STEBUKLINGASIS "CHOCOFLAN"
Meksikietiškas desertas iš dviejų sluoksnių: turtingo šokoladinio ir karamelinio kiaušininio. Kepant įvyksta stebuklas ir sluoksniai apsikeičia vietomis! Skonis puikus, o dėl gražios išvaizdos gali puošti ir šventinį stalą. Receptas adaptuotas pagal NYT Cooking.
Šokoladiniui sluoksniui:
- 160 g miltų
- 150 g cukraus
- 50 g nesaldintos kakavos
- 1 šaukštelis sodos
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 0,5 šaukštelio druskos
- 85 g kambario temperatūros sviesto
- 120 ml stiprios kavos (naudojau miežinę kavą be kofeino)
- 120 ml pasukų
- 1 kiaušinis
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
Karameliniui sluoksniui:
- 1 skardinė  karamelizuoto saldinto sutištinto pieno (397 g) (pvz.: Rududu)
- 1 skardinė  NESALDINTO sutirštinto pieno (320 g)
- 115 g kreminio sūrio
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 5 kiaušiniai
- Žiupsnis druskos
Šokoladinis sluoksnis:
- Dubenyje sumaišau visus sausus ingredientus. 
- Dedu pasmulkintą kambario temperatūros sviestą ir maišau, kol masė bus drėgno smėlio konsistencijos. 
- Atskirame inde gerai išmaišau visus drėgnus ingredientus. 
- Nuolat maišant "smėlio" masę, stabilia lėta srove supilu drėgnus ingredientus, kol masė tampa vientisa tešla.  
Kepimas:
- Žiedinę kekso formą gausiai ištepu minkštu sviestu. 
- Pirmiausia sudedu šokoladinę tešlą ir išlyginu paviršių. 
- Atsargiai samčio pagalba supilu karamelinę masę. 
- Formą užengiu folija ir įstatytau į indą aukštesniais kraštais. Tinka bet koks kepimui orkaitėje tinkamas indas. Į indą įpilu šalto vandens iš čiaupo, kad kekso forma būtų apsemta apie 5 cm.  
- Kepu 175 laipsnių orkaitėje be vėjelio 2 val 15 min arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus ištrauktas neapsivėlęs tešla.  
- Iškepus plonu peiliu apibraukiu aplink kepinio kontūrą, kad nebūtų prilipęs prie formos. Atsargiai išimu tiesiai ant metalinių grotelių ir atvėsinu. Visiškai ataušus perkeliu į lėkštę ir prieš valgymą dar dedu bent porai valandų į šaldytuvą.