TRIJŲ PIENŲ TORTAS

2024-06-06

Šviežių uogų metas! Vienas geriausių šio pasaulio derinių – braškės ir plakta grietinėlė (man kaupiasi seilės tai rašant). O jei čia dar primesčiau sutirštintą pieną ir SUPERiškai drėgną (nes SULAISTYTAS) purų biskvitą? Aleliuja, žodžiu. Šis tortas, sulaistytas trijų pienų mišiniu, yra per mažai žinomas mūsuose. Jis itin populiarus, tradicinis Lotynų Amerikoje ir ne veltui, nes nėra kaip kitaip jį apibūdinti, kaip mano mėgstamu žodžiu FANTASTIŠKAS. Ir panašu, kad aš sunkiai išsireiškiu, nes šioje pastraipoje stipriai per daug didžiųjų raidžių :)). Labai siūlau išbandyti, pamatysit. Tikėkit manim.

Tortas vadinasi TRES LECHES, o tai reiškia – trys pienai. Skamba gal ir keistokai, bet tuoj paaiškinsiu: biskvitas yra sulaistytas nežmonišku kiekiu trijų pienų mišinio, t.y. saldintas bei nesaldintas sutirštintas pienas plius įprastas pienas. Kai turėsite iškepę biskvitą ir užmaišysite trijų pienų mišinį, jums tikrai kils klausimų, ar ta Amelija nenusišnekėjo recepte, nes KAIP tiek skysčio sugers toks mažas biskvitas. Bet vėlgi – tikėkit manim, sugers. Ir kai jį vėliau valgysite, jūs užsimerksite, surauksite antakius iš nuostabos, saldžiai gėrėsitės ir jausite palaimą. Savaime suprantama, savo tortui naudoju savo mėgstamiausius ir kokybiškiausius ingredientus – DVARO pieną ir riebią grietinėlę. Nes jei jau gaminame namuose tokį desertą, tebūnie jis aukščiausio lygio :).

Paruošiu 22-24 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, kraštus patepu sviestu. Tinka ir panašaus dydžio kvadratinė ar stačiakampė forma. Jei forma neatsegama, nenaudoju kepimo popieriaus dugnui, o visą formos vidų ištepu sviestu.

Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, pasirinkdama kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio. Groteles įdedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.

Dideliame dubenyje iki baltų purių putų elektriniu arba rankiniu plaktuvu plaku kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Tai užtrunka apie 7 minutes ar ilgiau ir yra svarbu biskvito purumui.
Į putas pilu pieną ir praplaku, kol įsimaišo.
Atskirame dubenėlyje gerai išmaišau miltus, kepimo miltelius ir druską. Plakdama mažu greičiu po šaukštą sudedu miltus. Sudėjus miltus turiu vientisą, purią, bet gan skystą tešlą.

Tešlą supilu į paruoštą kepimo formą ir dedu į jau įkaitusią orkaitę. Kepu apie 30 min., nedarinėdama durelių. Praėjus pusvalandžiui, mediniu pagaliuku smeigiu į biskvito vidurį iki dugno ir jei ištraukus pagaliukas yra sausas, neapsivėlęs tešla, biskvitas iškeptas. Ištraukiu iš orkaitės ir palieku apie 10 min. pastovėti neatsegdama formos.

Kai biskvitas pastovi 10 min. po kepimo, neleidžiu jam daugiau aušti ir paėmusi medinį pagaliuką (iešmelį), biskvite padarau kuo daugiau skylučių, kad būsimas sulaistymas geriau įsigertų.

Dubenyje arba ąsotyje sumaišau visus tris sulaistymo ingredientus. Subadžius biskvitą neskubėdama samčiu arba tiesiai iš ąsočio pilu ant jo trijų pienų mišinį. Pilu lėtai tolygiai ant viso biskvito paviršiaus, kad skystis spėtų įsigerti.
Sulaistytą tortą palieku atvėsti iki kambario temperatūros ir jam atvėsus uždengiu ir dedu pernakt (arba bent 3-4 valandoms) į šaldytuvą.

Į dubenį supilu gerai atšaldytą grietinėlę, šaukštą cukraus, citrinos žieveles ir sultis. Plaku iki standžios grietinėlės (neperplaku, kad grietinėlė būtų tolygios kremiškos konsistencijos, o ne “gabalais”).
Kremą sukraunu ant atšaldyto biskvito ir paskirstau taip, kad nesiektų pačių biskvito kraštelių, nes dar ant viršaus dėsiu braškes ir nenoriu, kad kremas nuslystų.
Ant kremo sudedu ketvirčiais (ar kitaip) pjaustytas braškes ir vėl dedu į šaldytuvą bent porai valandų, nes gerai atšaldytas tortas skaniausias.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO, reklama

Spausdinti receptą
4.67 from 3 votes

TRIJŲ PIENŲ TORTAS

Neįtikėtinai drėgnas tortas, tikriausiai pats drėgniausias ant šito svieto. Tortas vadinasi TRES LECHES, o tai reiškia – trys pienai. Skamba gal ir keistokai, bet tuoj paaiškinsiu: biskvitas yra sulaistytas nežmonišku kiekiu trijų pienų mišinio, t.y. saldintas bei nesaldintas sutirštintas pienas plius įprastas pienas.

