Grįžti
Spausdinti receptą
4.67 from 3 votes

TRIJŲ PIENŲ TORTAS

Neįtikėtinai drėgnas tortas, tikriausiai pats drėgniausias ant šito svieto. Tortas vadinasi TRES LECHES, o tai reiškia - trys pienai. Skamba gal ir keistokai, bet tuoj paaiškinsiu: biskvitas yra sulaistytas nežmonišku kiekiu trijų pienų mišinio, t.y. saldintas bei nesaldintas sutirštintas pienas plius įprastas pienas.

Ingredients

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 120 ml pieno (rinkausi 3,5 % rieb. DVARO)
  • 230 g kvietinių miltų (rekomenduoju ekstra miltus, t.y. 405D)
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1/2 šaukštelio druskos

sulaistymui:

  • skardinė saldinto sutirštinto pieno (385 g)
  • skardinė NEsaldinto sutištinto pieno (410 g)
  • 100 ml pieno (rinkausi 3,5 % rieb. DVARO)

kremui:

  • 300 ml riebios grietinėlės (rinkausi 35 % rieb. DVARO)
  • 1 šaukštas cukraus (be kaupo)
  • pusės citrinos žievelė
  • pusės citrinos sultys

puošimui:

  • 400 g braškių (ar kitų mėgstamų uogų / vaisių)

Instructions

biskvitas:

  • Paruošiu 22-24 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, kraštus patepu sviestu. Tinka ir panašaus dydžio kvadratinė ar stačiakampė forma. Jei forma neatsegama, nenaudoju kepimo popieriaus dugnui, o visą formos vidų ištepu sviestu.
  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, pasirinkdama kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio. Groteles įdedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.
  • Dideliame dubenyje iki baltų purių putų elektriniu arba rankiniu plaktuvu plaku kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Tai užtrunka apie 7 minutes ar ilgiau ir yra svarbu biskvito purumui.
  • Į putas pilu pieną ir praplaku, kol įsimaišo.
  • Atskirame dubenėlyje gerai išmaišau miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Plakdama mažu greičiu po šaukštą sudedu miltus. Sudėjus miltus turiu vientisą, purią, bet gan skystą tešlą.
  • Tešlą supilu į paruoštą kepimo formą ir dedu į jau įkaitusią orkaitę. Kepu apie 30 min., nedarinėdama durelių. Praėjus pusvalandžiui, mediniu pagaliuku smeigiu į biskvito vidurį iki dugno ir jei ištraukus pagaliukas yra sausas, neapsivėlęs tešla, biskvitas iškeptas. Ištraukiu iš orkaitės ir palieku apie 10 min. pastovėti neatsegdama formos.

sulaistymas:

  • Dubenyje arba ąsotyje sumaišau visus tris sulaistymo ingredientus.
  • Kai biskvitas pastovi 10 min. po kepimo, neleidžiu jam daugiau aušti ir paėmusi medinį pagaliuką (iešmelį), biskvite padarau kuo daugiau skylučių, kad būsimas sulaistymas geriau įsigertų.
  • Subadžius biskvitą neskubėdama samčiu arba tiesiai iš ąsočio pilu ant jo trijų pienų mišinį. Pilu lėtai tolygiai ant viso biskvito paviršiaus, kad skystis spėtų įsigerti.
  • Sulaistytą tortą palieku atvėsti iki kambario temperatūros ir jam atvėsus uždengiu ir dedu pernakt (arba bent 3-4 valandoms) į šaldytuvą.

kremas ir puošimas:

  • Į dubenį supilu gerai atšaldytą grietinėlę, šaukštą cukraus, citrinos žieveles ir sultis. Plaku iki standžios grietinėlės (neperplaku, kad grietinėlė būtų tolygios kremiškos konsistencijos, o ne "gabalais").
  • Kremą sukraunu ant atšaldyto biskvito ir paskirstau taip, kad nesiektų pačių biskvito kraštelių, nes dar ant viršaus dėsiu braškes ir nenoriu, kad kremas nuslystų.
    *jei norisi tortą pasiruošti iš anksto, galima šiame žingsnyje sustoti ir tortą vėl dėti į šaldytuvą nakčiai, o uogas uždėti prieš pat valgant, kad jos būtų šviežiai supjaustytos.
  • Ant kremo sudedu ketvirčiais (ar kitaip) pjaustytas braškes ir vėl dedu į šaldytuvą bent porai valandų, nes gerai atšaldytas tortas skaniausias.