Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 1 vote

PIENIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS

Šį kreminį vanilinį skanumyną galima virti puode arba KEPTI ORKAITĖJE. Pastarąjį būdą ir renkuosi šį kartą, nes neprisvyla, nereikia maišyti ar stebėti, kad neišbėgtų, o gauni kremišką ir tirštą ryžių pudingą. Tai puikus desertas, nors tikėtinai tiktų ir kaip pusryčių patiekalas, mat savoje versijoje naudoju nedaug cukraus, lyginant su standartiniais receptais. 

Ingredientai

  • 95 g apvaliagrūdžių ryžių
  • 500 ml pieno (rinkausi DVARO 3,5% rieb.)
  • 10 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus be kaupo (ar kitos vanilės)
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • šiek tiek tarkuoto muskato (nebūtina)

Gaminimo eiga

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau nei centras.
  • Kepimui tinkamame inde sumaišau visus ingredientus.
  • Indą perkeliu į orkaitę ir kepu apie 50-60 min., kol viršus rusvai paskrunda.
  • Baigus kepti pudingą ištraukiu iš orkaitės ir palieku 10-15 min. pastovėti prieš dėdama į lėkštes. Valgome dar karštą arba atvėsintą be pagardų arba su sviestu, uogiene, uogomis, cinamonu ar kitokiais norimais priedais.