AVIŽINIS GRŪDĖTOS VARŠKĖS APKEPAS

2025-08-26

Mano triukas, kaip smaližiui gauti virš 40 g baltymų per sočius pusryčius (ar vakarienę – kad ir kas plukdo jūsų laivelį) – šis avižinis grūdėtos varškės apkepas. Jam sumalu grūdėtą varškę ir avižinius dribsnius su 2 kiaušiniais, druskyte bei vanile, o ant viršaus užberiu uogų ir šokolado. Nepatikėsite, koks gardus – o energijos tikrai užteks ilgam :).

Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Režimas – kaitinimas iš viršaus ir apačios.

Į kokteilinę ar smulkintuvą sudedu visus ingredientus, išskyrus uogas ir šokoladą. Renkuosi “Pieno Žvaigždžių ” GRŪDĖTĄ varškę, nes ji – mano mėgstamiausia. Sumalu viską iki vientisos masės.

Masę supilu į nedidelę sviestu išteptą kepimo formą, o ant viršaus užberiu uogas ir šokoladą.

Dedu į įkaitusią orkaitę 30-35 minutėms. Patiekiu dar karštą.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama

Spausdinti receptą
5 from 3 votes

GRŪDĖTOS VARŠKĖS APKEPAS

Mano triukas, kaip smaližiui gauti virš 40 g baltymų per sočius pusryčius – šis avižinis grūdėtos varškės apkepas. Jam sumalu grūdėtą varškę ir avižinius dribsnius su 2 kiaušiniais, druskyte bei vanile, o ant viršaus užberiu uogų ir šokolado. Nepatikėsite, koks gardus – energijos tikrai užteks iki pietų :).

Ingredientai

  • 200 g grūdėtos varškės (rinkausi "Pieno Žvaigždės")
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • sauja aviečių ar kitų uogų
  • saujelė šokolado gabaliukų (nebūtina)

Gaminimo eiga

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Režimas – kaitinimas iš viršaus ir apačios.
  • Į kokteilinę ar smulkintuvą sudedu visus ingredientus, išskyrus uogas ir šokoladą. Sumalu iki vientisos masės.
  • Masę supilu į nedidelę sviestu išteptą kepimo formą, o ant viršaus užberiu uogas ir šokoladą.
  • Dedu į įkaitusią orkaitę 30-35 minutėms. Patiekiu dar karštą.

Atsakymai į “AVIŽINIS GRŪDĖTOS VARŠKĖS APKEPAS”: 3

  1. Ieva parašė:

    5 stars
    Fantastika! Šiek tiek adaptavau, kad tiktų todleriams, be šokolado ir su mažiau cukraus 🤭 bandėm įvairias uogas, tai avietės visgi TOP, skanu su šilauogėm 🫠 Ačiū, kartosim!

  2. Gabija parašė:

    5 stars
    Puikus receptas ypač sportuojantiems, tai tapo įprastas pasirinkimas pusryčiams, nes skanu, daug baltymų. Labai skanu valgyti kartu su graikišku jogurtu ir namine šilauogių uogiene!

  3. Aurelija parašė:

    5 stars
    Vakar pasigaminau į darbą. gaminau su šaldytom vyšniom ir 90% šokoladu. vietoj dviejų šaukštelių vanilinio cukraus, dejau vieną įprasto balto cukraus. Dar prismaigsčiau riešutų:) Šiandien ryte jau suvalgiau. Galiu pasakyt buvo labai skanu ir tikrai dar gaminsiuosi į darbą. Greit pasigamina, patogu kad ir kepi ir poto nešies toje pačioje dėžutėje. Pasišildžiau mikrobangų krosnelėje prieš valgant. Įdomu ar būtų toks gardus ir šaltas, tada galėčiau ir dukrai į mokyklą įdėti ir į kokią išvyką patogu pasiimti. O dar ,kad 40g baltymų tai išvis pasaka. Ačiū,puikus receptas ❤️

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.