CUKINIJŲ BLYNAI SU KUKURŪZAIS

2020-09-23

Šiuos cukinijų blynus kepu jau trečią sezoną. Tiek sezonų ir auginu savo cukinijas. Jos labai gerai uždera ir iš vieno augalo galima sulaukti nemažo derliaus, ypač jei cukinijas skinu nedideles ir neleidžiu augti iki torpedų dydžio :). Jaunos, minkšta odele, su nesusiformavusiomis sėklomis viduje – tokios cukinijos man skaniausios. Nereikia nei lupti, nei išimti minkštimo su sėklomis. Tiesa, jei norisi jas išlaikyti ilgiau, tuomet geriau išsilaiko jau subrendusios ir suformavusios kietą žievę.

Šie blynai vienas iš pirmų receptų, kurie man šauna į galvą, kai šaldytuve yra cukinijų. Labiausiai mėgstu juos pietums ar vakarienei, bet jie puikiausiai tinka ir vėlyviems ar sotiems pusryčiams. Mėgstu jų pikantišką česnakų ir žolelių poskonį, derantį su saldžiais ir traškiais kukurūzais. Jei išsikepsite, turėtumėte likti teigiamai nustebinti jų skoniu.

Blynams reikia produktų, kuriuos dažniausiai jau turiu

Cukinijose yra labai daug vandens, todėl, kad tešla nebūtų per skysta, o blynai purūs, druskos pagalba iš cukinijų “ištraukiu” vandenį. Beriu kupiną šaukštą druskos ant cukinijų tarkių, išmaišau rankomis ir perkėliu jas į sietelį.

Nesijaudinkite dėl druskos kiekio, nes didžioji dalis pasišalins su skysčiu

Kad nuvarvėtų skystis, sietelį dedu ant dubens. Dabar, kol iš cukinijų išsiskirs skystis, ruošiu likusią tešlą.

Sutarkuoju parmezano sūrį smulkia tarka. Čia puikiai tiks bet koks kietesnis sūris, pavyzdžiui puikusis lietuviškas Džiugas, Grana Padano ar net čederis.

Susmulkinu žalumynus, jei šįkart juos turiu šviežius. Šiems blynams dažnai naudoju krapus, bazilikus, petražoles, laiškinius česnakus, svogunų laiškus, raudonėlius ar kitokius mėgstamus žalumynus. Jei neturiu šviežių, naudoju džiovintas žoleles.

Didesniame dubenyje pradedu maišyti tešlą: pirmiausia išplaku kiaušinius.

Dabar į dubenį sudedu nusunktus konservuotus kukurūzus, smulkintus žalumynus, tarkuotą sūrį, juodųjų pipirų, išspaudžiu česnaką.

Viską gerai išmaišau mentele ar šaukštu.

Atėjo laikas pastovėjusioms cukinijoms. Druska ištirpo ir padarė savo darbą. Imu po saują tarkių ir gerai nuspaudžiu skystį spausdama delne. Išspaustas cukinijas dedu į tešlos dubenį. Skystį išpilu į kriauklę- jis labai sūrus.

Į dubenį beriu avižinius arba kvietinius miltus. Drąsiai naudokite tiek vienus, tiek kitus arba maišykite, jei norisi. Bandžiau visus būdus ir pavyksta puikiai. Taip pat beriu kepimo miltelius, kurie padės blynams būti puriems.

Išmaišau, bet nepersistengiu. Maišyti reikėtų tol, kol neliks sausų miltų. Kuo mažiau ir lengviau maišysime, tuo minkštesni bus blynai, ypač jei naudojame kvietinius miltus.

Kepu karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol tampa kiek paskrudę, auksiniai, su traškiais krašteliais. Kepimui tinka ir kitokie jūsų mėgstami riebalai.

Mes mėgstame valgyti tiesiog su jogurtu! Tikiuosi jums patiks!

Spalvoti tiek savo išvaizda, tiek tekstūra !
Spausdinti receptą
5 from 2 votes

Cukinijų blynai su kukurūzais

Pikantiški ir purūs cukinijų blynai su konservuotais kukurūzais. Greitai ir lengvai paruošiami iš beveik visada šaldytuve ir spintelėje esančių ingredientų. Mėgstu jų pikantišką skonį, lengvą tekstūrą, praskaidrintą traškiais ir saldžiais kukurūzais. Puikus receptas vasariniam cukinijų ir žalumynų derliui.

Ingredientai

  • 500 g cukinijų
  • 1 šaukštas druskos
  • 25 g parmezano sūrio (tinka "Džiugas" ar pan.)
  • Mėgstami žalumynai (petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai…) (gali būti džiovinti)
  • 4 kiaušiniai
  • Juodieji pipirai
  • 1-2 česnako skiltelės
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų (340-400 g)
  • 130 g avižinių arba kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga

  • Sutarkuoju cukinijas šiaudeliais arba įprasta "bulvių" tarka. Beriu druską ir išmaišau rankomis. Tarkius dedu į sietelį ant dubens, kad varvėtų skystis. Atidedu, kol ruošiu tešlą.
  • Smulkia tarka sutarkuoju sūrį.
  • Susmulkinu žalumynus, jei naudoju šviežius.
  • Didesniame dubenyje išplaku kiaušinius. Į juos beriu kukurūzus, sūrį, žalumynus, juodųjų pipirų ir įspaudžiu česnakus. Viską išmaišau.
  • Atidėtas cukinijas imu po saują ir nuspaudžiu skystį. Nuspaustas dedu į tešlos dubenį.
  • Beriu miltus ir kepimo miltelius. Maišau šaukštu, kol neliks sausų miltų. Nepermaišau.
  • Kepu karštoje keptuvėje su mėgstamais riebalais.

Atsakymai į “CUKINIJŲ BLYNAI SU KUKURŪZAIS”: 8

  1. Ieva parašė:

    5 stars
    Labai geras receptas!

  2. Juste parašė:

    5 stars
    As nelabai megstu kukuruzus, bet cia jie puikiai tiko:)

  3. Dovilė parašė:

    Sveiki, Amelija! Planuoju pabandyti šitus blynukus. Norėjau pasiteirauti, keliems žmonėms gaunasi porcija pagal viršuje esantį receptą. Kad neprisikepčiau po to daugiau negu galiu suvalgyt 😀

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Sveiki :). Labai sudėtinga nusakyti porcijas, nes pastebėjau, kad žmonės išties skirtingus kiekius valgo. Mes pavalgome visa šeima iš šios porcijos, bet tikiu, kad yra atvejų, kad vos dviems užtektų. Sakyčiau, kad vidutiniškai 3-4 žmonėms.

  4. Greta parašė:

    Buvau nusiteikus gana skeptiskai, bet rezultatas nustebino labai maloniai! Itariu, kad vaika sudominciau tuo paciu blynu, bet keksiuko formoje. Ka patartumete pakoreguoti recepte, kad iseitu keksiukai vietoj blynu?

    Dekui uz puiku recepta!

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Džiugu, kad rezultatas nustebino ir patiko :).

      Manau, kad jeigu norėčiau kepti keksiukų formoje, bandyčiau šiek tiek “paskystinti” tešlą. Gal, pavyzdžiui, įdėčiau šaukštą jogurto. Nedaug. Reikėtų bandyti. Jei jums pavyks, pasidalinkite, prašau :).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos