VIŠTA MARINUOTA KEFYRE

2023-12-12

Ypatingai lengvas būdas gauti nuostabiai apskrudusią ir sultingą keptą vištą, kuri ne tik sužavėtų skoniu, bet ir papuoštų šventinį stalą. Marinavimo procesas užtruks vos 10 minučių, o visa kita – palaikyti šaltai per naktį ar parą ir ištraukus iš marinato lėtai iškepti orkaitėje. Patikėkite manimi – šiam puikiam marinatui reikia tik dviejų ingredientų. Beje, taip galima kepti ir kalakutą! Šis receptas yra įkveptas garsiosios Nosrat Samin, kuri viščiuką marinuoja pasukose. Man variantas su kefyru dar labiau patinka, tad siūlau išbandyti ir jums. Taip vištą esu kepusi daugybę kartų ir nei karto nenusivyliau rezultatu.

Ingredientų sąrašas kaip niekad trumpas: vos trys. Be pačio viščiuko prireiks tik druskos ir kefyro. Siūlau rinktis mano mėgstamiausią kokybišką lietuvišką DVARO kefyrą. Aš imu riebesnį variantą – 3,5 %.

Viščiuką iš visų pusių apibarstau druska.
Tuomet virvele surišu blauzdeles per apatinį sąnarį, kad kojos susiglaustų.

Sūdytą viščiuką įdedu į didelį dubenį. Pasirenku tokį indo dydį, kad viščiukas tilptų, bet dubuo nebūtų per didelis ir viščiukas užpiltas kefyru būtų kuo daugiau apsemtas. Tam puikiai tinka ir puodas. Dar tinka sandarus užspaudžiamas maišelis, jei turite tinkamo dydžio.

Ant viščiuko užpilu kefyrą. Tuomet indą uždengiu ir perkeliu į šaldytuvą nakčiai arba parai. Būtų gerai vienąkart marinavimosi eigoje viščiuką apversti. Jei apversti nebus galimybių (o man dažniausiai taip ir nutinka) – palieku jį marinuotis krūtinėle žemyn.

Atėjus kepimo laikui įkaitinu orkaitę iki 150 laipsnių be vėjelio. Groteles įdedu į žemutinę orkaitės lentynėlę.
Viščiuką ištraukiu iš marinato ir šiek tiek nuvarvinu kefyrą. Dedu jį į kepimo indą krūtinėle aukštyn ir įstumiu kojomis į priekį kuo giliau į orkaitę.
Kepu 2,5 – 3 valandas kol gražiai apskrunda, o įsmeigus pagaliuką tarp krūtinėlės ir šlaunelės bėga skaidrus skystis.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Pieno Žvaigždėmis, reklama

VIŠTA MARINUOTA KEFYRE

Ypatingai lengvas būdas gauti nuostabiai apskrudusią ir sultingą keptą vištą, kuri ne tik sužavėtų skoniu, bet ir papuoštų šventinį stalą. Marinavimo procesas užtruks vos 10 minučių, o visa kita – palaikyti šaltai per naktį ar parą ir ištraukus iš marinato lėtai iškepti orkaitėje. Patikėkite manimi – šiam puikiam marinatui reikia tik dviejų ingredientų. Beje, taip galima kepti ir kalakutą!

Ingredientai

  • 1,5-2 kg viščiukas
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 litras kefyro (rinkausi 3,2% rieb. DVARO kefyrą)

Gaminimo eiga

marinavimas:

  • Viščiuką iš visų pusių apibarstau druska.
  • Tuomet virvele surišu blauzdeles per apatinį sąnarį, kad kojos susiglaustų.
  • Sūdytą viščiuką įdedu į didelį dubenį. Pasirenku tokį indo dydį, kad viščiukas tilptų, bet dubuo nebūtų per didelis ir viščiukas užpiltas kefyru būtų kuo daugiau apsemtas. Tam puikiai tinka ir puodas. Dar tinka sandarus užspaudžiamas maišelis, jei turite tinkamo dydžio.
  • Ant viščiuko užpilu kefyrą. Tuomet indą uždengiu ir perkeliu į šaldytuvą nakčiai arba parai. Būtų gerai vienąkart marinavimosi eigoje viščiuką apversti. Jei apversti nebus galimybių (o man dažniausiai taip ir nutinka) – palieku jį marinuotis krūtinėle žemyn.

kepimas:

  • Atėjus kepimo laikui įkaitinu orkaitę iki 150 laipsnių be vėjelio. Groteles įdedu į žemutinę orkaitės lentynėlę.
  • Viščiuką ištraukiu iš marinato ir šiek tiek nuvarvinu kefyrą. Dedu jį į kepimo indą krūtinėle aukštyn ir įstumiu kojomis į priekį kuo giliau į orkaitę.
  • Kepu 2,5-3 valandas kol gražiai apskrunda, o įsmeigus pagaliuką tarp krūtinėlės ir šlaunelės bėga skaidrus skystis.

Įrašo “VIŠTA MARINUOTA KEFYRE” komentarų : 1

  1. Edita parašė:

    Po siandienos Kalediniu pietu ir tusciu leksciu galiu tik pasakyti Aciu uz idealu recepta, taip paprasta ir taip gerai gavosi 😊.
    Kalakuta gaminau pirma karta, mesa buvo be proto sultinga ir skani. Negali apsirikti, du ingridientai- top pietus🤌🏻
    Graziu svenciu🎄💫🎁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos