Dar vienas patiekalas į kvapnių, sočių ir paprastai paruošiamų pietų ar vakarienių archyvą. Tik nebūkite suklaidinti paprastų produktų ir gaminimo, nes skonis ir rezultatas yra nuostabūs. Šiuo atveju vištiena be marinavimo ir didelių bastangų būna itin minkšta ir sultinga. O šalia jos – tame pačiame puode virti kvapnūs, skoningi ir birūs ryžiai su daržovėmis. Nuo gaminimo pradžios iki serviravimo užtrunku apie pusvalandį – tai dar vienas nenuginčijamas šio patiekalo pliusas, kai norisi ir reikia greitos, sočios ir karštos vakarienės. Šalia mėgstu patiekti gaivias šviežių agurkų salotas su krapais arba žalumynus su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Tikiu, kad patiks ir jums!
Vis kartojuosi, bet ir šįkart prireiks paprastų produktų. Tikriausiai taip gaminti mėgstu labiausiai – iš mums įprastų produktų, ieškodama naujų derinių ir galimybių. Visus produktus šįkart pirkau LIDL ir pastebėjau dar vieną šios vakarienės pliusą – ji išties nekainuoja daug. Rinkausi vištienos blauzdeles be sąnario, tačiau puikiai tiks kitos mėgstamos vištienos dalys (pvz.: šlaunelės ar šlaunelių mėsa be kaulo). Tuomet prireiks ryžių, kuriuos čia renkuosi Basmati (Golden Sun). Išvirę jie būna birūs ir kvapnūs. Žinoma, dar svarbūs prieskoniai: čia pasitarnavo mano anksčiau pamėgtas Kania kario prieskonių mišinys. Ryškiaspalvis, kavpnus, švelniai rytietiškas. Dar kelios daržovės, paprika, svogūnas, česnakai, ir esu pasiruošusi gaminti.
Pasiruošiu, susipjaustydama daržoves: svogūną smulkiai, o papriką labai nedideliais kubeliais. Česnako skilteles peiliu supjaustau itin smulkiai (bet nenaudoju traiškyklės).
Tuomet stipriai įkaitinu didelę keptuvę ar troškintuvą, supilu aliejų ir iš visų pusių apkepu vištienos gabalėlius. Kaitra turi būti didelė, kad mėsos paviršius skrustų ir iš jos neišsiskirtų sultys. Šiuo žingsniu mėsos nesiekiu iškepti viduje, o tik paskrudinti išorę.
Iš visų pusių apkepintus vištienos gabalėlius išimu į lėkštę ir atidedu.
Keptuvėje / troškintuve po vištienos kepimo lieka riebalų. Šiek tiek sumažinu kaitrą ir į juos dedu svogūnus ir paprikas. Kepu vis pamaišydama apie 3-5 min., kol daržovės šiek tiek suminkštėja. Tuomet suberiu česnaką ir kepinu dar porą minučių.
Dabar supilu ryžius, kario prieskonius ir druską. Gerai išmaišau ir sumažinu kaitrą iki vidutinės.
Ryžių mišinį tolygiai paskirstau troškintuve, šaukštu juose padarau tiek duobučių, kiek turiu vištienos gabalėlių ir į kiekvieną duobutę įdedu po gabalėlį mėsos.
Užpilu karštą sultinį arba vandenį ir leidžiu užvirti. Keptuvę / troškintuvą uždengiu dangčiu ir troškinu ant nedidelės kaitros neatidengdama apie 20-25 min.
Po 20-25 min. atidengiu dangtį ir patikrinu, ar ryžiai jau išvirę. Jei dar neišvirę ir yra likusio skysčio, uždengiu dar 5-10 minučių. Jeigu neišvirę ir jau nebėra skysčio, įpilu dar 100-150 ml vandens. Jei ryžiai išvirę, patikrinu didžiausio vištienos gabalėlio centrą, ar iškepęs. Paprastai po tokio laiko viskas būna iškepę ir galima serviruoti.
Patiekiu su gaiviomis agurkų ar žalumynų salotomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su LIDL, reklama.
Esu paprikų nefanė. Ar galima užkeisti morkomis?.ar getiau tada visai nedėti paprikų ir niekuo neužkeitinėti?
Visada verta pabandyti :). Bet jei nemėgstate paprikų, siūlau rinktis iš kitų makaronų receptų, kurių mano archyve yra ne vienas.
Ar kario prieskonių mišinyje, kurį naudojote, yra druskos?
Taip, yra 🙂
Vištiena neiškepė, bet gal del to, kad kaimiška. Išėmiau ir baigiau kepti orkaitėje.
Tikra tiesa, kad reikia atkreipti dėmesį į vištienos gabaliukų dydį. Aprašyme rasite informaciją, kaip tikrinu, ar vištiena jau iškepusi.
Sveiki, koki puodą naudojate?
Šis puodas iš IKEA 🙂