PIENIŠKOS BANDELĖS SU DEŠRELĖMIS

2024-08-06

Klasika iš vaikystės, gyvuojanti iki šiol. Man taip patinka tokių bandelių britiškas pavadinimas – pigs in a blanket, t.y. apklotos kiaulytės :). Ši mano versija – mini variantas, ypatingai tinkantis dalintis, gražiai patiekti svečiams, o gal stebėti olimpines žaidynes ar žiūrėti filmą. Mėgstu šalia patiekti mėgstamo padažiuko: čia puikiai tinka net paprastas kečupas ar pomidorų padažas, o gal sriracha majonezas. Iš esmės, šios bandutės kaip mini dešrainiai, tad ir padažai atitinkami.

Ingredienatai paprasti ir kasdieniški. Mielinei tešlą gaminu ypač paprastu būdu, t.y. sudedu iškart visus ingredientus į dubenį ir gerai išminkau (tą darau rankomis arba pastatomame tešlos maišytuve). O kad bandutės būtų mini, renkuosi mažytes – Biovela “Vaikų dešreles. Čia jų dydis tinka idealiai, o dar ir skonis puikus, su mažiau druskos. Nurodytam tešlos kiekiui sunaudoju dvi pakuotes tokių dešrelių.

Tešlą galima minkyti rankomis arba pastatomame tešlos maišytuve.
Jei minkau rankomis: į didelį dubenį sudedu visus tešlai skirtus ingredientus (atkreipiu dėmesį, kad pieną pašildau – taip tešla kils greičiau). Pirmiausia maišau mediniu šaukštu, o vėliau pereinu į minkymą rankomis. Minkau apie 10 min., kol tešla tampa elastinga, vientisa ir vis dar šiek tiek limpanti prie rankų.
Jei minkau pastatomame tešlos maišytuve: sudedu visus tešlai skirtus ingredientus į maišytuvo dubenį. Minkau tešlą 13 minučių su tešlos minkymo antgaliu (kabliu).

Baigus minkyti iš tešlos suformuoju rutulį, jo paviršių patepu šlakeliu aliejaus ir uždengusi palieku kilti, kol tešla maždaug padvigubės. Kildinimo laikas priklauso nuo sąlygų – kambario temperatūroje tešla kils apie 2-4 val. Vos pašildytoje orkaitėje (apie 40-50 laipsnių) tešla kils kiek greičiau.

Dvigubai pakilusią tešlą perkeliu ant miltais barstytos pjaustymo lentos ar stalo. Iš jos suformuoju delno storio stačiakampį, kurį pjaustydama galėsiu gauti maždaug piršto dydžio tešlos virveles.

Naudodama peilį tešlą supjaustau šiek tiek didesnėmis juostelėmis, nei rodomasis pirštas.

Prieš bandelių formavimą įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Renkuosi kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio.
Dešreles išlupu iš apvalkalo. Kiekvieną dešrelę apsuku tešlos juostele, stengdamasi juostelės pradžią ir pabaigą palikti bandelės apačioje, kad padėjusi į skardą jas prispausčiau.

Bandeles dedu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, palikdama tarpelius, kad kepdamos nesuliptų.

Bandeles patepu kefyru arba kiaušinio plakiniu. Jei norisi, pabarstau sezamo sėklomis.

Apteptas bandeles iškart perkeliu į jau įkaitusią orkaitę, vienu lygmeniu žemiau, nei centras. Kepu apie 25-35 min. arba kol bandelės rusvai apskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Biovela, reklama

PIENIŠKOS BANDELĖS SU DEŠRELĖMIS

Tai klasika iš vaikystės, gyvuojanti iki šiol. Mano versija – mini variantas, ypatingai tinkantis dalintis, gražiai patiekti svečiams, o gal stebėti olimpines žaidynes ar žiūrėti filmą. Mėgstu šalia patiekti mėgstamo padažiuko: čia puikiai tinka kečupas ar pomidorų padažas, o gal sriracha majonezas.

Ingredientai

tešlai:

  • 300 g baltų kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1 šaukštas cukraus (be kaupo)
  • 2 šaukšteliai druskos (be kaupo)
  • 140 g šilto pieno
  • 30 g alyvuogių aliejaus (tinka ir kitas mėgstamas aliejus)
  • 1 kiaušinis

visa kita:

  • 2 pakuotės Biovela "Vaikų dešrelių" (2 x 230 g)
  • kefyro ar kiaušinio plakinio aptepimui
  • sezamų sėklų barstymui (nebūtina)

Gaminimo eiga

tešlos gamyba:

  • Tešlą galima minkyti rankomis arba pastatomame tešlos maišytuve.
    Jei minkau rankomis: į didelį dubenį sudedu visus tešlai skirtus ingredientus (atkreipiu dėmesį, kad pieną pašildau – taip tešla kils greičiau). Pirmiausia maišau mediniu šaukštu, o vėliau pereinu į minkymą rankomis. Minkau apie 10 min., kol tešla tampa elastinga, vientisa ir vis dar šiek tiek limpanti prie rankų.
    Jei minkau pastatomame tešlos maišytuve: sudedu visus tešlai skirtus ingredientus į maišytuvo dubenį. Minkau tešlą 13 minučių su tešlos minkymo antgaliu (kabliu).
  • Baigus minkyti iš tešlos suformuoju rutulį, jo paviršių patepu šlakeliu aliejaus ir uždengusi palieku kilti, kol tešla maždaug padvigubės. Kildinimo laikas priklauso nuo sąlygų – kambario temperatūroje tešla kils apie 2-4 val. Vos pašildytoje orkaitėje (apie 40-50 laipsnių) tešla kils kiek greičiau.
  • Dvigubai pakilusią tešlą perkeliu ant miltais barstytos pjaustymo lentos ar stalo. Iš jos suformuoju delno storio stačiakampį, kurį pjaustydama galėsiu gauti maždaug piršto dydžio tešlos virveles.
  • Naudodama peilį tešlą supjaustau šiek tiek didesnėmis juostelėmis, nei rodomasis pirštas.

bandelių formavimas:

  • Prieš bandelių formavimą įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Renkuosi kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio.
  • Dešreles išlupu iš apvalkalo. Kiekvieną dešrelę apsuku tešlos juostele, stengdamasi juostelės pradžią ir pabaigą palikti bandelės apačioje, kad padėjusi į skardą jas prispausčiau.
  • Bandeles dedu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, palikdama tarpelius, kad kepdamos nesuliptų.
  • Bandeles patepu kefyru arba kiaušinio plakiniu. Jei norisi, pabarstau sezamo sėklomis.

kepimas:

  • Apteptas bandeles iškart perkeliu į jau įkaitusią orkaitę, vienu lygmeniu žemiau, nei centras. Kepu apie 25-35 min. arba kol bandelės rusvai apskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos