MOLIŪGINĖS CINAMONINĖS SPIRALĖS

2024-10-24

Tai nesvietiškai minkštos ir nesudėtingai pagaminamos cinamoninės mielinės bandelės, kurioms papildomo minkštumo ir drėgnumo suteikia moliūgų piurė. Be to, moliūgai dar ir nudažo tešlą nuostabia oranžine spalva.

Be moliūgų piurė, kurios receptą rasite ČIA, bandelėms prireiks įprastų mielinės tešlos ingredientų: miltų, cukraus, mielių, kiaušinio, o dar – sviesto. Man skaniausias ir mylimiausias yra DVARO sviestas, kurį naudoju ir kepiniams, ir kitiems patiekalams.

Dideliame dubenyje sumaišau miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Ant miltų mišinio dedu moliūgų piurė, mušu kiaušinį ir pilu ištirpintą šiltą sviestą.

Jei minkau rankomis: pradedu maišyti šaukštu, o vėliau pereinu prie tešlos minkymo rankomis. Minkau apie 10 min., kol gaunu vientisą, minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
Jei minkau pastatomame tešlos maišytuve: pasirenku minkymo antgalį kablį ir minkau nustačiusi mažiausią greitį 10 min.

Išminkytą tešlą suformuoju į rutulį ir uždengusi palieku dvigubai pakilti šiltoje vietoje. Tai užtrunka apie 1,5-3 valandas, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Pakilusią tešlą išverčiu ant šiek tiek miltais barstyto stalo, suformuoju rutulį ir iškočioju į stačiakampį (dydis – apie 20×30 cm).

Dubenėlyje gerai išmaišau minkštą sviestą su cukrumi, cinamonu ir druska iki vientisos pastos konsistencijos masės.

Sviesto pastą tolygiai užtepu ant pusės tešlos stačiakampio, dalindama jį išilgai perpus.

Užlenkiu neapteptą tešlos dalį ant apteptosios ir naudodama tešlos ratuką arba aštrų peilį supjaustau tešlą maždaug 2-3 cm pločio juostelėmis.
Imu kiekvieną atpjautą juostelę ir susuku į spiralę. Jas dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdama tarpelius. Palieku rankšluostėliu apklotas spirales apie 20 min. pakilti kambario temperatūroje.


Tuo tarpu įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios.
Po 20 min. kildinimo, spirales teptuku aptepu kefyru arba kiaušinio plakiniu ir šaunu kepti į jau įkaitusios orkaitės lentynėlę, esančią vienu lygiu žemiau nei centras.

Po 20 min. kildinimo, spirales teptuku aptepu kefyru arba kiaušinio plakiniu ir šaunu kepti į jau įkaitusios orkaitės lentynėlę, esančią vienu lygiu žemiau nei centras.
Kepu apie 15-18 min., kol spiralės švelniai rusvai apskrunda.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

MOLIŪGINĖS CINAMONINĖS SPIRALĖS

Ingredientai

tešlai:

  • 350 g kvietinių miltų
  • 20 g cukraus
  • 2 šaukšteliai* vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis* druskos (* – be kaupo)
  • 2 šaukšteliai* sausų mielių (7 gramai)
  • 250 g moliūgų piurė, geriausia kambario temperatūros (receptas ciaAmelija.lt)
  • 1 kiaušinis
  • 30 g tirpinto sviesto

pertepimui:

  • 80 g minkšto, kambario temp. sviesto (rinkausi DVARO)
  • 80-120 g cukraus
  • 1 šaukštas cinamono
  • žiupsnis druskos

aptepimui:

  • kefyras arba kiaušinio plakinys

Gaminimo eiga

tešla:

  • Dideliame dubenyje sumaišau miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles.
  • Ant miltų mišinio dedu moliūgų piurė, mušu kiaušinį ir pilu ištirpintą šiltą sviestą.
  • Jei minkau rankomis: pradedu maišyti šaukštu, o vėliau pereinu prie tešlos minkymo rankomis. Minkau apie 10 min., kol gaunu vientisą, minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
    Jei minkau pastatomame tešlos maišytuve: pasirenku minkymo antgalį kablį ir minkau nustačiusi mažiausią greitį 10 min.
  • Išminkytą tešlą suformuoju į rutulį ir uždengusi palieku dvigubai pakilti šiltoje vietoje. Tai užtrunka apie 1,5-3 valandas, priklausomai nuo kambario temperatūros.
  • Pakilusią tešlą išverčiu ant šiek tiek miltais barstyto stalo, suformuoju rutulį ir iškočioju į stačiakampį (dydis – apie 20×30 cm).

pertepimas ir suformavimas:

  • Dubenėlyje gerai išmaišau minkštą sviestą su cukrumi, cinamonu ir druska iki vientisos pastos konsistencijos masės.
  • Sviesto pastą tolygiai užtepu ant pusės tešlos stačiakampio, dalindama jį išilgai perpus.
  • Užlenkiu neapteptą tešlos dalį ant apteptosios ir naudodama tešlos ratuką arba aštrų peilį supjaustau tešlą maždaug 2-3 cm pločio juostelėmis.
  • Imu kiekvieną atpjautą juostelę ir susuku į spiralę. Jas dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdama tarpelius. Palieku rankšluostėliu apklotas spirales apie 20 min. pakilti kambario temperatūroje.
  • Tuo tarpu įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių be vėjelio, kaitinimas iš viršaus ir apačios.

aptepimas ir kepimas:

  • Po 20 min. kildinimo, spirales teptuku aptepu kefyru arba kiaušinio plakiniu ir šaunu kepti į jau įkaitusios orkaitės lentynėlę, esančią vienu lygiu žemiau nei centras.
  • Kepu apie 15-18 min., kol spiralės švelniai rusvai apskrunda.

Įrašo “MOLIŪGINĖS CINAMONINĖS SPIRALĖS” komentarų : 1

  1. Judita parašė:

    5 stars
    Puikus skanumynas, akimirksniu buvo suvalgytas. Tik gaila, kad dalis to skanaus cinamoninio idaro tiesiog isbego i skarda… bet nežiūrint to, viskas pavyko gerai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.