Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

MAKARONŲ SALOTOS SU MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO PADAŽU

Sočios ypatingų skonių salotos, kurios gali pastovėti šaldytuve, yra tinkamos neštis į svečius arba dėtis į priešpiečių dėžutę. Taip pat piknikams! Jei jums patinka sūris su mėlynuoju pelėsiu, salotos turėtų pradžiuginti!

Ingredientai

padažui:

  • 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (pvz. Roquefort)
  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 česnako skiltelė (sutraiškyta ar sutrinta)
  • 1 šaukštelis Dijon garstyčių
  • 30 ml citrinos sulčių (maždaug iš pusės citrinos)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Juodųjų pipirų (pagal skonį)

salotoms:

  • 250 g mėgstamų makaronų (rinkausi viso grūdo)
  • 1 granato sėklų
  • 100 g graikiškų riešutų
  • 1 skardinė avinžirnių (400 g)
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas

Gaminimo eiga

  • Pagaminu padažą: pelėsinį surį sutrupinu į nedidelius grumstelius ir visus kitus ingredientus sumaišau su juo dubenėlyje. Tai darau šakute, patrindama didesnius sūrio gabalėlius. Man patinka, kai padaže lieka sūrio grumsteliai, bet galima ir sumalti trintuvu, jei norisi vientisos tekstūros.
    *užmaišiusi padažą visada ragauju, nes ingredientų sūrumas ir kiti skoniai gali skirtis. Jei reikalinga, pridedu druskos, pipirų ar citrinos sulčių.
  • Sausoje keptuvėje pakepinu graikiškus riešutus. Pakapoju juos dideliu peiliu, kad šiek tiek pasmulkinčiau.
  • Puode išverdu makaronus. Nepagailiu druskos vandeniui (bėriau beveik šaukštą) ir neperverdu! Tik išvirusius makaronus nukošiu per sietelį ir atvėsinu trumpu šalto vandens "dušu". Nelaikau makaronų po šaltu vandeniu ilgai, nes taip prarandamas skonis.
  • Labai plonais pusžiedžiais supjaustau svogūną, nukošiu konservuotus avinžirnius.
  • Dideliame dubenyje sumaišau visus salotų ingredientus su padažu.