Sviestinės pupelės ir konservuotas tunas yra pora kaip tvora. Ir taip jau nutikę, kad abu šiuos produktus aš labai mėgstu. Šitai porelei dėl smagumo trūksta tik šiek tiek džiazo:
– kažko traškaus. Galvokit apie keptos duonos gabaliukus ir salierus.
– kažko pikantiško. Čia išmetu džiovintų pomidorų ir raudonojo svogūno kortas.
– ir dar puikaus viską jungiančio citrininio garstyčių padažo.
Tuomet gausime nerealias salotas: ypač sočias, maistingas ir baltymingas. Man atrodo, kad joms nieko netrūksta: nei tekstūrų ar skonių, nei spalvų ar maistingųjų medžiagų. Tai prašom prisijunkit ir pasigaminkit kartu.
Pradedu nuo duonos skrebučių gaminimo. Renkuosi mėgstamą duoną – kartais tai būna visai tamsi ruginė duona, kartais plikyta šviesesnė duona (kaip nuotraukoje). Visai balta duona ar batonas čia irgi tiktų, bet man asmeniškai šiam atvejui labiau dera tamsesni duonų variantai. Duoną supjaustau kąsnio dydžio kubeliais ir beriu į skardą, kurioje ištiesiau kepimo popierių. Gabaliukus apšlakstau aliejumi ir išmaišau. Skardą šaunu į 160 laipsnių orkaitę su vėjeliu ir kepu skrebučius iki norimo traškumo lygio apie 15-25 min. Kepimo trukmė priklauso ir nuo pasirinktos duonos. Beje, kepimo metu vieną ar dukart duonos gabaliukus pamaišau, kad apskrustų visos pusės. Iškepusią duoną ištraukiu iš orkaitės ir palieku ataušti skardoje.
Antrasis žingsnis – padažas. Jį maišau iškart dideliame salotų dubenyje. Taip išvengiu papildomo dubenėlio padažo maišymui, o man tikrai labai patinka gaminti sukuriant kuo mažesnį tvarkymo procesą po to. Taigi visus padažo ingredientus sudedu į salotų dubenį ir gerai išmaišau plakimo šluotele, kol padažas tampa vientisas.
Beje, jeigu noriu salotas pagaminti iš anksto ir patiekti vėliau, o ne iškart, tuomet padažą maišau atskirai. Jį užpilu ir išmaišau salotas tik prieš pat valgant. Bala nematė to atskiro dubenėlio šiuo atveju, mat pavandenijusios salotos juk niekam nepatinka.
Toliau lieka suruošti visus likusius salotų ingredientus. Susmulkinu žalumynus, itin smulkiai supjaustau raudonąjį svogūną, džiovintų pomidorų puseles supjaustau juostelėmis, o saliero stiebus pjaustau riekelėmis.
Beje, jei nemėgstate saliero, siūlyčiau jį keisti kita mėgstama traškia daržove. Mano antras pasirinkimas būtų pankolis, o dar tiktų ridikėliai, ridikas ar ropinis kopūstas.
Supjaustytas daržoves, ataušusius skrebučius, nusunktas pupeles, tuną dedu į salotų dubenį ant paruošto padažo ir viską išmaišau. Laikas ragauti ir sakyti “tobula”!
Beje, jau minėjau, kad jei salotas ruošiu iš anksto ir noriu valgyti vėliau, tuomet ne tik padažą užmaišau atskirame dubenėlyje, bet ir duonos skrebučius palieku atskirai nuo daržovių iki salotų maišymo. Taip duona liks traški, o ne išmirkusi.
Sveiki,
ačiū uz receptá. Aiskus, estetiskas, racionalus (padažo gamybos procesas :)) neturejau salierú, bet turejau tik nediduká pankolį, todėl dar įdejau savo sodo obuolį “Renet”. Šioje puoksteje puikiai jautesi ir derejo tunas. Daug skoniù, maistinga, vienas patiekalas:)))).
Sveiki, įsivaizduoju, kad sodo obuolys turėjo puikiai įsilieti. Malonu, kad išbandėte receptą ir patiko 🙂
Puikiai pavyko, labai skanu 🙂 aciu, kad dalinates❤️
Nuostabu, džiaugiuosi 🙂 ačiū
Puikus receptas, jau ne kartą išbandėme! ❤️
Labai džiaugiuosi 🙂 Ačiū už įvertinimą!
Nuostabus receptas 👏 Labai malonų aromatą padažui suteikė įtarkuota citrinos žievelė. Labai puikiai suderėjo visi skoniai. Kartosim tikrai ne vieną kartą. Ačiū jums, Amelija 😊❤️
Labai ačiū, kad išbandėte ir parašėte. Linkėjimai 🙂
Tobulų tobuliausios tuno salotos. Skaniausios kokias esame valgę. Ačiū už receptus!
Kaip gerai, kad taip patiko 🙂 Ačiū!
Visad darydavau tuno salotas su makaronais, majonezu, daržovėmis ir galvodavau, kad skaniau būt negali, pasirodo gali 😀
Vietoje saliero įdėjau ridikėlių ir vau, labai labai patiko! Maistinga, gražu (nes daug spalvų) ir labai skanu. Tikrai kartosiu 🙂 ačiū už tokį nerealų receptą.
Kaip smagu, kad taip patiko, labai ačiū, kad parašėte 🙂