STORI ŠOKOLADINIAI LIETINIAI

2025-06-17

Stori ir elastingi desertiniai šokoladiniai lietiniai – kažkas ypatingesnio savaitgalio rytui. Tai minkšti, sodraus skonio blynai lietinių pavidale. Į tešlą dedu kepimo miltelių ir pilu tiršto natūralaus geriamo jogurto “Graikišką Amfora”, kad gaučiau norimą rezultatą, t.y. lietinio ir blyno hibridą. Juos patiekiu iškart iškeptus su mėgstamais priedais (pavyzdžiui uogomis, nutela, plakta grietinėle) arba įsuku įdarą (saldintą vanilinę varškę arba nutelą su bananais / braškėmis). Su saldžios varškės įdaru šie lietiniai man primena vieną geriausių lietuviškų desertų – varškės sūrelį :).

Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinį cukrų, supilu pieną ir gerai išplaku. Sudedu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišau, kad neliktų gumuliukų.

Galiausiai į tešlą įmaišau jogurtą ir aliejų bei leidžiu pastovėti bent 10 min. prieš pradėdama kepti.

Kepu vidutiniškai karštoje keptuvėje praktiškai iš vienos pusės – supilu samtį tešlos į keptuvę ir iškart paskirstau ją tolygiai vartydama keptuvę į šonus. Kepu kol susprogsta burbuliukai lietinio paviršiuje. Tada lietinį atsargiai apverčiu ir antrąją pusę kepu labai trumpai, tik keletą sekundžių.

Lietinius patiekiu iškart su mėgstamais priedais (uogomis, plakta grietinėle, uogiene, nutela…) arba į juos įsuku įdarą: saldintą vaninilę varškę arba nutelą su bananais ar braškėmis.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Amfora, reklama

STORI ŠOKOLADINIAI LIETINIAI

Stori ir elastingi desertiniai šokoladiniai lietiniai – kažkas ypatingesnio savaitgalio rytui. Tai minkšti, sodraus skonio blynai lietinių pavidale. Į tešlą dedu kepimo miltelių ir pilu natūralaus jogurto, kad gaučiau norimą rezultatą, t.y. lietinio ir blyno hibridą.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml pieno
  • 1-3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (arba kitokios vanilės)
  • 150 g kvietinių miltų
  • 20 g nesaldintos kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 250 ml natūralaus arba geriamo graikiško jogurto (rinkausi geriamą "Graikiška Amfora")

Gaminimo eiga

  • Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinį cukrų, supilu pieną ir gerai išplaku.
  • Sudedu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišau, kad neliktų gumuliukų.
  • Galiausiai į tešlą įmaišau jogurtą ir aliejų bei leidžiu pastovėti bent 10 min. prieš pradėdama kepti.
  • Kepu vidutiniškai karštoje keptuvėje praktiškai iš vienos pusės – supilu samtį tešlos į keptuvę ir iškart paskirstau ją tolygiai vartydama keptuvę į šonus. Kepu kol susprogsta burbuliukai lietinio paviršiuje. Tada lietinį atsargiai apverčiu ir antrąją pusę kepu labai trumpai, tik keletą sekundžių.
  • Lietinius patiekiu iškart su mėgstamais priedais (uogomis, plakta grietinėle, uogiene, nutela…) arba į juos įsuku įdarą: saldintą vaninilę varškę arba nutelą su bananais ar braškėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.