Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 4 votes

PASTA SU ČESNAKINIU POMIDORŲ PADAŽU IR FETA (per 15 minučių)

Ingredientai

  • 500 g mėgstamos formos makaronų
  • 1 šaukštas druskos (makaronų virimui)
  • 200 g fetos sūrio

padažui:

  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (400 g)
  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 čili pipiras (nebūtina)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (tinka ir kitas mėgstamas aliejus)
  • 1 šaukštelis druskos
  • Juodųjų pipirų - pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Sutrupinu fetos sūrį į nedidelius trupinius naudodama šakutę, peilį arba pirštus. Atidedu, nes jo prireiks pabaigoje.
  • Į didelį puodą, kuriame virsiu makaronus, pripilu daugiau nei pusę jo tūrio vandens. Įdedu šaukštą druskos ir užkaičiu, kad užvirtų.
  • Kol vanduo užvirs, į smulkintuvo indą sudedu visus padažo ingredientus. Pupeles pilu nenusunktas, su visu skysčiu! Sumalu padažą iki vientisos masės.
  • Padažą supilu į troškintuvą ar kitą didelį puodą (kuriame vėliau tilps ir makaronai) ir kaitinu ant vidutinės kaitros vis pamaišydama.
  • Užvirus vandeniui, kuriame virsiu makaronus, supilu juos į puodą ir verdu iki al dente lygio. Paprastai renkuosi virti 2 minutėmis mažiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tada ragauju ir jei makaronai beveik išvirę, bet dar vos jaučiamas kietumas viduje, virti jau gana.
  • Makaronus nukošdama dėl visa ko atskirame indelyje pasilieku šiek tiek jų virimo vandens. Nukoštus makaronus supilu į jau karštą padažą ir gerai išmaišau. Tada suberiu sutrupintą fetą (galima dalį jos pasilikti galutiniam dekoraciniam barstymui). Vėl išmaišau.
  • Jei atrodo, kad norisi skystesnio padažo, maišydama makaronus įpilu šiek tiek makaronų virimo vandens. Tačiau šiam patiekalui man to dažniausiai neprireikia. Valgome iškart!