GRILYJE KEPTŲ KUKURŪZŲ IR MAKARONŲ SALOTOS SU FETA
Vasaros pabaigos ar rudens pradžios salotos, kai turime kukurūzų burbuolių sezoną ir dar norisi užkurti grilį. Kukurūzų saldumas, traškumas ir dūmo kvapas, makaronų minkštumas, paprikos cinkelis ir fetos sūrumas. Fantastika! Kaip garnyras arba pagrindinis patieklas.
- 3 didelės kukurūzų burbuolės (galima keisti konservuotais)
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 150 g fetos
- 250 g makaronų
- Nemažas ryšulėlis svogūnų laiškų
- Ryšulėlis petražolių arba kalendrų
padažui:
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 40 ml obuolių sidro acto
- 2-4 česnako skiltelės
- 2 nubraukti šaukšteliai druskos
- Juodųjų pipirų
Nulupu kukurūzų burbuoles. Kepu jas vidutinisko karštumo grilyje, kol iškepa iš visų pusių. Užtrukau apie 20 min. Galima kepti ir grilio keptuvėje ant viryklės arba tiesiog išvirti verdančiame vandenyje (virti apie 4-7 min). Kol kukurūzai kepa, išverdu makaronus. Verdu sūriame vandenyje (dedu beveik pilną šaukštą druskos) 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Virimo laikui pasibaigus, trumpai aplieju makaronus šaltu vandeniu, kad atvėstų ir nesuliptų.
Supjaustau daržoves: svogūnų laiškus, petražoles arba kalendras, mėlynąjį svogūną itin smulkiais kubeliais, stambesniais kubeliais papriką. Sutrupinu fetą. Viską dedu į didelį dubenį, kuriame maišysiu salotas.
Atvėsusius kukurūzus nupjaunu nuo burbuoles. Juos ir makaronus dedu į dubenį prie kitų daržovių.
Atskirame indelyje sumaišau visus padažo ingredientus (česnaką išspaudžiu per spaudyklę arba padarau tyrelę smulkius česnako gabalėlius trindama į pjaustymo lentelę plokščiąja peilio puse). Padažą išplaku šluotele.
Padažą pilu į dubenį ant daržovių ir makaronų. Išmaišau. Ragauju. Jeigu trūksta, pridedu druskos, pipirų, acto arba aliejaus.