GRILYJE KEPTOS BULVĖS SU SVIESTU, ŽOLELĖMIS IR SŪRIU

2021-07-28

Jau seniai visi žinome, kad ant griliaus galima kepti ne tik šašlykus! Nors kartais aš jų labai užsimanau ir nors kartą per sezoną iškepu. Tačiau šįkart mano praėjusios vasaros mėgstamiausias grilio patiekalas: bulvytės su žolelėmis ir keptas sūris. Kai darže jau turime pirmųjų šviežių bulvių, toks kepimo būdas man yra vienas nuotabiausių. Jos tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras, jei kepsite kažką papildomo. Man taip skanu valgyti karštą bulvytę ant jos uždėjus šiek tiek išsilydžiusio sūrio. Beveik desertas!

Dauguma ingredientų yra iš daržo. Nusikasiau šviežių bulvyčių, prisiskyniau petražolių, rozmarinų ir laiškinių česnakų, česnakas irgi mano augintas. Jei daržo neturite, tikriausiai nereikia sakyti, kur tokių produktų ieškoti. Dar reikės druskos, kmynų, sviesto (rinkausi IKI) ir sūrio su baltuoju pelėsiu. Rinkausi prancūzišką sūrį Neufchâtel iš IKI. Jis panašus į Camembert, tačiau stipresnio, aštresnio skonio. Labai jį mėgstu ir ne tik kepti! [reklama]

Gaminimo procesas paprastas, ilgiau laiko užtrunka susiruošti ir užkurti grilių/laužą, kad turėčiau daug žarijų. Bulvytės kepa gan ilgai, todėl ir žarijų reikia daug. Gaminkim!

Švariai nuplaunu šviežias bulvytes. Jų neskutu.

Susmulkinu visus žalumynus, sumaišau juos dubenėlyje.

Susmulkinu peiliu arba naudodama česnakų traiškyklę sutraiškau česnakus.

Bulvytes sumaunu ant metalinių iešmų taip, kad tilptų į grilį ar šašlykinę.

Kiekvieną iešmą su bulvytėmis dedu ant ištiestos folijos. Šalia pridėlioju sviesto riekelių, gausiai beriu žolelių mišinio, smulkintų česnakų, kmynų ir nepagailiu druskos. Bulvytes suvynioju į foliją keliais sluoksniais. Svarbu suvynioti taip, kad kepant neišbėgtų sviestas ir prieskoniai.

Surį irgi įvynioju į dvigubą folijos sluoksnį, nes kepdamas jis išsilydys.

Kai žarijos ir bulvytės paruoštos, galima kepti.

Bulvytės kepa, priklausomai nuo jų dydžio ir žarijų kaitros, apie 30-40 min. Sūrį kepimui prijungiu tik pačioje pabaigoje, kai bulvytės jau beveik iškepusios, nes jam pakaks vos 5-10 min, kol išsilydys.

Iškepusias bulvytes iškart išvynioju iš folijos, sudedu į dubenį. Ant viršaus užpilu folijoje likusį sviestą su prieskoniais. Šalia patiekiu karštą išsilydžiusį sūrį.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su IKI prekybos tinklu [reklama].

GRILYJE KEPTOS BULVYTĖS SU SVIESTU, ŽOLELĖMIS IR SŪRIU

Tiesiog nuostabus būdas paruošti šviežias bulvytes ant griliaus ar laužo. Minkštutės, kvapnios bulvytės, užlietos išsilydžiusiu tąsiu ir išraiškingu pelėsiniu sūriu yra gal kiek netikėtas, bet fantastiškas griliaus patiekalas.

Ingredientai

  • 16 vnt. nedidelių šviežių bulvyčių
  • 70 g sviesto
  • Pora saujų mėgstamų žolelių (geriausiai tinka šviežios petražolės, krapai, rozmarinai, raudonėliai, laiškiniai česnakai…)
  • 6 česnako skiltelės
  • Kmynų
  • Druskos
  • Sūris su baltuoju pelėsiu (pvz., Neufchâtel arba Camembert)

Gaminimo eiga

  • Švariai nuplautas bulvytes sumaunu ant iešmų taip, kad tilptų kepti mano grilyje/šašlykinėje.
  • Iešmus su bulvytėmis dedu ant folijos, gausiai barstau smulkintomis žolelėmis, kmynais ir česnakais, nepagailiu druskos ir šalia išdėlioju sviesto riekeles. Bulvytes su priedais įvynioju į foliją nepagailėdama jos, kad kepimo metu neišbėgtų sviestas ir prieskoniai.
  • Sūrį suvynioju į dvigubą foliją taip, kad neišbėgtų, nes kepdamas jis taps skystas.
  • Grilyje su daug žarijų kepu bulvytes vis vartydama ir stengdamasi neperplėšti folijos apie 30-40 min (bulvių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir žarijų kaitros).
  • Kai bulvės jau beveik iškepusios, į grilį dedu ir sūrį. Jam prireiks vos 5-10 min, kad išsilydytų.
  • Bulvytes išvynioju iš folijos ir šalia patiekiu iškeptą skystą sūrį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos