Šiuos cukinijų blynus kepu jau trečią sezoną. Tiek sezonų ir auginu savo cukinijas. Jos labai gerai uždera ir iš vieno augalo galima sulaukti nemažo derliaus, ypač jei cukinijas skinu nedideles ir neleidžiu augti iki torpedų dydžio :). Jaunos, minkšta odele, su nesusiformavusiomis sėklomis viduje – tokios cukinijos man skaniausios. Nereikia nei lupti, nei išimti minkštimo su sėklomis. Tiesa, jei norisi jas išlaikyti ilgiau, tuomet geriau išsilaiko jau subrendusios ir suformavusios kietą žievę.
Šie blynai vienas iš pirmų receptų, kurie man šauna į galvą, kai šaldytuve yra cukinijų. Labiausiai mėgstu juos pietums ar vakarienei, bet jie puikiausiai tinka ir vėlyviems ar sotiems pusryčiams. Mėgstu jų pikantišką česnakų ir žolelių poskonį, derantį su saldžiais ir traškiais kukurūzais. Jei išsikepsite, turėtumėte likti teigiamai nustebinti jų skoniu.
Cukinijose yra labai daug vandens, todėl, kad tešla nebūtų per skysta, o blynai purūs, druskos pagalba iš cukinijų “ištraukiu” vandenį. Beriu kupiną šaukštą druskos ant cukinijų tarkių, išmaišau rankomis ir perkėliu jas į sietelį.
Kad nuvarvėtų skystis, sietelį dedu ant dubens. Dabar, kol iš cukinijų išsiskirs skystis, ruošiu likusią tešlą.
Sutarkuoju parmezano sūrį smulkia tarka. Čia puikiai tiks bet koks kietesnis sūris, pavyzdžiui puikusis lietuviškas Džiugas, Grana Padano ar net čederis.
Susmulkinu žalumynus, jei šįkart juos turiu šviežius. Šiems blynams dažnai naudoju krapus, bazilikus, petražoles, laiškinius česnakus, svogunų laiškus, raudonėlius ar kitokius mėgstamus žalumynus. Jei neturiu šviežių, naudoju džiovintas žoleles.
Didesniame dubenyje pradedu maišyti tešlą: pirmiausia išplaku kiaušinius.
Dabar į dubenį sudedu nusunktus konservuotus kukurūzus, smulkintus žalumynus, tarkuotą sūrį, juodųjų pipirų, išspaudžiu česnaką.
Viską gerai išmaišau mentele ar šaukštu.
Atėjo laikas pastovėjusioms cukinijoms. Druska ištirpo ir padarė savo darbą. Imu po saują tarkių ir gerai nuspaudžiu skystį spausdama delne. Išspaustas cukinijas dedu į tešlos dubenį. Skystį išpilu į kriauklę- jis labai sūrus.
Į dubenį beriu avižinius arba kvietinius miltus. Drąsiai naudokite tiek vienus, tiek kitus arba maišykite, jei norisi. Bandžiau visus būdus ir pavyksta puikiai. Taip pat beriu kepimo miltelius, kurie padės blynams būti puriems.
Išmaišau, bet nepersistengiu. Maišyti reikėtų tol, kol neliks sausų miltų. Kuo mažiau ir lengviau maišysime, tuo minkštesni bus blynai, ypač jei naudojame kvietinius miltus.
Kepu karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol tampa kiek paskrudę, auksiniai, su traškiais krašteliais. Kepimui tinka ir kitokie jūsų mėgstami riebalai.
Mes mėgstame valgyti tiesiog su jogurtu! Tikiuosi jums patiks!
Labai geras receptas!
Džiaugiuosi, kad patiko!
As nelabai megstu kukuruzus, bet cia jie puikiai tiko:)
Kaip smagu skaityti! Džiaugiuosi, kad tiko ir patiko 🙂
Sveiki, Amelija! Planuoju pabandyti šitus blynukus. Norėjau pasiteirauti, keliems žmonėms gaunasi porcija pagal viršuje esantį receptą. Kad neprisikepčiau po to daugiau negu galiu suvalgyt 😀
Sveiki :). Labai sudėtinga nusakyti porcijas, nes pastebėjau, kad žmonės išties skirtingus kiekius valgo. Mes pavalgome visa šeima iš šios porcijos, bet tikiu, kad yra atvejų, kad vos dviems užtektų. Sakyčiau, kad vidutiniškai 3-4 žmonėms.
Buvau nusiteikus gana skeptiskai, bet rezultatas nustebino labai maloniai! Itariu, kad vaika sudominciau tuo paciu blynu, bet keksiuko formoje. Ka patartumete pakoreguoti recepte, kad iseitu keksiukai vietoj blynu?
Dekui uz puiku recepta!
Džiugu, kad rezultatas nustebino ir patiko :).
Manau, kad jeigu norėčiau kepti keksiukų formoje, bandyčiau šiek tiek “paskystinti” tešlą. Gal, pavyzdžiui, įdėčiau šaukštą jogurto. Nedaug. Reikėtų bandyti. Jei jums pavyks, pasidalinkite, prašau :).
Kepu jau nebe pirmą kartą, tikrai labai skanūs! Ačiū 👌
Nuostabu 🙂 ačiū labai !
Jau keleri metai kepu pagal šį receptą. Tobuli!!!!!
Iš nieko gero nežadančių cukinijų šis receptas yra išsigelbėjimas. Ačiū!
Kaip džiugu, kad taip patiko receptas! Ačiū, kad parašėte!
Begalo skanūs blynai 10 balų ❤️
LABAI džiaugiuosi! 🙂
Prie šio recepto sugrįžtu kiekvieną kart kai turiu namuose cukinijų. 🙂 Man tai geriausias cukinijų blynų receptas kiek tik teko bandyti! Ačiū jums! ❤️
Kaip koks desertas man jūsų komentaras ir įvertinimas. Labai ačiū 🙂
Jau kepu ketvirtą kartą. Nuostabūs!
O kokia garbė – net ketvirtą kartą! Labai ačiū, kad parašėte ir pasinaudojate receptu. Linkėjimai!
Kai kaimynas iš savo daržo padovanojo naujagimio dydžio cukiniją, supratau, kad metas šitam receptui. Sūrio dėjau daugiau nei nurodyta – skonio nesugadino. 🙂
Nuostabu, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Laba diena Amelija. 🙂 iškepiau blynų pagal jūsų receptą 😘 gavosi Super 👍 Receptas Puikus tikrai ,lauksiu kada dukra grįš iš mokyklos 🥰. Jau kepiau tortą jūsų irgi labai skanus gavosi.👍💐 Ačiū jums už tikrai gerus receptus . Sėkmės. Geros dienos. Su pagarba Lilija. 😘🌺
Labai malonu sulaukti tokio gražaus atsiliepimo. Ačiū jums 🙂
Patys skaniausi, neatsivalgomi cukinijų blynai! Kepu kasmet. Genialus receptas! Ačiū, kad pasidalinote:)
Labai malonu skaityti 🙂 ačiū, kad parašėte!