MAKARONŲ SALOTOS SU MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO PADAŽU

2021-06-23

Tikriausiai jau pastebėjote mano meilę makaronams! Šįkart makaronų salotos. Gaminu jas įvairiausias ir visais metų laikais. Tai „patogus“ patiekalas, nes yra sotus, gali stovėti šaldytuve, tinkamas neštis dėžutėje (jei valgysi kelyje ar darbe), tinkamas ir piknikams ar grilio sezonui, kai norisi valgyti lauke. Šįkart salotos išraiškingo ir sodraus skonio: su laaaabai geru padažu, kurio pagrindas yra sūris su mėlynuoju pelėsiu. Jei jūs mėgstat mėlyno pelėsio sūrį, salotos turėtų patikti!

Esminis ingredientas – sūris. Jo skonis yra stiprus, todėl, kad viskas būtų sureguliuota, salotose atsiranda rūgštokos ir traškios granatų sėklos bei graikiški riešutai. Kad salotos turėtų didesnę dozę baltymų ir malonių kreminių kasnelių: avinžirniai. Ir žinoma, makaronai. Rinkausi pilno grūdo. Beje, padaže su sūriu gerai suderėjo Dijon garstyčios, citrinų sultys ir šiek tiek česnako. Visus šiuos produktus pirkau IKI! Dideli pagyrimai šiam pelėsiniam sūriui. Labai mėgstu! [reklama]

GAMINKIME!

Pelėsinį sūrį sutrupinu į nedidelius grumstelius.

Tuomet dubenėlyje, naudodama šakutę, sumaišau sūrį ir visus kitus padažo ingredientus. Ragauju, pridedu citrinos sulčių ar pipirų/druskos, jeigu reikalinga. Man patinka, kad padaže lieka sūrio grumsteliai, tačiau, jei norisi vientisos tekstūros, padažą galima sutrinti trintuvu.

Sausoje keptuvėje pakepinu riešutus. Labai rekomenduoju nepraleisti šio žingsnio. Pakepinti riešutai atsiskleižia stipresniu skoniu ir yra traškesni. To šioms salotoms ir reikia! Pakepintus ir atvėsusius riešutus dideliu peiliu šiek tiek pasmulkinu. Tik šiek tiek.

Išlukštenu granato sėklas. Nuotraukose atvaizdavau, kaip tai darau.

Verdu makaronus. Reikės pusės standartinio pakelio, tai yra 250 g nevirtų makaronų. Rinkausi pilno grūdo sraigtelius. Visada primenu (jums tai jau tikriausiai nusibodo), kad makaronų vandeniui reikia nepagailėti druskos! Beriu beveik visą šaukštą! Jei pamirštama druska verdant, sūresnis padažas niekaip nekompensuos bendro skonio.

Svarbu nepervirti. Laikytis nurodymų ant pakelio. Dažniausiai aš nusistatau taimer’į viena minute mažiau, nei nurodyta ant makaronų pakelio ir suskambėjus paragauju. Išvirusius salotų makaronus iškart nukošiu ir atvėsinu trumpu šaltu dušu. Svarbu, kad dušas nebūtų labai ilgas, nes taip prarandamas skonis.

Viskas! Liko visus ingredientus sumaišyti dideliame dubenyje ir ragauti.

Receptas perengtas bendradarbiaujant su IKI prekybos tinklu – REKLAMA

MAKARONŲ SALOTOS SU MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO PADAŽU

Sočios ypatingų skonių salotos, kurios gali pastovėti šaldytuve, yra tinkamos neštis į svečius arba dėtis į priešpiečių dėžutę. Taip pat piknikams! Jei jums patinka sūris su mėlynuoju pelėsiu, salotos turėtų pradžiuginti!

Ingredientai

padažui:

  • 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (pvz. Roquefort)
  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 česnako skiltelė (sutraiškyta ar sutrinta)
  • 1 šaukštelis Dijon garstyčių
  • 30 ml citrinos sulčių (maždaug iš pusės citrinos)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Juodųjų pipirų (pagal skonį)

salotoms:

  • 250 g mėgstamų makaronų (rinkausi viso grūdo)
  • 1 granato sėklų
  • 100 g graikiškų riešutų
  • 1 skardinė avinžirnių (400 g)
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas

Gaminimo eiga

  • Pagaminu padažą: pelėsinį surį sutrupinu į nedidelius grumstelius ir visus kitus ingredientus sumaišau su juo dubenėlyje. Tai darau šakute, patrindama didesnius sūrio gabalėlius. Man patinka, kai padaže lieka sūrio grumsteliai, bet galima ir sumalti trintuvu, jei norisi vientisos tekstūros.
    *užmaišiusi padažą visada ragauju, nes ingredientų sūrumas ir kiti skoniai gali skirtis. Jei reikalinga, pridedu druskos, pipirų ar citrinos sulčių.
  • Sausoje keptuvėje pakepinu graikiškus riešutus. Pakapoju juos dideliu peiliu, kad šiek tiek pasmulkinčiau.
  • Puode išverdu makaronus. Nepagailiu druskos vandeniui (bėriau beveik šaukštą) ir neperverdu! Tik išvirusius makaronus nukošiu per sietelį ir atvėsinu trumpu šalto vandens "dušu". Nelaikau makaronų po šaltu vandeniu ilgai, nes taip prarandamas skonis.
  • Labai plonais pusžiedžiais supjaustau svogūną, nukošiu konservuotus avinžirnius.
  • Dideliame dubenyje sumaišau visus salotų ingredientus su padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos