidedu į lėkštę.
Svogūnus supjaustau plonais pusžiedžiais ir kepu toje pačioje keptuvėje, kur skrudinau dešreles (keptuvės po dešrelių neplaunu). Jei atrodo, kad trūksta, prieš supilant svogūnus į keptuvę įpilu dar šiek tiek aliejaus. Svogūnus vis pamaišydama kepu kol jie susileidžia ir tampa švelniai rusvi. Kepimas užtrunka apie 10 min.
Dabar į keptuvę su svogūnais sudedu sviestą, smulkiai pjaustytus česnakus, raudonėlius ir juodųjų pipirų. Pamaišydama kepu porą minučių.
Tuomet į keptuvę supilu cukrų, druską ir balzaminį actą. Kepu maišydama dar porą minučių, kol svogūnai karamelizuojasi.
Galiausiai dedu miltus ir gerai juos išmaišau su bekepančiais svogūnais. Tuomet supilu alų ir maišau padažą, kol jis švelniai užverda ir sutirštėja.
Stipriai primažinu kaitrą ir ant padažo su svogūnais sudėlioju pakeptas dešreles. Keptuvę uždengiu dangčiu ir leidžiu dešrelėms pasitroškinti apie 15 minučių.
Patiekiu su puria bulvių koše (receptas apačioje).