MAKARONAI SU CITRININE RIKOTA
Puikus patiekalas per 20 minučių. Receptas įdomus (ir lengvas) tuo, kad padažo virti nereikės: jį sumaišau dubenyje, tad jis būna šaltas. Jį kaip mat sušildo katik virti karšti makaronai. Rezultatas - makaronai su itin kremišku, aromatingu rikotos padažu, praturtintu saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais.
- 250 g rikotos
- 1 vidutinės citrinos žievelės
- 30 g kietojo sūrio (pvz.: parmezano, Džiugo)
- 6 saulėje džiovintų pomidorų puselės
- 1 česnako skiltelė
- 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 100 g špinatų
- 500 g mėgstamų makaronų
Didelėje lėkštėje ar dubenyje sumaišau visus recepto ingredientus, išskyrus, špinatus ir makaronus. Citrinos žievelę naudoju smulkiai tarkuotą, kietąjį sūrį irgi smulkiai sutarkuoju, džiovintus pomidorus supjaustau mažais gabalėliais, o česnaką sutraiškau traiškykle. Nepamirštu rikotos, druskos ir pipirų.
Užverdu didelį puodą vandens, į jį beriu šaukštą druskos ir verdu makaronus iki al dente (neperverdu, kad makaronai neprarastų formos ir viduje turėtų tvirtumo).
Į kriauklę įstatau didelį koštuvą ir į jį suberiu špinatus. Pasibaigus makaronų virimo laikui, į atskirą indą įsipilu apie 300 ml makaronų virimo vandens. Tuomet makaronus su likusiu vandeniu supilu ant špinatų į koštuvą. Karštas vanduo špinatus nuplikys, jie taps minkšti ir sukris.
Karštus makaronus su špinatais supilu ant išmaišyto rikotos padažo į lėkštę / dubenį. Supilu trečdalį makaronų virimo vandens ir maišau makaronus su padažu. Jei reikia, pilu dar makaronų virimo vandens, kol pasiekiu norimą padažo konsistenciją. Maišydama išskaidau špinatų gniutulėlius, jei tokių yra. Turėkite omenyje, kad makaronai per keletą minučių sugeria dalį padažo, tad gera mintis padažą daryti šiek tiek skystesnį, nei pasirodo iš pirmo žvilgsnio.