SUMUŠTINIAI SU KIAUŠINIŲ IR AVOKADŲ SALOTOMIS

2021-04-28

Pavasaris yra laikas, kai mane ypatingai traukia kuo daugiau laiko praleisti lauke. Po žiemos, kai kelis mėnėsius visai nenorėjau net išeiti laukan ir apeiti aplink namą, jausmas visai pasikeitė. Vis kviečiu Paulių į žygį ar pasivaikščiojimą, mėgstu pietauti lauke, ant terasos. Pusryčiams terasoje orai man dar kiek vėsoki, bet vidurdienį jau pats tas, kai šviečia saulė. Vis noriu darbuotis darže ir mesti į šoną visus darbus, kuriems reikia kompiuterio :). Todėl toks receptas – puikiai tinka mano dabartiniam gyvenimui. Pagamintas paprastai ir greitai namuose, sotus, tinkamas įsidėti į priešpiečių dėžutę ir SKANUS! Man labai patinka šiuos sumuštinius gaminti su tradicine sviestine sumuštinių duona, bet čia kiekvieno valgytojo pasirinkimas. Galima rinktis bet kokią mėgstamą duoną ar net šitas salotas įsukti į tortiliją, kartu su rukolos ar kitokių žalėsių lapais.

Kaip ir daugumai savo receptų, naudoju gan paprastus, kasdienius produktus. Šįkart visi produktai atkeliavo iš mano partnerių IKI. Aš jau ne kartą pasakojau, bet mielai vėl kartoju, kaip man patinka šios IKI garstyčios! Ar kada nors bandėte? Jų sudėtis man tinka ir patinka (nėra nesuprantamų priedų), o tekstūra labai grūdėta. Aš jų visad turiu šaldytuve ir su jomis gaminu padažus salotoms, be kurių dažnai neapsieina mūsų vakarienės stalas. Maišau su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, įspaudžiu česnako, druskos ir pipirų. Taip pat su šiomis garstyčiomis gaunasi puikūs marinatai. O ir paprastą sumuštinį jos labai pagyvina. Na, man tikrai jos patinka, kaip suprantate :)). Dar kartais nusiperku ir šių IKI agurkėlių, nes jie irgi yra labai gerai suderinto saldžiarūgščio skonio. Visada traškūs. Gal jau pastebėjote juos mano pirkinių krepšeliuose, kuriais dalinuosi savo IG profilyje. Stengiuosi nepirksti dažnai, nes man sunku atsispirti ir norisi suvalgyti visus iškart. Beje, šių agurkėlių yra ir visai mažyčių, mažesniame stiklainėlyje. Arba dar didesnių. Nuotraukoje yra vidutiniai. Žodžiu, drąsiai rekomenduoju. Kiaušiniai irgi mano pamėgti, su numeriu „1“ ir „LT“, kas man išties svarbu ir skatinu kitus atkreipti dėmesį ir atsisakyti bent kiaušinių nr.3 (tai narvuose laikomų vištų kiaušiniai). [reklama]

Tokius sumuštinius juk reikia pagaminti greitai, tiesa? Kartais šauna į galvą pietus pavalgyti prie jūros ar parke, tada nebūna laiko ilgam gaminimui. Tai ir gaminkim greitai!

Pirmiausia išverdu kiaušinius. Aš mėgstu kiaušinius pradėti virti jau verdančiame vandenyje. Nes taip galiu tiksliau pamatuoti virimo laiką. Tai ypač svarbu, kai norisi minkšto kiaušinio. Šiuo atveju reikės kietų, nes kiaušinius pjaustysim. Taigi darau taip: užverdu puode vandenį, kiek sumažinu kaitrą ir šaukštu atsargiai sudedu kiaušinius. Šiuos verdu 11 min. Trynys būna kietas, bet ne miltingas ir birus, pačiame viduryje dar šiek tiek kreminis. Pasibaigus virimo laikui, iškart nupilu karštą vandenį ir vėsinu po šalčiausiu čiaupo vandeniu.

Sudėtingiausia dalis jau atlikta. Liko viską supjaustyti. Kiaušinius ir avokadus supjaustau vidutiniais kubeliais. O agurkėlius ir svogūną pjaustau itin smulkiai.

Viską dedu į dubenį. Dedu pagardus: majonezą, garstyčias, aštrų padažą (jei naudoju), druską ir pipirų. Užspaudžiu citrinų sulčių. Viską išmaišau ir ragauju. Jei trūksta sūrumo, rūgšties ar aštrumo – pridedu. Viskas!

Pjaunu mėgstamą duoną ar traukiu tortiliją, kraunu salotas, pridedu turimų žalumynų (gal rukolos, ar salotos lapą). Ragauju iškart arba dedu į priešpiečių dėžutę. SKANAUS ir jums :).

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su IKI prekybos centrais – reklama.

SUMUŠTINIAI SU KIAUŠINIŲ IR AVOKADŲ SALOTOMIS

Sočios, maistingos, kreminės ir subalansuoto skonio salotos, užteptos ant mėgstamos duonos su žalumynų lapeliais = (lygu) puikus sumuštinis.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 2 prinokę avokadai
  • Pusė vidutinio raudonojo svogūno
  • 2 nedideli marinuoti agurkėliai
  • 1,5 šaukšto mėgstamo majonezo
  • 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelio aštraus padažo (nebūtina)
  • Pusės vidutinės citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Puode užverdu vandenį, šiek tiek sumažinu kaitrą ir šaukštu sudedu kiaušinius. Nustatau tokią kaitrą, kad švelniai virtų. Verdu 11 min. Kai laikas baigiasi, iškart nupilu karštą vandenį ir vėsinu po kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.
  • Kiaušinius nulupu ir supjaustau. Taip pat supjaustau avokadus. Agurkėlius ir svogūną susmulkinu itin smulkiai. Viską dedu į dubenį.
  • Dabar į dubenį dedu druską, pipirų, majonezą, garstyčias ir aštrų padažą (jei naudoju). Įspaudžiu citrinos sulčių ir viską išmaišau. Ragauju – gal trūksta druskos, rūgšties ar aštrumo? Jei reikia pridedu. Salotos yra kreminės konsistencijos, smagiai tepasi ant duonos.
  • Pasirenku mėgstamą duoną ir padarau sumuštinius. Į vidų papildomai dedu salotų lapų ar kitokių žalumynų.

Atsakymai į “SUMUŠTINIAI SU KIAUŠINIŲ IR AVOKADŲ SALOTOMIS”: 2

  1. Milda parašė:

    Šakės, kokie geri! 👌

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos