Pasigaminti namuose kreminių pieniškų ledų, be tam skirto prietaiso, šiek tiek erzinantis darbas. Mat reikia ledų masę šaldymo metu kelissyk traukti iš šaldiklio, permaišyti ir vėl dėti atgal, kad šaldami ledai nesusisluoksniuotų. Tikriausiai visi esam ragavę tokių ledų, kurie buvo ištirpę ir vėl užšaldyti: tas šerkšnas tarp dantų nekelia pasimėgavimo. O šis naminių ledų receptas yra visiškai paprastas, be maišymo: viską sumalti, užberti norimų priedų (mano pasirinkimas – šokoladas ir sūrūs riestainėliai) ir palikti šalti šaldiklyje. Ragaudami tikriausiai niekad neatspėtumėt, kad jie pagaminti iš grūdėtos varškės, nes ledai kremiški, minkšti, tartum tai būtų riebus plombyras, žodžiu, verti pasimėgavimo. Tikiuosi rasite progą išbandyti!
Ingredientų patiems ledams prireiks vos trijų: grūdėtos varškės, riešutų sviesto ir medaus (ar kito skysto saldiklio). Dar ant viršaus beriu priedų. Mano pasirinkimas: smulkintas šokoladas, sūrūs riestainiukai ar sausainiai (tiks Gaidelis ir pan.) ir šiek tiek riešutų sviesto. Žinoma, pagrindinis ingredientas yra Pieno žvaigždžių GRŪDĖTA varškė, kurią renkuosi kokybiškiausią, kokią galiu rasti. Nesu ragavusi skanesnės, kuri turėtų tokius smulkius minkštus nesulipusius grudelius ir saldžią grietinėlę. Labai mėgstu ją tiesiog be nieko ar su šaukšteliu uogienės ir kadangi vis stengiuosi suvalgyti pakankamai baltymų, puikiai pamenu, kad 100 g grūdėtos varškės yra net 12 g baltymų. Taigi, nors šie ledai yra desertas, smagu žinoti, kad jie iš kokybiškų ingredientų ir, galima teigti, yra labiau sveikatai palankus variantas, nei dauguma klasikinių ledų.
Jau pažadėjau, kad šių ledų gamyba bus palai paprasta, taigi prašom tuo įsitikinti. Į kokteilinę ar maisto smulkintuvą supilu Pieno žvaigždžių Grūdėtą varškę, riešutų sviestą ir skystą medų. Sumalu iki vientisos masės.
Sumaltą masę pilu į indelį, tinkamą šaldymui. Ant viršaus užberiu šokolado gabaliukus, sutrupintus sausainius arba riestainėlius. Dar papildomai galima užpilti šiek tiek riešutų sviesto. Jei norisi, masę su priedais šiek sumaišau. Tuomet uždengusi perkeliu į šaldiklį.
Šaldiklyje ledus laikau, kol sustingsta: bent 3-4 valandas arba ilgiau. Išėmusi iš šaldiklio, prieš valgant, leidžiu ledams šiek tiek suminkštėti (10-20 min.).
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis – reklama.
Sveiki, išduokite paslaptį ☺ kokį riešutų sviestą naudojate? Vis neatrandu skanaus 😪
Neturiu vieno mėgstamiausio. Jei perku, naudoju tokį, kurio sudėtis būtų 100% riešutai. O dažnu atveju tiesiog susimalu jį namuose pati :).
Labai labai skanuuuu😊🤤