Salotas grubiai skirstau į dvi rūšis: skirtas garnyrui arba atstojančias pagrindinį patiekalą. Šiandien kalbu apie vienas tikrai sočias salotas, laisvai tinkamas pietums ar vakarienei. Šeimoje labai mėgstame takus – tai dažna mūsų vakarienė. Prieš kokius metus mano vaikams buvo užėjusi takų manija, kai kasdien buvo prašoma pagaminti takus. Man pačiai pabodo valgyti vis tą patį ir, šeimynai padariusi takus, sau lėkštėje susimiksavau salotas iš visų ingredientų, kurie buvo ant stalo. Tas salotas panoro ragauti visi ir taip mūsų vakarienių rotacijoje atsirado dar vienas patiekalas – takų salotos. Šias salotas pamėgo visi mano šeimos nariai ir tuo labai džiaugiuosi, nes man taip patinka pagaminti vakarienę ne tik greitai, bet ir žinoti, kad valgome subalansuotą patiekalą, o čia tiek daug daržovių, dar pupelės, malta mėsa ir jogurto padažas. O tai, kad vaikai jų vis prašo pakartoti, rodo, kad skonis nerealus. Siūlau išbandyti 🙂
Čia prireiks nemažai daržovių, kurių parduotuvėje galima rasti visus metus: paprikų, pomidoriukų, baltagūžio kopūsto, avokadų, laimų, česnakų. Dar – maltos mėsos, kurią čia renkuosi įvairiausią: kartais jautieną, kitąkart kalakutieną, vištieną, kiaulieną ir net augalinė puikiausiai tinka taip pat. Dar dvi skardinės: pupelių, kurias dažniausiai imu juodąsias, ir kukurūzų. Ant paruoštų salotų dar privalomai barstome tortilijų traškučių. Visus ingredientus salotoms perku LIDL. Beje, salotoms labai tinka LIDL prieskonių mišinys vištienai (nesvarbu, ar tikrai naudosite vištieną). Sunaudoju visą prieskonių pakuotę vienai 450 g pakuotei maltos mėsos. O dabar – gamybos eiga :).
Ant didesnės kaitros įkaitinu keptuvę, tuomet pilu šlakelį kepimo aliejaus ir sudedu maltą mėsą. Kepinu maišydama ir mentele ardydama mėsos grumstelius, kad apskrustų. Jeigu iš mėsos išsiskiria skystis, reikėtų didinti kaitrą. Mėsai šiek tiek apskrudus, dedu prieskonių ir išmaišau. Prieskonių negailiu – noriu, kad mėsa gautųsi šiek tiek sūresnė ir stipriau prieskoniuota, nei mėgstu įprastai, nes įsimaišys į daržoves. Mėsą ataušinu lėkštėje.
Ruošiu daržoves ir dedu jas į didelį salotų dubenį: kopūstą dideliu peiliu pjaustau (arba tarkuoju mandolina) plonais griežinėliais, pomidoriukus pjaunu į keturias dalis, avokadus pjaustau postambiais kubeliais, paprikas šiaudeliais, o svogūną – plonais pusžiedžiais. Šalia pjaustytų daržovių į salotų dubenį suberiu nusunktas konservuotas pupeles ir kukurūzus.
Atskirame dubenėlyje sumaišau visus padažui skirtus ingredientus. Druskos kiekį reguliuoju pagal skonį.
Prieš pat patiekiant į dubenį su daržovėmis supilu ataušintą keptą mėsą, supilu padažą ir išmaišau. Mėgstame ant salotų užsiberti traiškytų nachos arba tortilijų traškučių.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.
Jau kartoju antrą kartą. Superinis receptas, lėkiau pirktis trūkstamų ingridientų jau pačią pirmąją dieną. po recepto paskelbimo. Pripažinsiu, man skaniau nei taco’s. 😀 Ačiū, Amelija!
O, dėkui, kaip smagu, kad taip patiko :). Labai džiaugiuosi jūsų atsiliepimu!