STORI ŠOKOLADINIAI LIETINIAI
Stori ir elastingi desertiniai šokoladiniai lietiniai - kažkas ypatingesnio savaitgalio rytui. Tai minkšti, sodraus skonio blynai lietinių pavidale. Į tešlą dedu kepimo miltelių ir pilu natūralaus jogurto, kad gaučiau norimą rezultatą, t.y. lietinio ir blyno hibridą.
- 2 kiaušiniai
- 150 ml pieno
- 1-3 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (arba kitokios vanilės)
- 150 g kvietinių miltų
- 20 g nesaldintos kakavos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas aliejaus
- 250 ml natūralaus arba geriamo graikiško jogurto (rinkausi geriamą "Graikiška Amfora")
Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinį cukrų, supilu pieną ir gerai išplaku.
Sudedu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišau, kad neliktų gumuliukų.
Galiausiai į tešlą įmaišau jogurtą ir aliejų bei leidžiu pastovėti bent 10 min. prieš pradėdama kepti.
Kepu vidutiniškai karštoje keptuvėje praktiškai iš vienos pusės - supilu samtį tešlos į keptuvę ir iškart paskirstau ją tolygiai vartydama keptuvę į šonus. Kepu kol susprogsta burbuliukai lietinio paviršiuje. Tada lietinį atsargiai apverčiu ir antrąją pusę kepu labai trumpai, tik keletą sekundžių.
Lietinius patiekiu iškart su mėgstamais priedais (uogomis, plakta grietinėle, uogiene, nutela...) arba į juos įsuku įdarą: saldintą vaninilę varškę arba nutelą su bananais ar braškėmis.