Grįžti
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

RYTIETIŠKI MALTOS MĖSOS IEŠMELIAI

Ingredientai

  • 500 g maltos mėsos (rinkausi jautieną)
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 0,5 šaukštelio maltų kuminų
  • 0,5 šaukštelio maltų kalendrų sėklų
  • žiupsnis maltų kardamonų
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • dvi saujos smulkintų šviežių arba šaldytų petražolių
  • du šaukštai kepimui tinkamo aliejaus

Gaminimo eiga

  • Jei naudoju medinius iešmelius, pamerkiu juos į vandenį, kad išmirktų ir mažiau sviltų grilyje.
  • Maltą mėsą dedu į dubenį. Ant jos smulkia tarka sutarkuoju svogūną, įspaudžiu česnakų skilteles, sudedu prieskonius ir smulkintas petražoles.
  • Mėsą su priedais gerai išmaišau ir sumaigau rankomis, kol masė tampa lipni ir vientisa, šiek tiek primenanti tešlą. Jei yra galimybių, palieku mėsą susistovėti pusvalandį ar daugiau, tačiau galima kepti ir iškart.
  • Imu nedidelę saują mėsos ir padarau apvalų kamuoliuką. Tuomet jį lipinu ant išmirkyto medinio iešmelio, delnais ir pirštais suformuodama dešrelės formos mėsos kepsnelį aplink iešmelį.
  • Kepsnelius švelniai patepu aliejumi, naudodama teptuką arba pirštus.
  • Iešmelius kepu karštame grilyje iš dviejų pusių, kol šiek tiek apskrunda. Kepimo laikas priklauso nuo grilio temperatūros. Svarbu kepsnelių neperkepti, kad nebūtų sausi.
  • Patiekiu iškart, dar karštus, nuimtus nuo iešmelių, su puriais ryžiais, jogurto padažu (jogurtas, daug šviežių žolelių, česnakai, citrinos sultys, druska ir pipirai) bei šviežiomis daržovėmis.