Turiu skanią idėją, inspiruotą besiartinančių Joninių ir sezoniškų lietuviškų produktų. Kas gali būti lietuviškiau už čiobrelius, obuolius, česnakus ir svogūnus? Vasarą visų šių produktų galima rasti lietuviškuose soduose ir daržuose, tad man kilo mintis – gal šiame derinyje pamarinuoti mėsą, juk visa Lietuva per Jonines kūrena grilius? Išbandžiau ir gavosi puikiai. Taigi tradicinės Jonų šventės proga, prieš dairantis idėjų kitų šalių virtuvėse, siūlau apsvarstyti šį lietuviškų vibracijų marinatą savo grilio vakarienei ar pietums.
Tiesą sakant, mano iešmeliai buvo ne tik lietuviškai marinuoti, bet ir prabangūs bei šventiniai, nes naudojau Biovelos 32 dienas sausai marinuotus jautienos nugarinės steikus. Žinoma, mano marinatą galima naudoti ir kitokiai mėsai, tačiau variantas su steiku man be galo patiko! Taigi gaminkim 🙂
Visus marinato ingredientus sumalu kokteilinėje arba rankiniu trintuvu iki vientisos tyrelės.
Steikus supjaustau plonomis, ilgomis juostelėmis.
Dubenyje ar kitame inde gerai išmaišau mėsą su marinatu, kad tolygiai pasiskirstytų. Marinuoju pernakt arba bent 1-2 valandas iki kepimo.
Artėjant kepimui mėsą sumaunu ant medinių ar metalinių iešmelių, pasitelkdama gyvatėlės principą (žiūrėti nuotraukas viršuje). Užmovus juostelę ant iešmelio ir ją suspaudus, maunu kitą, kol užpildau iešmelį.
Kuo stipriau suspaudžiu mėsą, tuo lengviau pavyks iškepti vidutinišką ar pusiau žalią jautieną. O jei norisi geriau iškeptos mėsos, per daug nesuspaudžiu.
Iešmelius kepu karštame grilyje arba keptuvėje iš visų pusių iki norimo iškepimo lygio. Patiekiu iškart su mėgstamais priedais, padažais ir daržovėmis.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Biovela, reklama
O su kokiu garnyru pateikta pas jus šioje nuotraukoje?
Su humusu ir pomidoriukais 🙂