Dar vienas receptas į rinkinį “per 20 minučių”. Nes greitai pagaminamų patiekalų šitam pasaulyje negali būti per daug. Ir ne šiaip koks, o įsimintinai gardus patiekalas. Receptas įdomus (ir lengvas) tuo, kad padažo virti nereikės: jį sumaišau dubenyje iš rikotos, citrinos žievelių, smulkintų džiovintų pomidorų, kietojo sūrio ir dar kelių priedų. Padažas būna šaltas, tačiau jį sušildo katik virti karšti makaronai. Beje, dar vienas palengvinimas: nereikės atskirai plikyti špinatų: juos suberiu į koštuvą prieš nukošiant makaronus. Karštą vandenį su makaronais pilu ant špinatų, o jiems tik tiek užtenka, kad sukristų ir suminkštėtų. Galutinis rezultatas – makaronai su itin kremišku, aromatingu rikotos padažu, praturtintu saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais.
Susipažinkime su ingredientais: paprasti ir nesunkiai gaunami. Rekomenduočiau rinktis ekologišką citriną, nes prireiks jos žievelės. Rinkitės mėgstamus makaronus: ilgus ar trumpus, geriausia, kad būtų nelygūs, o susukti arba rantuoti, kad padažas įkliūtų į jų vingius.
Didelėje lėkštėje ar dubenyje sumaišau visus recepto ingredientus, išskyrus, špinatus ir makaronus. Citrinos žievelę naudoju smulkiai tarkuotą, kietąjį sūrį irgi smulkiai sutarkuoju, džiovintus pomidorus supjaustau mažais gabalėliais, o česnaką sutraiškau traiškykle. Nepamirštu rikotos, druskos ir pipirų.
Užverdu didelį puodą vandens, į jį beriu šaukštą druskos ir verdu makaronus iki al dente (neperverdu, kad makaronai neprarastų formos ir viduje turėtų tvirtumo).
Į kriauklę įstatau didelį koštuvą ir į jį suberiu špinatus. Pasibaigus makaronų virimo laikui, į atskirą indą įsipilu apie 300 ml makaronų virimo vandens. Tuomet makaronus su likusiu vandeniu supilu ant špinatų į koštuvą. Karštas vanduo špinatus nuplikys, jie taps minkšti ir sukris.
Karštus makaronus su špinatais supilu ant išmaišyto rikotos padažo į lėkštę ar dubenį. Supilu trečdalį makaronų virimo vandens ir maišau makaronus su padažu. Jei reikia, pilu dar makaronų virimo vandens, kol pasiekiu norimą padažo konsistenciją. Maišydama išskaidau špinatų gniutulėlius, jei tokių yra.
Turėkite omenyje, kad makaronai per keletą minučių sugeria dalį padažo, tad gera mintis padažą daryti šiek tiek skystesnį, nei pasirodo iš pirmo žvilgsnio.
Prie šio švelnaus ir lengvai aromatingo patiekalo nuostabiai tinka nealkoholinė baltojo vyno stiliaus kombucha Acala. Siūlau prisiminti ją gerai atšaldyti prieš atkemšant ir mėgautis iš baltojo vyno taurės.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Acala, reklama.
OMG, kaip gerai atrodo 😍 o kokie cis msksronai?
Dėkui 🙂 Makaronų brandas yra LIGUORO, aš pirkau Promo 🙂
Kur rasti tokių makaronų? 🤔
Brandas LIGUORO. Pirkau Promo 🙂
Sveiki, o kelios porcijos gaunasi iš tokio kiekio produktų?
Naudojamas visas pakelis makaronų, tai nuo alkanumo lygio priklauso ir garnyrų, bet sakyčiau 4-6 žmonės.
Kur perkate sauleje dziovintus pomidorus? Ar yra kazkokios gaires kaip pasirinkti rinkamus?
Neturiu vienų mėgstamiausių. Stengiuosi rinktis kokybiškus, kurie būtų konservuoti gerame aliejuje ir neturėtų nereikalingų priedų 🙂