SALDŽIARŪGŠTĖ ABRIKOSINĖ VIŠTIENA

2023-02-13

Ši itin greitai pagaminama abrikosinė vištiena man yra tobulas reikalas, kai užsimanau azijietiško maisto išsinešimui, bet noriu jį pagaminti namie. Netikėtas padažo ingredientas – abrikosų džemas, gardžiai apglazūruoja kiekvieną vištienos ir daržovės gabalėlį drauge su sojos padažu ir česnakais. O kepinti žemės riešutai prisijungia su savo smagia traškia tekstūra. Šalia – virti ryžiai ir galite jungti Netflix :). Beje, jei norite būti extra fancy, pridėkit šviežių daržovių salotų (iškart siūlau savo traiškytų agurkų ir morkų salotas) arba marinuotų daržovių.

Šią greitą ir gardžią vištieną gaminu iš gan paprastų ingredientų. Pirmiausia pakalbėkim apie vištieną. Renkuosi filė arba šlaunelių mėsą. Abu variantai puikiai tinka. Šįkart naudoju vištieną iš LIDL, kur vienintelėse parduotuvėse Lietuvoje galima rasti maisto su EUROFINS ženklinimu (tai viena iš didžiausių pasaulyje nepriklausomų laboratorijų, atliekanti kokybės tyrimus). Su EUROFINS ženklu pažymėtose pakuotėse maistas yra kokybiškas ir šviežias. O padažo žvaigždė – abrikosų džemas. Jį taip pat pirkau LIDL, MARIBEL prekės ženklo. Dar prireiks morkų ir paprikos, bet čia galima laisvai eksperimentuoti ir naudoti kitas turimas ar mėgstamas daržoves. Ir galiausiai – sojų padažas, žemės riešutai ir česnakai. Štai ir viskas, ko reikia. [reklama]

Gaminimo procesas nuo pradžių iki pabaigos išties greitas, tad jei noriu vištieną valgyti su ryžiais, pirmiausia užverdu ryžių puodą. O kol jie verda, spėju paruošti savo patiekalą. Pradedu nuo pjaustymo. Vištieną, papriką ir morkas supjaustau nelabai dideliais, kąsnio dydžio kubeliais.

Stipriai įkaitinu keptuvę, į ją pilu šiek tiek aliejaus ir suberiu vištieną. Ją kepu ant gan didelės kaitros apie 5 minutes kelissyk pamaišydama, kol gabėliai pradeda šiek tiek skrusti.

Dabar į keptuvę supilu pjaustytas morkas ir paprikas. Išmaišau.

Iškart, nieko nelaukusi, sudedu abrikosų džemą. Maišau, kol jis ištirpsta ir tolygiai pasiskirsto ant mėsos ir daržovių. Kaitrą primažinu iki vidutinės ir leidžiu keptuvės turiniui paburbuliuoti apie 5 min. Kepant kelis kartus pamaišau, kad saldus džemas neprisviltų.

Dabar į keptuvę supilu sojos padažą su traiškytais česnakais, actu, geru žiupsniu druskos ir juodaisiais pipirais (druska ir pipirai pagal skonį).

Išmaišau, o kai padažas užverda ir vėl leidžiu jam paburbuliuoti 3-8 min., vis pamaišydama, kol jis tampa mano norimo tirštumo (kuo ilgiau padažas virs, tuo tirštesnis taps).

Keptuvę nuimu nuo kaitros, patiekalą apibarstau žemės riešutais ir svogūnų laiškais (barstykite ir kepintais sezamais, jei turite). Patiekiu su virtais ryžiais.

Spausdinti receptą
5 from 4 votes

SALDŽIARŪGŠTĖ ABRIKOSINĖ VIŠTIENA

Patiekalas, kaskart pataikantis į dešimtuką, kai užsinoriu azijietiško maisto išsinešimui. Lengvai ir labai greitai pagaminamas, neprireikia daug skirtingų ingredientų, o rezulatas – saldi, rūgšti, lipni ir pikantiška vištiena su morkomis, paprikomis ir žemės riešutais. Patiekiu su virtais ryžiais (dar šviežios ar marinuotos daržovės puikiai tinka į pašonę).

Ingredientai

  • aliejaus kepimui
  • 500 g vištienos (filė arba šlaunelių mėsos) (rinkausi SKONIO ŽENKLAS iš LIDL)
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 raudonoji ar geltonoji paprika

padažui:

  • 150 g abrikosų džemo (rinkausi MARIBEL iš LIDL)
  • 50 ml sojų padažo
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 3 traiškytos česnakų skiltelės
  • druskos, juodųjų pipirų

pabaigai:

  • didelė sauja skrudintų žemės riešutų
  • žalumynų (pvz.: svogūnų laiškų)

Gaminimo eiga

  • Vištieną supjaustau nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Taip pat paprikas ir morkas.
  • Į gerai įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir suberiu vištienos gabaliukus. Kepu ant didesnės kaitros vis pamaišydama apie 5-7 min., kol gabaliukai pradeda šiek tiek skrusti.
  • Į keptuvę supilu pjaustytas morkas ir paprikas. Išmaišau ir iškart sudedu džemą. Vėl maišau, kol džemas ištirpsta, pradeda burbuliuoti ir tolygiai pasiskirsto ant mėsos ir daržovių.
  • Kaitrą primažinu iki vidutinės ir leidžiu keptuvės turiniui paburbuliuoti apie 5 min. Kepant kelis kartus pamaišau, kad saldus džemas neprisviltų.
  • Dabar į keptuvę supilu sojos padažą su traiškytais česnakais, actu, geru žiupsniu druskos ir juodaisiais pipirais (druska ir pipirai pagal skonį).
  • Išmaišau, o kai padažas užverda ir vėl leidžiu jam paburbuliuoti 3-8 min., vis pamaišydama, kol jis tampa mano norimo tirštumo (kuo ilgiau padažas virs, tuo tirštesnis taps).
  • Keptuvę nuimu nuo kaitros, patiekalą apibarstau žemės riešutais ir svogūnų laiškais (barstykite ir kepintais sezamais, jei turite). Patiekiu su virtais ryžiais.

Atsakymų į “SALDŽIARŪGŠTĖ ABRIKOSINĖ VIŠTIENA”: 10

  1. Dovilė parašė:

    5 stars
    Amelija, ačiū labai už receptą. Labai skanu 🙂

  2. Miglė parašė:

    5 stars
    Pagaminus ir paragavus gal 10 kartų sakiau kaip tai tobulai skanu!
    Ačiū!

  3. Aivaras parašė:

    5 stars
    Labai skanu. Ačiū už paprasta ir skanu receptą.

  4. Auguste parašė:

    5 stars
    Labai skanus patiekalas. Aš darau su TOFU, pakepintu su krakmolu! Vegetarinis variantas 🙂

  5. Karolina parašė:

    Labai skanu! Bet man padažas niekaip nesutirštėja 🙁

Komentuoti: Amelija Kuzmarskė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos