Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

MOLIŪGŲ SVIESTAS

Viena skaniausių "uogienių", kurią ruošiu vėlyvą rudenį, kai moliūgų sezonas yra savo viršūnėje. Rudeniška, prieskoninga, tiršta be papildomų tirštiklių. Moliūgų sviestas tinka prie blynų, vaflių, granolos dubenėliuose, su jogurtu, vaške... Ir žinoma, populiariausiai žieminei "pumpkin spice latte" kavai ruošti. Ypatingai mėgstu šiam sviestui sunaudoti po Helovyno likusius skabtuotus moliūgus, kurie, dažnu atveju, juk iškeliauja į šiukšlyną.

Ingredientai

  • 800 g moliūgų piurė (receptas - ciaamelija.lt)
  • 120 g rudojo cukraus (tiks ir baltasis)
  • 60 g medaus
  • 80 g obuolių ar apelsinų sulčių
  • 45 g citrinų sulčių

prieskoniai:

  • 1,5 šaukštelio cinamono
  • 1/2 šaukštelio imbierų miltelių
  • 1/2 šaukštelio maltų kardamonų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių

Gaminimo eiga

  • Į puodą sudedu visus ingredientus ir prieskonius. Gerai išmaišau.
  • Kaitinu vis pamaišydama ant vidutinės-nedidelės kaitros, kol masė pradeda virti. Užvirus leidžiu paburbuliuoti apie 15 min., arba tol, kol sviestas pasieks norimą tirštumą.
  • Moliūgų sviestą konservuoju steriliuose stiklainiuose, kad galėčiau laikyti sandėliuke per žiemą. Arba dedu tiesiai į šaldytuvą greitesniam sunaudojimui. Taip pat galima ir šaldyti.