Putlūs, purūs burnoje tirpstantys blynai su traškiu krašteliu ir minkštu vidumi man skamba kaip savaitgalio pusryčiai. Vis džiaugiuosi, kad Lietuvoje kefyras yra jau seniai įprastas produktas ir jo rasti parduotuvėje ne bėda. Ir pasaulyje kefyras paskutinį penkmetį labai išpopuliarėjo, kartu su kitais hipsteriškais fermentuotais produktais, kaip kombučia, kimchi, rauginti kopūstai ir pan. O mes, lietuviai, savo kefyro gėrimo tradicijas skaičiuojam daug daugiau nei penkmečiais. Amerikiečiai savo pusryčių blynus dažnai kepa su pasukomis, bet, žinot ką, su kefyru pavyksta dar geriau! Taigi, jūsų dėmesiui, mano kefyro blynai.
Tešlą pradedu nuo kiaušinio įmušimo į dubenį. Dar įberiu cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išplaku. Iki suputojimo.
Mažame puodelyje ištirpinu 40 g sviesto. Į kiaušinių plakinį supilu praaušusį sviestą ir kefyrą. Renkuosi seniausiai patikrintus ir komplimentų nusipelniusius “DVARO” pieno produktus. Na, jie tikrai verti gražaus žodžio. Jeigu bandėt ir vartojat, suprantate apie ką aš [reklama]. Tešlą gerai išmaišau.
Dabar į tešlą sudedu likusius ingredientus: miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Tešlą išmaišau šaukštu, tik NEPERMAIŠAU. Jei norite ne guminių, o purių ir pasipūtusių blynų – nepermaišyti yra labai svarbu. Tegu tešloje lieka šiek tiek gumuliukų. Patikėkite manimi!
Keptuvę įkaitinu ant vidutinės kaitros. Prieš pilant tešlą dedu gabaliuką sviesto. Galite naudoti ir kitokius mėgstamus kepimo riebalus, pavyzdžiui, kokosų aliejų, ghee sviestą, rapsų aliejų ar pan. Tačiau man skaniausia šiuos blynus kepti naudojant “seną gerą” sviestą.
Kiekvienam blynui pilu didelį šaukštą tešlos. Palieku tarpelius tarp kepančių blynų, nes jie išsipučia. Beje, jei apvertus blyną iš jo apačios išsilieja tešla, mažinkite kaitrą, taip tešla spės “sustangrėti” iki apvertimo ir turėsite gražų blynuką.
Tokius blynus mėgstu krauti į bokštelį ir aplieti skystu medumi. Žinoma, dar labai skanu valgyti tradiciškai su uogiene ir grietine ar jogurtu. Neprašausit abiem atvejais.
Amelija, nuostabūs blynai! Vaikai jau trečią rytą prašo tik tokių🙃 Ačiū!
Geras! Labai smagu, kad taip patiko 🙂 Ačiū, kad parašėte.
Blynai tikrai laaabai purūs ir minkšti! Kaip visada, nenusivyliau. Visi Amelijos receptai, kuriuos esu gaminusi – puikūs!
Labaai skanūs ir minkšti blynai! 🙂
Kaip smagu, kad patiko! 🙂
Puikūs blynai! Nors neturėjau kukurūzų krakmolo ir vietoj jo naudojau bulvių krakmolą, vis vien iškepė labai skanūs blynai:) Bus kartojami! 😉
Labai smagu skaityti tokį atsiliepimą! Ir tikra tiesa, kad kukurūzų krakmolą galima laisvai keisti bulvių krakomolu 🙂
Gal yra minčių kodėl kartais blynai gaunasi guminiai? 😀
Aš čia tešlos permaišymas ar mėnulio fazė kalta? 😀
Čia bus tešlos permaišymas! 🙂 Nebijokite palikti vieno kito gumuliuko ir blynai turėtų gautis purūs.
Neesu kepusi jokių blynų, o vyras užsimanė, tai Jūsų šie blynai buvo pirmi ir labai paprastai paruošiami, tiek vyrui, tiek man labai patiko🥰 Ačiū už paprastą ir labai gerą receptą🌸 Tobuli sekmadienio pusryčiai🥰
Kokia garbė, kad pirmieji jūsų blynai buvo pagal mano receptą. AČIŪ, kad parašėte 🙂
Darau jau trečią kartą, labai skanūs blynai. Aš juos darau čirvinių blynų keptuvėje, puikiai iškepa.
