Grįžti
Spausdinti receptą
4.92 from 23 votes

VARŠKĖS SPURGOS

Tai mūsų šeimos tradicinių varškės spurgų receptas, ištobulintas per kelis metus. Labiausiai mėgstame valgyti jas dar karštas. Spurgų plutelė traški, o vidus drėgnas ir minkštas. Jas formuoju ne delnais, o dviem šaukštais, taip nesusitepdama rankų ir sau palengvindama virimo karštame aliejuje procesą. Beje, toks formavimo būdas sukuria dar traškesnę plutelę!

Ingredients

  • 4 dideli kiaušiniai
  • 2-4 šaukštai* cukraus (*nubraukti)
  • Šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • 500 g riebios varškės (renkuosi DVARO, 9% rieb.)
  • 180 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio* druskos (*nubraukto)
  • 1,5 šaukštelio* kepimo miltelių (*nubraukto)
  • 1 litro aliejaus (renkuosi rafinuotą rapsų aliejų)

Instructions

  • Dubenyje iki suputojimo išplaku kiaušinius, cukrų ir vanilę.
  • Beriu varškę ir gerai išmaišau, susmulkindama didesnius varškės gumuliukus.
  • Beriu miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišau šaukštu iki vientisos masės.
  • Nedideliame puode įkaitinu aliejų.
  • Spurgas formuoju dviem šaukštais: vis perimdama tešlos gumuliuką iš vieno šaukšto į kitą, kol susidaro maždaug apvalus kamuoliukas. Jį atsargiai įleidžiu tiesiai į aliejų. Rutuliukas neturi būti tobulai apvalus, nes kepdamos spurgos pūsis ir jo forma pasitaisys. Į puodą nedėkite per daug spurgų, nes joms išssipūtus gali pritrūkti vietos.
  • Spurgas verdu pavartydama šakute, kol iš visų pusių tampa tolygiai auksinės. Tada jas kiaurasamčiu arba žnyplėmis perkeliu ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius ir plutelė nesuminkštėtų. Skanaujam po poros minučių, kai jos vos atvėsta.