Į didelį dubenį supilu miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišau.
Sūrį sutarkuoju stambesne tarka ir supylusi į miltų mišinį vėl išmaišau.
Ištirpinu sviestą ir palieku šiek tiek ataušti.
Jalapenus supjaustau nedideliais kubeliais, prieš tai iš jų išėmusi visas arba dalį sėklų. Jei norisi daugiau aštrumo palieku visas sėklas. Jei norisi, kad būtų neaštru, pašalinu visas sėklas.
Miltų ir sūrio mišinio viduryje padarau duobutę. Į ją sudedu pjaustytus jalapenus, traiškytus česnakus. Supilu tirpintą ataušintą sviestą ir kefyrą. Išmaišau šaukštu, kol nelieka sausų miltų ir visi ingredientai pasiskirsto tolygiai.
Į skardą ištiestą kepimo popieriumi naudodama ledų kaušelį dedu tešlos kauburėlius. Tarp jų palieku tarpelius, nes sausainiai kepdami šiek tiek išsipučia.
Skardą perkeliu į iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (be vėjelio) ir kepu apie 22-25 min., kol sausainiai švelniai paruduoja.
Valgome dar šiltus iškart arba ataušusius. Ataušusius laikau silikoniniame maišelyje arba sandariame inde, kad neapdžiūtų. Puikiai tinka ant užkandžių lentos su įvairiais sūriais, užtepėlėmis ir kitais delikatesais. Dar skanu perpjauti perpus ir pašildyti skrudintuve su pusryčių kiaušiniais.