Kokia faina mintis! Labai ačiū, kad parašėte 🙂
Na nepavyksta man tokio tipo blynai (su soda) nors tu ką. Gaunasi šlykštaus sodos skonio ir sukritę. Pirmą pusę kepant pakilo, bet apvertus subliuško.
Sveiki, šiame recepte nėra naudojama gryna soda. Rekomenduoju naudoti kepimo miltelius. Jų sudėtyje taip pat yra sodos, bet ne tik, tad jie šiuo atveju tiks geriau. Ir nebus nemalonaus sodos skonio.
Aš neesu visiškai blynų megėja 😑 bet šie, keičiu savo statusą į priklausoma nuo šių blynelių! ❤️
Eikit sau, koks komplimentas, AČIŪ 🙂
Vaikai valge ir visa laika sake mhhhh. O dar yra?
Labai džiaugiuosi 🙂 ačiū, kad išbadėte.
Fantastika!! 🫶 purus ir sultingi:) iprastai panasus blynai gaudavosi sausoki, o Jusu – tiesiog tobuli!!
Manl mazoji gan isranki, ne viska valgo, o stai blynai laaabai patiko!
Aciu!
Labai smagu, kad taip patiko 🙂 Ačiū už įvertinima!
Nuostabūūūs! Išgelbėjote Užgavėnes šiuo receptu😊
Kaip gerai 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Visos šeimos blynai – favoritai!
Kaip smagu, ačiū už įvertinimą 🙂
Įpjausčiau bananų gabaliukus, valgėm su klevų sirupu, super!
Puiki mintis su bananais 🙂 Ačiū už atsiliepimą!
Patys skaniausi kefyro blynai ☺️ nuostabus receptas!
kaip smagu, ačiū 🙂
Patys skaniausi blynai!
Visada kai susiruosiu ka kepti, patikrinu ar pas jus nera to recepto:D
Aciu jums! ❤️
Labai ačiū 🙂 Man be galo malonu
Patys skaniausi blynai!
Vaikai turėjo kitus mėgstamiausius. Paragavo šituos ir jau metus laiko prašo kepti tik pagal jūsų receptą!
Ačiū!
Oo, kaip smagu skaityti. Labai džiaugiuosi, kad patiko vaikams 🙂
Mano šeimos mylimiausi blynai! Tiesiog tobuli, minkštučiai debesėliai 🙂
Labai malonu, kad patiko 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Nuostabūs blynai gavosi, skaniausi kokius esu valgiusi 🤩
Visada kepame šiuos ir valgome su pasimėgavimu. 🫠
Labai ačiū už receptą! ❤️
Žinokit čia skaniausi gyvenime ragauti blynai, o nugyventa jau visai ir nemažai!😅 mano darbas prie desertų tai visokios tešlos tikrai nėra naujiena, tik pradėjus įmaišyti sausus į tešlą aš žinojau, kad bus nereali konsistencija! ačiū už receptą! žinokit taip pakėlė subjurusia (kaip ir pats oras) nuotaiką! kartosiu ir kartosiu juos dar ir dar!
Linkėjimai❤️🫶
Labai malonu, ačiū jums 🙂
Sveiki, gal gal galite patikslinti, ar užteks padvigubinti porciją, kad užtektų 4 asmenų šeimai? 🙂 ačiū
Apie porcijas sunku pasakyti, nes kiekvienas valgome skirtingais kiekiais. Mano manymu, pakaktų 🙂
Labai puikūs gavosi. Tik paminėčiau, jog iš šio kiekio gaunasi apie 10 blynų, tai 3 žmonėm reikia dvigubos normos ingredientų 🙂
Nuostabūs blynai, patys skaniausi ever ragauti, labai ačiū už sukurtą receptą! 😊 Ar galėtumėte rekomenduoti netoleruojant gliutenui, kokius miltus rinktis, kurie turėtų panašų “sukibimą” kaip kviečių, būtų purūs ir nesutrupėtų?🫶
Pagaliau ir man pavyko purūs, ne guminiai blynai! Ačiū!
Oi kokie skanūs blynai pavyko šeštadienio pusryčiams! Gaminau iš dvigubos normos, bet su vyru dviese visus sukirtom 😅