GRILYJE KEPTOS BULVYTĖS SU SVIESTU, ŽOLELĖMIS IR SŪRIU
Tiesiog nuostabus būdas paruošti šviežias bulvytes ant griliaus ar laužo. Minkštutės, kvapnios bulvytės, užlietos išsilydžiusiu tąsiu ir išraiškingu pelėsiniu sūriu yra gal kiek netikėtas, bet fantastiškas griliaus patiekalas.
- 16 vnt. nedidelių šviežių bulvyčių
- 70 g sviesto
- Pora saujų mėgstamų žolelių (geriausiai tinka šviežios petražolės, krapai, rozmarinai, raudonėliai, laiškiniai česnakai...)
- 6 česnako skiltelės
- Kmynų
- Druskos
- Sūris su baltuoju pelėsiu (pvz., Neufchâtel arba Camembert)
Švariai nuplautas bulvytes sumaunu ant iešmų taip, kad tilptų kepti mano grilyje/šašlykinėje.
Iešmus su bulvytėmis dedu ant folijos, gausiai barstau smulkintomis žolelėmis, kmynais ir česnakais, nepagailiu druskos ir šalia išdėlioju sviesto riekeles. Bulvytes su priedais įvynioju į foliją nepagailėdama jos, kad kepimo metu neišbėgtų sviestas ir prieskoniai.
Sūrį suvynioju į dvigubą foliją taip, kad neišbėgtų, nes kepdamas jis taps skystas.
Grilyje su daug žarijų kepu bulvytes vis vartydama ir stengdamasi neperplėšti folijos apie 30-40 min (bulvių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir žarijų kaitros).
Kai bulvės jau beveik iškepusios, į grilį dedu ir sūrį. Jam prireiks vos 5-10 min, kad išsilydytų.
Bulvytes išvynioju iš folijos ir šalia patiekiu iškeptą skystą sūrį.