Olandiškas blynas, kurį šiaip vadinu jo angliškuoju vardu – dutch baby, yra visai įspūdingas kepinys. Man įspūdį daro tai, kad tokia paprasta, 5 minučių ruošos prašanti tešla, atneša tokį įdomų, itin išsipūtusį, apskrudusį blyną. Tokį blyną kepu pusryčiams, jį pjaustome panašiai kaip picą ir valgome su mėgstamais pagardais (uogiene, jogurtu, medumi, uogomis, vaisiais…). Dar man patinka, kad tešlos sudėtis yra, pavadinkime, šiek tiek geresnė, nei daugumos įprastų blynų. Čia reikia daug kiaušinių, kefyro ir, palyginus, ne tiek daug miltų. Dar vienas tešlos privalumas – ji tiesiog suplakama kokteilių plaktuve. Blyną kepu ketaus keptuvėje (maniškė 26 cm skersmens), tačiau galima kepti bet kokiame orkaitei pritaikytame inde. Geriausia rinktis apvalų arba ovalo formos kepimo indą, kad krašteliai iškiltų ir iškepęs blynas atrodytų tartum dubuo.
Pirmiausia įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių be vėjelio ir į ją dedu tuščią keptuvę, kurioje kepsiu blyną (mano keptuvė 26 cm skersmens). Jei neturite orkaitei tinkamos keptuvės, rinkitės bet kokį kepimui orkaitėje tinkamą indą. Geriausia apvalios arba ovalo formos, kad krašteliai kepdami turėtų galimybę tolygiai iškilti.
Tešlos gamyba itin paprasta. Visus tešlos ingredientus (kiaušiniai, kefyras, miltai, krakmolas, cukrus, vanilinis cukrus ir druska) sudedu į plaktuvo indą ir suplaku iki vientisos masės. Jei neturite kokteilių plaktuvo, tešlą plakite rankiniu plaktuvu arba tiesiog plakimo šluotele.
Kai keptuvė ar indas gerai įkaista, ištraukiu iš orkaitės ir įdedu sviestą. Sviestas turi visiškai ištirpti. Keptuvę galima trumpam sugrąžinti į orkaitę (tik reikėtų saugoti, kad sviestas nesudegtų).
Suplaktą tešlą pilu tiesiai į karštą keptuvę su išlydytu sviestu. Keptuvę iškart šaunu į orkaitę ir kepu apie 15-20 min., kol blynas iškyla, pasipučia ir tampa rusvai apskrudęs.
Valgome dar karštą, supjaustytą panašiai kaip pica, su mėgstamais priedais!
Taip lengva pagaminti ir taip skanu! Kartais net kaip desertą prie kavos greit pašaunu jei netikėtai atsiranda svečių
Labai džiaugiuosi, kad taip patiko 🙂 Ačiū, kad parašėte ir įvertinote!
Laukiamiausia sekmadienio dalis po sporto jau tapo šitas blynas! labai labai labai <3
Labai malonu skaityti 🙂 ačiū už įvertinimą!
Super receptas! Ir tėvams ir mažiems vaikiukams.
Ačiū Jums, kad esate ir dalinatės. Nė vienu jūsų receptu neteko nusivilti.
Kaip malonu skaityti, AČIŪ LABAI 🙂
Nuostabus! Dažnas savaitgalio pusryčių skanėstas 🙂
Džiaugiuosi, kad taip patiko 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Super skanus blynas. Visuomet kepdavau pagal kitą receptą. Šiandien išbandėme Jūsų. Geriau, skaniau, minkščiau… 👌❤️
O, koks malonus komplimentas :). Ačiū, kad išbandėte!
Amelija, ačiū už receptą, nors blyną pamačiau per tv, bet pasinaudojau jūsų instrukcijomis! Pavyko puikiai! Ačiū!
Labai džiaugiuosi 🙂 Mačiau ir aš neseniai per LRT kažkokios laidos anonsą su tokiu blynu ir taip pat užsimaniau išsikepti :))
Labai vilioja receptas, tik galvoju, kuo galima būtų užleisti kvietinius miltus variantui be gliuteno? 🙂
Nesu tikra, nesu bandžiusi su kitokiais miltais 🙂
Labai megstamas mano vaiku, valgome su ledais ir mangais ❤️
Labai skanu,paprasta ir greita!