Grįžti

STORI ŠOKOLADINIAI LIETINIAI

Stori ir elastingi desertiniai šokoladiniai lietiniai - kažkas ypatingesnio savaitgalio rytui. Tai minkšti, sodraus skonio blynai lietinių pavidale. Į tešlą dedu kepimo miltelių ir pilu natūralaus jogurto, kad gaučiau norimą rezultatą, t.y. lietinio ir blyno hibridą.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml pieno
  • 1-3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (arba kitokios vanilės)
  • 150 g kvietinių miltų
  • 20 g nesaldintos kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 250 ml natūralaus arba geriamo graikiško jogurto (rinkausi geriamą "Graikiška Amfora")

Gaminimo eiga

  • Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinį cukrų, supilu pieną ir gerai išplaku.
  • Sudedu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišau, kad neliktų gumuliukų.
  • Galiausiai į tešlą įmaišau jogurtą ir aliejų bei leidžiu pastovėti bent 10 min. prieš pradėdama kepti.
  • Kepu vidutiniškai karštoje keptuvėje praktiškai iš vienos pusės - supilu samtį tešlos į keptuvę ir iškart paskirstau ją tolygiai vartydama keptuvę į šonus. Kepu kol susprogsta burbuliukai lietinio paviršiuje. Tada lietinį atsargiai apverčiu ir antrąją pusę kepu labai trumpai, tik keletą sekundžių.
  • Lietinius patiekiu iškart su mėgstamais priedais (uogomis, plakta grietinėle, uogiene, nutela...) arba į juos įsuku įdarą: saldintą vaninilę varškę arba nutelą su bananais ar braškėmis.