Ryžių pudingas yra pieniškas, kremiškas, vanilinis skanėstas, kurį aš labiausiai mėgstu valgyti dar karštą su gabalėliu sviesto. Tokį pudingą galima virti puode, bet, mano nuomone, daug paprasčiau yra kepti orkaitėje. Tuomet tikrai neprisvyla, nereikia maišyti ar stebėti, kad neišbėgtų. Patiektas su uogomis ir medumi jis taps puikiu desertu, o kadangi mano versijoje žymiai mažiau cukraus, nei standartiniuose receptuose, galimai tiktų ir kaip pusryčių patiekalas. Praktiškai nulis pastangų, tad kviečiu išbandyti!
Ingredientų čia vos keli. Svarbu pasirinkti tinkamus ryžius – čia reikia apvaliagrūdžių. O daugiausia čia prireiks pieno, kurį renkuosi man skaniausią – DVARO, kurio ne tik skonis, bet ir kokybė visada nepriekaištinga. Siūlau rinktis riebesnį variantą – 3,5%.
Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau nei centras.
Kepimui tinkamame inde sumaišau visus ingredientus.
Indą perkeliu į orkaitę ir kepu apie 50-60 min., kol viršus rusvai paskrunda.
Baigus kepti pudingą ištraukiu iš orkaitės ir palieku 10-15 min. pastovėti prieš dėdama į lėkštes. Valgome dar karštą arba atvėsintą be pagardų arba su sviestu, uogiene, uogomis, cinamonu ar kitokiais norimais priedais.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama
Labai gerai! Ačiū! ❤️