TEPAMAS KEFYRO KREMAS
2025-03-12
Pasidalinsiu triuku, kaip kefyrą užsitepu ant duonos. Jo mane išmokė teta Liusė. Pasirodo, užšaldžius pakinta kefyro struktūra ir po atitirpinimo atsiskiria išrūgos, tad belieka palikti nuvarvėti virtuviniame rankšluostėlyje. Pirmąkart ragaujant negalėjau patikėti, kokia maloniai švelni šio kremo tekstūra, o skonis labai skiriasi nuo įprasto tepamo sūrio – su švelnia kefyro rūgštele.
Šiam kremui gaminti renkuosi lietuvišką, gausų gerųjų bakterijų, aukščiausios kokybės DVARO kefyrą, kurio skonis man patinka labiausiai.
Štai taip surišusi rankšluostėlį jį pakabinu po kriaukle arba virš dubens bei palieku nuvarvėti pernakt.
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO, reklama
TEPAMAS KEFYRO KREMAS
Nuostabiai švelnus, su gaivia kefyro rūgštele, lengvas, kreminis ir tirštas tepamas kefyro kremas, kuriam pagaminti reikės tik kefyro, o priedus galima pridėti (arba ne) pagal skonį ir norą.
- Pakuotė kefyro (rinkausi DVARO)
- Priedai pagal skonį: tik druska, o gal ir pipirai, žolelės, česnakai. Arba salžiam variantui: medus, cinamonas, vanilė ir pan.
Kefyro pakuotę užšaldau šaldiklyje. Tuomet ištraukiu ir palieku pilnai atitirpti kambario temperatūroje.
Atitirpusį kefyrą pilu į ploną virtuvinį rankšluostėlį, įtiestą į sietelį virš dubens. Rankšluostėlio galus surišu, kad galėčiau pakabinti virš kriauklės ar dubens nuvarvėjimui.
Palieku nuvarvėti per naktį. Kuo ilgiau palieku – tuo tirštesnį kremą gaunu, taigi galima šį laiką varijuoti norimai kremo konsistencijai gauti.
Gautą kremą gardinu tik druska arba papaildomais norimais priedais. Laikau sandariame indelyje šaldytuve.