Sutrupinu fetos sūrį į nedidelius trupinius naudodama šakutę, peilį arba pirštus. Atidedu, nes jo prireiks pabaigoje.
Į didelį puodą, kuriame virsiu makaronus, pripilu daugiau nei pusę jo tūrio vandens. Įdedu šaukštą druskos ir užkaičiu, kad užvirtų.
Kol vanduo užvirs, į smulkintuvo indą sudedu visus padažo ingredientus. Pupeles pilu nenusunktas, su visu skysčiu! Sumalu padažą iki vientisos masės.
Padažą supilu į troškintuvą ar kitą didelį puodą (kuriame vėliau tilps ir makaronai) ir kaitinu ant vidutinės kaitros vis pamaišydama.
Užvirus vandeniui, kuriame virsiu makaronus, supilu juos į puodą ir verdu iki al dente lygio. Paprastai renkuosi virti 2 minutėmis mažiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada ragauju ir jei makaronai beveik išvirę, bet dar vos jaučiamas kietumas viduje, virti jau gana.
Makaronus nukošdama dėl visa ko atskirame indelyje pasilieku šiek tiek jų virimo vandens. Nukoštus makaronus supilu į jau karštą padažą ir gerai išmaišau. Tada suberiu sutrupintą fetą (galima dalį jos pasilikti galutiniam dekoraciniam barstymui). Vėl išmaišau.
Jei atrodo, kad norisi skystesnio padažo, maišydama makaronus įpilu šiek tiek makaronų virimo vandens. Tačiau šiam patiekalui man to dažniausiai neprireikia. Valgome iškart!