PIENIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS

2023-11-23

Ryžių pudingas yra pieniškas, kremiškas, vanilinis skanėstas, kurį aš labiausiai mėgstu valgyti dar karštą su gabalėliu sviesto. Tokį pudingą galima virti puode, bet, mano nuomone, daug paprasčiau yra kepti orkaitėje. Tuomet tikrai neprisvyla, nereikia maišyti ar stebėti, kad neišbėgtų. Patiektas su uogomis ir medumi jis taps puikiu desertu, o kadangi mano versijoje žymiai mažiau cukraus, nei standartiniuose receptuose, galimai tiktų ir kaip pusryčių patiekalas. Praktiškai nulis pastangų, tad kviečiu išbandyti!

Ingredientų čia vos keli. Svarbu pasirinkti tinkamus ryžius – čia reikia apvaliagrūdžių. O daugiausia čia prireiks pieno, kurį renkuosi man skaniausią – DVARO, kurio ne tik skonis, bet ir kokybė visada nepriekaištinga. Siūlau rinktis riebesnį variantą – 3,5%.

Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau nei centras.

Kepimui tinkamame inde sumaišau visus ingredientus.

Indą perkeliu į orkaitę ir kepu apie 50-60 min., kol viršus rusvai paskrunda.

Baigus kepti pudingą ištraukiu iš orkaitės ir palieku 10-15 min. pastovėti prieš dėdama į lėkštes. Valgome dar karštą arba atvėsintą be pagardų arba su sviestu, uogiene, uogomis, cinamonu ar kitokiais norimais priedais.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

PIENIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS

Šį kreminį vanilinį skanumyną galima virti puode arba KEPTI ORKAITĖJE. Pastarąjį būdą ir renkuosi šį kartą, nes neprisvyla, nereikia maišyti ar stebėti, kad neišbėgtų, o gauni kremišką ir tirštą ryžių pudingą. Tai puikus desertas, nors tikėtinai tiktų ir kaip pusryčių patiekalas, mat savoje versijoje naudoju nedaug cukraus, lyginant su standartiniais receptais. 

Ingredientai

  • 95 g apvaliagrūdžių ryžių
  • 500 ml pieno (rinkausi DVARO 3,5% rieb.)
  • 10 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus be kaupo (ar kitos vanilės)
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • šiek tiek tarkuoto muskato (nebūtina)

Gaminimo eiga

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau nei centras.
  • Kepimui tinkamame inde sumaišau visus ingredientus.
  • Indą perkeliu į orkaitę ir kepu apie 50-60 min., kol viršus rusvai paskrunda.
  • Baigus kepti pudingą ištraukiu iš orkaitės ir palieku 10-15 min. pastovėti prieš dėdama į lėkštes. Valgome dar karštą arba atvėsintą be pagardų arba su sviestu, uogiene, uogomis, cinamonu ar kitokiais norimais priedais.

Įrašo “PIENIŠKAS RYŽIŲ PUDINGAS” komentarų : 1

  1. Monika Jankauskaitė-Anužienė parašė:

    5 stars
    Labai gerai! Ačiū! ❤️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos