Pikantiški ir nesaldūs kepiniai yra mano LABAI mėgstami. O šie kefyro sausainiai yra tobulas pavyzdys, kai pikantiški kepiniai nenusileidžia ir net pranoksta saldžiuosius. Viduje jie viliojančiai minkšti ir drėgni, o išorėje turi traškią ir trapią plutelę, kurią suformuoja sviesto ir sūrio duetas. Maži jalapenų gabalėliai kiekvienam kasneliui atnešą tą “mmm” efektą. Kaip juos valgau? Pirmiausia, tai dar šiltus, be nieko, tiesiai iš skardos. Patikėkite, jūs irgi norėsite taip daryti ir jei kompanija iš kelių žmonių, GALI BŪTI, kad tuo viskas ir baigsis. Tačiau, jei saikas būna suvaldytas ir sausainių visgi lieka, aš juos naudoju keliais būdais:
Vienintelis ne visai kasdienis produktas šiems sausainiams yra jalapenai. Na, jie yra sausainių cinkelis, tad rekomenduoju nepraleisti. Tačiau jei jų negaunate ir niekaip nerandate, drąsiai keiskite saldžiąja žalia paprika. Naudokite jos pusę, jei ji didelė arba visą, jei maža. O kokybiški ir mano mylimiausia DVARO pieno produktai užtikrins visą likusią sausainių sėkmę: dėl kefyro jie bus pasipūtę ir minkšti viduje, o sviestas ir sūris sukurs traškią ir trapią plutelę, dėl kurios skarda ištraukta iš orkaitės dažnai tiesiog išnyksta ir lieki taip ir nesupratęs, kodėl vėl nekepei dvigubo kiekio. Reklama.
Pradedu nuo pasiruošimo: orkaitės įjungimo (180 laipsnių be vėjelio), sviesto tirpinimo ir sūrio tarkavimo. Renkuosi stambesnę tarką – tinka standartinė bulvių ar burokėlių tarka arba galite daryti mandriau ir rinktis šiaudeliais tarkuojančią tarką. Didelio skirtumo tai nesudarys.
Dideliame dubenyje sumaišau visus sausuosius ingredientus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą. Į šį mišinį sudedu tarkuotą sūrį ir vėl išmaišau, kad visi sūrio tarkiai pasidengtų miltais.
Jalapenus pjaustau nedideliais kubeliais. Šiame žingsnyje galima reguliuoti sausainių aštrumo lygį. Jei noriu, kad jie būtų visai neaštrūs, t.y. tokie, kuriuos valgo ir mano vaikai, iš jalapenų pašalinu visas sėklas. Jei aštrumo norisi, šalinu dalį sėklų, o kitą dalį palieku. Ir žinoma, galima palikti visas sėklas ir gauti pakankamai aštrius sausainius. Kiekvieno asmeninis skonio reikalas.
Miltų ir sūrio mišinio viduryje padarau duobutę, į kurią sudedu pjaustytus jalapenus, traiškytus česnakus, supilu praašusį tirpintą sviestą ir kefyrą. Šaukštu išmaišau tešlą, kol nelieka sausų miltų ir visi ingredientai pasiskirsto tolygiai.
Skardoje ištiesiu kepimo popierių ir naudodama ledų kaušelį (arba paprastą šaukštą), dedu tešlos kauburėlius į skardą, palikdama tarp jų tarpelius, nes kepdami sausainiai pūsis. Kepu iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio apie 22-25 min., kol sausainiai švelniai rusvai apskrunda.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO pieno produktais – reklama.
Labai patiko!
Labai malonu, ačiū už atsliepimą 🙂