Ingredientai

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 120 ml pieno (rinkausi 3,5 % rieb. DVARO)
  • 230 g kvietinių miltų (rekomenduoju ekstra miltus, t.y. 405D)
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
  • 1/2 šaukštelio druskos

sulaistymui:

  • skardinė saldinto sutirštinto pieno (385 g)
  • skardinė NEsaldinto sutištinto pieno (410 g)
  • 100 ml pieno (rinkausi 3,5 % rieb. DVARO)

kremui:

  • 300 ml riebios grietinėlės (rinkausi 35 % rieb. DVARO)
  • 1 šaukštas cukraus (be kaupo)
  • pusės citrinos žievelė
  • pusės citrinos sultys

puošimui:

  • 400 g braškių (ar kitų mėgstamų uogų / vaisių)

Gaminimo eiga

biskvitas:

  • Paruošiu 22-24 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, kraštus patepu sviestu. Tinka ir panašaus dydžio kvadratinė ar stačiakampė forma. Jei forma neatsegama, nenaudoju kepimo popieriaus dugnui, o visą formos vidų ištepu sviestu.
  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių, pasirinkdama kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio. Groteles įdedu viena lentynėle žemiau, nei centrinė.
  • Dideliame dubenyje iki baltų purių putų elektriniu arba rankiniu plaktuvu plaku kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Tai užtrunka apie 7 minutes ar ilgiau ir yra svarbu biskvito purumui.
  • Į putas pilu pieną ir praplaku, kol įsimaišo.
  • Atskirame dubenėlyje gerai išmaišau miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Plakdama mažu greičiu po šaukštą sudedu miltus. Sudėjus miltus turiu vientisą, purią, bet gan skystą tešlą.
  • Tešlą supilu į paruoštą kepimo formą ir dedu į jau įkaitusią orkaitę. Kepu apie 30 min., nedarinėdama durelių. Praėjus pusvalandžiui, mediniu pagaliuku smeigiu į biskvito vidurį iki dugno ir jei ištraukus pagaliukas yra sausas, neapsivėlęs tešla, biskvitas iškeptas. Ištraukiu iš orkaitės ir palieku apie 10 min. pastovėti neatsegdama formos.

sulaistymas:

  • Dubenyje arba ąsotyje sumaišau visus tris sulaistymo ingredientus.
  • Kai biskvitas pastovi 10 min. po kepimo, neleidžiu jam daugiau aušti ir paėmusi medinį pagaliuką (iešmelį), biskvite padarau kuo daugiau skylučių, kad būsimas sulaistymas geriau įsigertų.
  • Subadžius biskvitą neskubėdama samčiu arba tiesiai iš ąsočio pilu ant jo trijų pienų mišinį. Pilu lėtai tolygiai ant viso biskvito paviršiaus, kad skystis spėtų įsigerti.
  • Sulaistytą tortą palieku atvėsti iki kambario temperatūros ir jam atvėsus uždengiu ir dedu pernakt (arba bent 3-4 valandoms) į šaldytuvą.

kremas ir puošimas:

  • Į dubenį supilu gerai atšaldytą grietinėlę, šaukštą cukraus, citrinos žieveles ir sultis. Plaku iki standžios grietinėlės (neperplaku, kad grietinėlė būtų tolygios kremiškos konsistencijos, o ne "gabalais").
  • Kremą sukraunu ant atšaldyto biskvito ir paskirstau taip, kad nesiektų pačių biskvito kraštelių, nes dar ant viršaus dėsiu braškes ir nenoriu, kad kremas nuslystų.
    *jei norisi tortą pasiruošti iš anksto, galima šiame žingsnyje sustoti ir tortą vėl dėti į šaldytuvą nakčiai, o uogas uždėti prieš pat valgant, kad jos būtų šviežiai supjaustytos.
  • Ant kremo sudedu ketvirčiais (ar kitaip) pjaustytas braškes ir vėl dedu į šaldytuvą bent porai valandų, nes gerai atšaldytas tortas skaniausias.

Atsakymai į “TRIJŲ PIENŲ TORTAS”: 4

  1. Osvalda parašė:

    5 stars
    Išbandyta! Tikrai labai drėgnas ir gardus.
    Lengvai ir greitai pagaminamas.

  2. Indre parašė:

    5 stars
    Nerealus pyragas. Labai lengvai pagaminamas.
    Sužavėjo visus ragautojus. Tikrai dar ne kart kepsiu.
    Ačiū už receptą !

  3. Gabrielė parašė:

    4 stars
    O man nepavyko bent jau iš pirmo karto. Nors dariau pagal instrukciją ir tešla gavosi skysta. Tačiau kai iškepė pyragas baisiai kietas, tai spėju reikėtų bent jau mano atveju dėti mažiau miltų arba dar trumpiau kepti, nes kepiau jau ir taip trumpiau nei nurodyta;( Bet bandysiu antrą kartą, nes labai norisi paragauti tokį minkštą kaip turėtų būti🤤

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      O ar svėrėte visus ingredientus? Ar matavote kitais būdais? Nesiūlau dėti mažiau miltų, nes receptas patikrintas daugybę kartų. Gal tiesiog kažkur gaminant įsivėlė klaidelė? O dėl kepimo laiko – jis gali šiek tiek keistis, nes orkaitės būna labai skirtingos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos