VARŠKĖS APKEPAS

2023-05-31

Man skaniausią varškės apkepą kepa mano mama. Užaugau jį dažnai valgydama vakarienei, su uogiene ar trintomis braškėmis ir grietine. Tikiu, nostalgija varškės apkepui lanko ne tik mane. Kepti šį apkepą ir išmokau iš mamos. Galiausiai sudėliojau konkrečias savas proporcijas, nes, kaip įprasta daugeliui puikių šeimininkių, mama apkepą maišo iš akies. Varškės apkepas primena desertą, bet jei yra valgomas su šviežiomis nesaldintomis uogomis ir graikišku jogurtu, yra puikus baltymų šaltinis, neatnešantis didelio gliukozės šuolio kraujyje. Mano variantas itin paprastai ir greitai pagaminamas. Nereikės atskyrinėti trynių nuo baltymų ir plakti atskirai. Tešlą sumaišau viename dubenyje per kelias minutes ir šaunu kepti orkaitėn. Jį dažnai renkuosi tiems vakarams, kai laiko ar ūpo ilgesniam gaminimo procesui nematyti. Žinoma, tokią klasiką mėgsta visa šeima.

Lažinčiausi, kad bent kas 5 skaitantis savo šaldytuve ir spintelėse turi visų reikiamų produktų, nes praktiškai negali būti paprasčiau.

Procesas irgi paprastas ir greitas. Pirmiausia įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 190 laispnių be vėjelio. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau, nei centras.į dubenį. Tuomet į dubenį mušu kiaušinius, beriu cukrų (nors dažniausiai jo išvis atsisakau), vanilinį cukrų ir druską. Plaku elektriniu arba rankiniu plaktuvu kol gaunu tirštas putas.

Į plaktus kiaušinius supilu manus, pieną, kepimo miltelius ir varškę. Energingai išmaišau, kad neliktų didesnių nei žirnis varškės gumuliukų ir ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

Tešlą supilu į gausiai sviestu pateptą kepimo formą (renkuosi stiklinę stačiakampę 28 x 20 cm formą) ir dedu į jau įkaitusią orkaitę.

Kepu 190 laipsnių orkaitėje be vėjelio 25 min. Tuomet pakeičiu orkaitės rėžimą: 190 laispnių su vėjeliu ir kepu dar 10 min., kol apkepo viršus rusvai apskrunda ir visas iškyla. Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo formos dydžio ir pačios orkaitės, taigi geriausia patikrinti centrą, kad įsitikintumėte, jog iškepė.

Patiekiu iškart, dar karštą su mėgstamais priedais: graikišku jogurtu, uogomis ir uogiene.

Spausdinti receptą
4.95 from 19 votes

VARŠKĖS APKEPAS

Varškės apkepas primena desertą (ir vaikystę), bet jei yra valgomas su šviežiomis nesaldintomis uogomis ir graikišku jogurtu, yra puikus baltymų šaltinis, neatnešantis didelio gliukozės šuolio kraujyje. Mano variantas itin paprastai ir greitai pagaminamas. Tešlą sumaišau viename dubenyje per kelias minutes ir šaunu kepti orkaitėn. Jį dažnai renkuosi tiems vakarams, kai laiko ar ūpo ilgesniam gaminimo procesui nematyti. Žinoma, tokią klasiką mėgsta visa šeima.

Ingredientai

  • 4 dideli kiaušiniai
  • 0-2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 100 g manų kruopų
  • 130 ml mėgstamo pieno
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 600 g birios varškės, 9% rieb.
  • sviesto formai patepti

Gaminimo eiga

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 190 laispnių be vėjelio. Groteles įstatau viena lentynėle žemiau, nei centras.
  • Į dubenį mušu kiaušinius, beriu cukrų (dažniausiai jo atsisakau), vanilinį cukrų ir druską. Plaku elektriniu arba rankiniu plaktuvu kol gaunu tirštas putas.
  • Į plaktus kiaušinius supilu manus, pieną, kepimo miltelius ir varškę. Energingai išmaišau, kad neliktų didesnių nei žirnis varškės gumuliukų ir ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
  • Tešlą supilu į gausiai sviestu pateptą kepimo formą (renkuosi stiklinę stačiakampę 28 x 20 cm formą) ir dedu į jau įkaitusią orkaitę.
  • Kepu 190 laipsnių orkaitėje be vėjelio 25 min.
    Tuomet pakeičiu orkaitės rėžimą: 190 laispnių su vėjeliu ir kepu dar 10 min., kol apkepo viršus rusvai apskrunda ir visas iškyla.
    Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo formos dydžio ir pačios orkaitės, taigi geriausia patikrinti centrą, kad įsitikinti, jog iškepė.
  • Patiekiu iškart, karštą su graikišku jogurtu, uogomis ir uogiene. Beje, skanus ir šaltas!

Atsakymas į “VARŠKĖS APKEPAS”: 41

  1. Julija parašė:

    5 stars
    Pagaliau radau tobulą receptą! Jokių baltymų atskyrimų nuo trynių, atskiro plakimo, manų mirkymo ir t.t. Puikus patarimas naudoti birią varškę!

  2. Viktorija parašė:

    5 stars
    Tikrai labai skanus varškės apkepas! Iš pradžių buvau kiek sunerimusi, nes kol karštas buvo sunku gražiai išimti iš kepimo formos, pasirodė kiek birus, bet paragavus tiek šiltą, tiek atvėsusį atpirko visą išgastį. Niami niami 👌

  3. Miglė parašė:

    5 stars
    Labai, labai skanus receptas 🤩

  4. Sigita parašė:

    5 stars
    Labai patiko! Per mėnesį kelis syk tikrai buna ant stalo 🙂 ačiū 🌿

  5. Sandra parašė:

    Siandie. Isbandysiu sita recepta atroso kad labai skaniai gausis

  6. Saulė parašė:

    Sveiki, o ar tešla turi būti skysta?

  7. Angelė parašė:

    5 stars
    Labai labai patiko, dar vietoj cukraus sutryniau ir įmaišiau bananą, gavosi taip pat labai puikiai. Dažnas maistas mūsų namuose 😊🌸

  8. Vika parašė:

    Gal galima kažkuo pakeisti manų kruopas, jei netoleruojam kviečių? ☺️

  9. Rūta parašė:

    5 stars
    Netgi man, kaip nemokančiai gaminti, pavyko ir labai skaniai gavosi. Ačiū!!!

  10. Violeta parašė:

    5 stars
    Labai labai patiko receptas ,pridėjau razinų labai tikiuosi ,kad nesugadinau.Ieškojau kažko panašaus ir radau.Ačiū Jums.

  11. Raimonda parašė:

    Bandžiau pirmą kartą ir tikrai ne paskutinį. Puikus ir paprastas receptas 😊

  12. Laura parašė:

    5 stars
    Patiko receptas! Labai paprastas, bet greitai pagaminamas. Man tas ir yra svarbiausia. Vakar gaminau vakarienei, šįryt su kava pusryčiams, tai ir šaltas tikrai skanus! Ačiū už recepta!

  13. Milda parašė:

    Gavosi neblogai. Dar dėjome kokoso drožlių, nors ir nelabai jos jautėsi 😁

  14. Živilė parašė:

    5 stars
    Patiko visai šeimai!!

  15. Pk parašė:

    5 stars
    Tikrai labai skanus apkepas, super.

  16. Giedrė parašė:

    Skaniausias ir lengviausiai pagaminamas apkepas ❤️💙ačiū už receptą 😊

  17. Andreja parašė:

    5 stars
    Esu išbandžius nemažai varškės apkepų receptų, neradau tinkančio savo šeimai iki dabar. Šitas receptas labai lengvas, viskas gavosi puikiai. Mano 4 metų berniukas visai nemėgėjas varškės kepinių bet šitą apkepą labai greitai sukirto! Ačiū už puikų receptą!

  18. Ausra parašė:

    4 stars
    Labai megstu Jusu receptus ir varskes apkepus, bet sis kazkodel gavosi labai sausas. Idomu, kodel taip galejo nutikti?

    • Amelija Kuzmarskė parašė:

      Malonu, kad patinka receptai, ačiū labai 🙂 Sunku pasakyti, kodėl nesigavo apkepas, nes nemačiau, kaip gaminote. Ar svėrėte ingredientus? Gal įdėjote per daug manų? Gal varškė buvo labai sausa? Gal labai didelėje formoje kepėte? Šis receptas mano naudojamas jau daug metų, taigi bandytas dešimtis kartų ir niekada nesigauna sausas. Tad gal jums gaminant įsivėlė netyčinė klaida 🙂

  19. Agnė parašė:

    5 stars
    Lengvai pagaminamas ir labai skanus! Ačiū!🌷

  20. Algirdas parašė:

    5 stars
    Receptas puikus:
    >Greitai pagaminamas
    >Labai skanus
    >VAIKAMS LABAI PATIKO 😆
    Seniai tokio ieškojau, nes visų trijų kriterijų niekada nepavykdavo pasiekti.

  21. Laura parašė:

    5 stars
    Tiek ieskojau lengvo varskes apkepo! ir palei si recepta man puikiai pavyko! Aciu, kad dalinates! Siandien kepsiu vel 🙂

  22. brigita parašė:

    Nu ką einam bandyt gaminti 😊

  23. Vitalija parašė:

    5 stars
    Nerealiausias bandytas receptas! Jokio struggles, viska sumeti i viena puoda ir vuolia! skanesnio dar niekad neragavom 🥰

  24. EDITA parašė:

    Ačiū! Vėl 10/10!!! Ir taip greita!

  25. Ineta parašė:

    5 stars
    Labai gardus, lengvai pagaminamas, ir visų šeimos narių mėgstamas! 😍🎈 Ačiū, kad dalinatės!

  26. Edita parašė:

    5 stars
    Nerealiai skanus apkepas,pirma karta gyvenime toks gavosi🤗

  27. Guoda parašė:

    5 stars
    Visada apkepą kepdavau tik atskiriant baltymus, bet pabandžius šį receptą supratau, kad tai visai nėra būtina. Gavosi labai skaniai! Ant viršaus užsidėjus trintų aviečių ir graikiško jogurto – tai iš viso skanumėlis! Išsisaugosiu šį receptą ateičiai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos