PIENIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS
Šį kreminį vanilinį skanumyną galima virti puode arba KEPTI ORKAITĖJE. Pastarąjį būdą ir renkuosi šį kartą, nes neprisvyla, nereikia maišyti ar stebėti, kad neišbėgtų, o gauni kremišką ir tirštą ryžių pudingą. Tai puikus desertas, nors tikėtinai tiktų ir kaip pusryčių patiekalas, mat savoje versijoje naudoju nedaug cukraus, lyginant su standartiniais receptais.
- 95 g apvaliagrūdžių ryžių
- 500 ml pieno (rinkausi DVARO 3,5% rieb.)
- 10 g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus be kaupo (ar kitos vanilės)
- 1/4 šaukštelio druskos
- šiek tiek tarkuoto muskato (nebūtina)
Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau nei centras.
Kepimui tinkamame inde sumaišau visus ingredientus.
Indą perkeliu į orkaitę ir kepu apie 50-60 min., kol viršus rusvai paskrunda.
Baigus kepti pudingą ištraukiu iš orkaitės ir palieku 10-15 min. pastovėti prieš dėdama į lėkštes. Valgome dar karštą arba atvėsintą be pagardų arba su sviestu, uogiene, uogomis, cinamonu ar kitokiais norimais priedais.