Grįžti

SKONSAI SU RAZINOMIS

Saldūs, smagios tekstūros desertiniai skonsai su razinomis (arba kitokiais priedais) yra puikūs popietinės arbatos ar kavos palydovai. Tartum tarpinis bandelės ir sausainio variantas su minkštu vidumi ir traškia plutele.

Ingredients

  • 370 g kvietinių miltų
  • 75 g cukraus
  • 1 šaukštelis* druskos
  • 2 šaukšteliai* kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai* vanilinio cukraus (*be kaupo)
  • 120 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 180 g kefyro (arba pasukų)
  • 100 g razinų (galima keisti džiovintomis spanguolėmis, šokolado gabaliukais arba praleisti)
  • Kefyro (ar pasukų) aptepimui
  • Cukraus pabarstymui (nebūtina)

Instructions

  • Didesniame dubenyje sumaišau sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  • Į sausus ingredientus dedu kubeliais susmulkintą šaltą sviestą. Trinu sviestą ir miltus tarp delnų ir pirštų, kol iš sviesto kubelių lieka tik gabalėliai, primenantys dribsnius arba nedidelius žirnius. Svarbu nepersistengti, nes jei sviestas nuo rankų šilumos ištirps, skonsų tekstūra nebus tokia sluoksniuota, kaip norime.
  • Atskirame dubenėlyje suplaku kefyrą ir kiaušinį. Miltuose padarau duobutę ir į ją supilu išplaktą kefyrą bei razinas (ar kitus pasirinktus priedus).
  • Tešlą maišau šaukštu ar mentele iki gan grubios tekstūros, kai dar lieka šiek tiek sausų miltų ir didelių tešlos grumstų.
  • Tokią tešlą išpilu ant švaraus stalo ir truputį paminkau kol ji susijungia į šiek tiek vientisesnį gabalą. Nepersistengiu su minkymu, nes jei tešla bus labai vientisa, skonsai neturės nuostabiųjų savo sluoksnių.
  • Iš tešlos delnais ir pirštais suformuoju stačiakampį, kurio dydis maždaug kaip standartinio A4 formato popieriaus lapo. Jei reikia, stalą šiek tiek barstau miltais. Tešlą peiliu ar tešlos ratuku supjaustau maždaug vienodo dydžio kvadratėliais arba trikampiais. Dažniausiai gaunu 20 kvadratėlių.
  • Kvadratėlius perkeliu į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Svarbu tarp skonsų palikti tarpelius, nes jie pūsis ir kils kepimo metu. Skonsus patepu kefyru (ar pasukomis) naudodama teptuką, o tada ant kiekvieno užberiu šiek tiek cukraus.
  • Kepu iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje be vėjelio apie 25-30 min., arba kol skonsai iškils ir švelniai rusvai apskrus.