KEFYRO BLYNAI

2022-03-26

Putlūs, purūs burnoje tirpstantys blynai su traškiu krašteliu ir minkštu vidumi man skamba kaip savaitgalio pusryčiai. Vis džiaugiuosi, kad Lietuvoje kefyras yra jau seniai įprastas produktas ir jo rasti parduotuvėje ne bėda. Ir pasaulyje kefyras paskutinį penkmetį labai išpopuliarėjo, kartu su kitais hipsteriškais fermentuotais produktais, kaip kombučia, kimchi, rauginti kopūstai ir pan. O mes, lietuviai, savo kefyro gėrimo tradicijas skaičiuojam daug daugiau nei penkmečiais. Amerikiečiai savo pusryčių blynus dažnai kepa su pasukomis, bet, žinot ką, su kefyru pavyksta dar geriau! Taigi, jūsų dėmesiui, mano kefyro blynai.

Tešlą pradedu nuo kiaušinio įmušimo į dubenį. Dar įberiu cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išplaku. Iki suputojimo.

Mažame puodelyje ištirpinu 40 g sviesto. Į kiaušinių plakinį supilu praaušusį sviestą ir kefyrą. Renkuosi seniausiai patikrintus ir komplimentų nusipelniusius “DVARO” pieno produktus. Na, jie tikrai verti gražaus žodžio. Jeigu bandėt ir vartojat, suprantate apie ką aš [reklama]. Tešlą gerai išmaišau.

Dabar į tešlą sudedu likusius ingredientus: miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Tešlą išmaišau šaukštu, tik NEPERMAIŠAU. Jei norite ne guminių, o purių ir pasipūtusių blynų – nepermaišyti yra labai svarbu. Tegu tešloje lieka šiek tiek gumuliukų. Patikėkite manimi!

Keptuvę įkaitinu ant vidutinės kaitros. Prieš pilant tešlą dedu gabaliuką sviesto. Galite naudoti ir kitokius mėgstamus kepimo riebalus, pavyzdžiui, kokosų aliejų, ghee sviestą, rapsų aliejų ar pan. Tačiau man skaniausia šiuos blynus kepti naudojant “seną gerą” sviestą.

Kiekvienam blynui pilu didelį šaukštą tešlos. Palieku tarpelius tarp kepančių blynų, nes jie išsipučia. Beje, jei apvertus blyną iš jo apačios išsilieja tešla, mažinkite kaitrą, taip tešla spės “sustangrėti” iki apvertimo ir turėsite gražų blynuką.

Tokius blynus mėgstu krauti į bokštelį ir aplieti skystu medumi. Žinoma, dar labai skanu valgyti tradiciškai su uogiene ir grietine ar jogurtu. Neprašausit abiem atvejais.

Spausdinti receptą
5 from 4 votes

KEFYRO BLYNAI

Putlūs, purūs, burnoje tirpstantys blynai minkštu vidumi ir traškiu krašteliu. Idealūs savaitgalio pusryčių pretendentai. Šio kiekio pakaks maždaug dviems žmonėms, tad drąsiai dvigubinkite, jei valgančiųjų bus daugiau.

Ingredientai

  • 1 kiaušinis
  • 1-2 šaukšteliai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 40 g sviesto (rinkausi "DVARO")
  • 200 g kefyro (rinkausi "DVARO" 3,4% rieb.)
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1,2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • Sviesto kepimui

Gaminimo eiga

  • Į dubenį, kuriame maišysiu tešlą, mušu kiaušinį, dedu cukrų ir vanilinį cukrų. Išplaku iki suputojimo.
  • Mažame puode and nedidelės kaitros ištirpinu 40 g sviesto.
  • Praaušusį sviestą ir kefyrą supilu į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišau.
  • Dabar į tešlą sudedu likusius sausus ingredientus: miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau šaukštu, kol nelieka sausų miltų. Svarbu: tešloje turi likti šiek tiek gumuliukų. Nepermaišykite tešlos, tada turėsite purius pasipūtusius blynus.
  • Keptuvę įkaitinu ant vidutinės kaitros. Dedu gabaliuką sviesto, pilu po šaukštą tešlos kiekveinam blynui. Iškepusius blynus valgome su uogiene, sirupu, medumi, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Atsakymai į “KEFYRO BLYNAI”: 9

  1. Inga parašė:

    5 stars
    Amelija, nuostabūs blynai! Vaikai jau trečią rytą prašo tik tokių🙃 Ačiū!

  2. Gabija parašė:

    Blynai tikrai laaabai purūs ir minkšti! Kaip visada, nenusivyliau. Visi Amelijos receptai, kuriuos esu gaminusi – puikūs!

  3. Kamilė parašė:

    5 stars
    Labaai skanūs ir minkšti blynai! 🙂

  4. Austėja parašė:

    5 stars
    Puikūs blynai! Nors neturėjau kukurūzų krakmolo ir vietoj jo naudojau bulvių krakmolą, vis vien iškepė labai skanūs blynai:) Bus kartojami! 😉

  5. Dovilė parašė:

    5 stars
    Gal yra minčių kodėl kartais blynai gaunasi guminiai? 😀
    Aš čia tešlos permaišymas ar mėnulio fazė kalta? 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos