Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

PUPELIŲ IR MALTOS MĖSOS TROŠKINYS - CHILI

Komfortiškas pupelių ir maltos mėsos troškinys, kurį mes namuose vadiname CHILI (čili), yra darbo dienų vakarienės arkliukas, nes pagaminu nuo nulio per pusvalandį ir jam nereikia jokių įmantrių produktų. Troškinį mėgsta visa mano šeima, tad gaminu neaštriai, o kas nori pasmailinti savo čili skonį, gali užsiberti čili dribsnių ar aštraus padažo savo lėkštėje. Patiekiu su česnakiniu batonu, arba kukurūziniais nachos traškučiais, ar virtais ryžiais, o ant viršaus nugula šaukštas graikiško jogurto ar grietinės, avokadų gabalėliai, šiek tiek laimo sulčių, žalumynų ir jalapeno griežinėlių.

Ingredients

  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 didelė raudonoji paprika
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 400-500 g maltos mėsos (rinkausi kiaulienos ir jautienos mišinį)
  • 2 skardinės mėgstamų pupelių (geriausiai tiks juodosios arba raudonosios)
  • 1 skardinė konservuotų kapotų pomidorų
  • 1 šaukštas mėgstamo prieskonių mišinio su druska (čia tinka paprikos, kuminai, čili, raudonėliai, juodieji pipirai, kalendros, česnakai)
  • 1 šaukštelis nesaldintos kakavos miltelių

Instructions

  • Paruošiu daržoves: nuplautą paprikas pjaustau nedideliais kubeliais., svogūną smulkinu kiek pavyksta smulkiau, o česnakus - plonomis riekelėmis ar smulkiais kubeliais.
  • Gerai įkaitinu gilų plačiadugnį troškintuvą arba didelę keptuvę. Pilu šiek tiek aliejaus ir sudedu maltą mėsą. Kepu vis pamaišydama ir stengdamasi išardyti didesnius mėsos gumuliukus ant didelės kaitros, kad mėsa paskrustų. Jei matau, kad mėsa išskiria savo sultis ir labiau troškinasi, nei skrunda, reiškia trūksta keitros ir ją drąsiau didinu.
  • Ant šiek tiek paskrudusios mėsos dedu pjaustytus svogūnus ir maišydama kepinu ant didesnės kaitros porą minučių. Tuomet sudedu paprikas ir česnakus ir maišydama pakepinu dar porą minučių.
  • Dabar sumažinu kaitrą iki vidutinės ir supilu abi skardines pupelių (nenusunkusi jų skysčio, su viskuo tiesiai į troškintuvą), skardinę kapotų pomidorų ir prieskonius. Viską gerai išmaišau, leidžiu užvirti ir uždengusi dangtį bei primažinusi kaitrą patroškinu apie 10-15 min.
  • Atidengiu dangtį ir įdedu šaukštelį kakavos (nesijaudinkite, ji čia nuostabiai tinka ir suteikia gilesnio skonio). Gerai išmaišau, paragauju, ar netrūksta druskos, o gal aštrumo. Jei trūksta - įdedu trūkstamų prieskonių. Uždengiu ir leidžiu pasitroškinti dar 5 min.
  • Paruoštą troškinį patiekiu su virtais ryžiais, arba česnakiniu batonu, arba kukurūziniais traškučiais (nachos). Ant viršaus dedu graikiško jogurto arba grietinės, barstau čili dribsniais arba jalapenų griežinėliais, svogūnų laiškais, šviežiomis kalendromis, avokadų gabaliukais.
  • Troškinys puikiai išsilaiko šaldytuve kelias dienas ir net tinka šaldymui šaldiklyje ilgesniam išlaikymui. Tinka pietų dėžutėms į darbą ar mokyklą, nes yra lengvai pašildomas ir nesunkiai supakuojamas.