Jei tešlą gaminu rankomis: dideliame dubenyje gerai sumaišau miltus, druską ir mieles. Tuomet supilu labai šiltą vandenį ir pradžioje maišau šaukštu ar mentele, o kai pasidaro per sunku, pradedu minkyti rankomis. Minkau tešlą keletą minučių, kol ji pasidaro višiškai vientisa.Šį žingsnį galima atlikti ir pastatomo maišytuvo pagalba, pasirinkus tešlos minkymo antgalį (kablį): visus ingredientus supilu į maišytuvo dubenį ir minkau lėčiausiu greičiu 5 minutes. Iš išminkytos tešlos suformuoju kamuolį ir dubenį uždengusi drėgnu rankšluotėliu ar plėvele, palieku šiltesnėje kambario vietoje, kol pakils dvigubai. Tai užtrunka apie 2 valandas, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Pakilusią tešlą išverčiu ant miltais barstyto darbo stalo (naudoju nedaug miltų - tik tiek, kad tešla nepriliptų prie stalo ir rankų). Iš tešlos suformuoju tolygų rutulį ir jį padalinu į 18 maždaug vienodų dalių.
Iš kiekvieno gabaliuko suformuoju tolygų rutuliuką - dydis bus panašus į golfo kamuoliuką. Kamuoliukus sudedu ant miltuoto paviršiaus tarp jų palikdama tarpelius ir leidžiu jiems pailsėti bei šiek tiek pakilti apie 30 min.
Kol tešlos kamuoliukai ilsisi, pasiruošiu likusius ingredientus: plėšytą mėsą, tarkuotą sūrį ir pomidorų padažą bei įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių be vėjelio.
Į standartinę orkaitės skardą įtiesiu kepimo popierių ir išdėlioju pusę pailsėjusių rutuliukų palikdama didelius tarpus: 3 eiles po 3 rutuliukus (viso 9 vnt.). Jei turiu dvi skardas, iškart tą patį padarau ir su likusiais rutuliukais bei antra skarda. Jei ne, rutuliukai gali palaukti, kol iškeps pirmosios picos ir skarda atsilaisvins.
Imu stiklinę nelabai plačiu dugnu (maniškės dugno skersmuo 5,5 cm) ir kiekvieno rutuliuko viduryje įspaudžiu duobutę, kad iš tešlos rutuliuko gaučiau mini picos formą. Jeigu stiklinės dugnas limpa prie tešlos, prieš spaudžiant pabarstau rutuliuko paviršių žiupsneliu miltų.