CITRININIAI KEFYRO BLYNAI ORKAITĖJE

2025-05-20

Nuostabūs citrininiai, itin purūs ir drėgni blynai, kurių net nereikia vartyti stovint prie viryklės, nes kepu orkaitėje! Labai džiaugiuosi šiuo receptu savaitgalio rytais, kai vietoj stovėjimo prie keptuvės, galiu atsisėdusi gerti kavutę ir pusryčiauti kartu su visa šeima, o ne stovėti prie viryklės, kol visi gaus savo blynų porciją :)). Tikiuosi patiks ir jums! Beje, šie blynai puikiai laikosi sandariame indelyje šaldytuve keletą dienų – juos labai lengva pasišildyti duonos skrudintuve. O dabar – gaminkim 🙂

Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios be vėjelio.
Pasiruošiu skardą, kurioje kepsiu blyną, ištiesdama jos dugną kepimo popieriumi. Recepte nurodytam kiekiui tešlos naudoju skardelę, kurios vidiniai matmenys 22×35 cm. Jei noriu blynus kepti per visą standartinę orkaitės skardą, gaminu dvigubą kiekį tešlos.

Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų ir vanilinį cukrų. Plaku šluotele, kol masė šiek tiek suputoja. Ištirpinu sviestą ir kiek ataušintą supilu į kiaušinių masę, kartu su kefyru, citrinos žievelėmis (tik geltonąja jos dalimi!) ir citrinos sultimis. Išmaišau šluotele iki vientisumo.
Blynams renkuosi riebesnį DVARO kefyrą – jį daug metų perku dažniausiai, nes visada puikaus skonio ir aukščiausios kokybės.

Suberiu visus likusius tešlos ingredientus ir šaukštu arba silikonine mentele (jau nebe šluotele) švelniai maišau tešlą, kol nebematau sausų miltų, tačiau tešloje vis dar lieka daug žirnio dydžio gumuliukų. Tešlos nepermaišau, kad blynai būtų purūs ir pakilę.

Tešlą supilu į paruoštą skardą ir dedu kepti į jau įkaitusią orkaitę viena lentynėle žemiau nei centrinė. Kepu 15-18 min.

Visus kremo ingredientus sudedu į maisto smulkintuvo indą su peiliu apačioje ir plaku iki vientiso puraus kremo.

Iškepusius blynus supjaustau norimo dydžio kvadratėliais ir patiekiu su plaktu varškės kremu, uogiene ir šviežiomis uogomis.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su DVARO, reklama

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

CITRININIAI KEFYRO BLYNAI ORKAITĖJE

Nuostabūs citrininiai, itin purūs ir drėgni blynai, kurių net nereikia vartyti stovint prie viryklės, nes kepu orkaitėje! Dar šie blynai puikiai laikosi sandariame indelyje šaldytuve keletą dienų – juos labai lengva pasišildyti duonos skrudintuve.

Ingredientai

blynams:

  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (ar kitos vanilės)
  • 60 g sviesto
  • 350 g kefyro (rinkausi DVARO 3,2% rieb.)
  • 0,5 nedidelės citrinos žievelės
  • 0,5 nedidelės citrinos sulčių
  • 170 g kvietinių miltų
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas aguonų

plaktam varškės kremui:

  • 180 g varškės 9% rieb. (rinkausi kvadratinį pakelį DVARO)
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus (ar kitos vanilės)
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2-3 šaukštai grietinėlės (10% rieb.)
  • žiupsnis citrinos žievelės
  • šlakelis citrinos sulčių

Gaminimo eiga

blynai:

  • Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios be vėjelio.
    Pasiruošiu skardą, kurioje kepsiu blyną, ištiesdama jos dugną kepimo popieriumi. Recepte nurodytam kiekiui tešlos naudoju skardelę, kurios vidiniai matmenys 22×35 cm. Jei noriu blynus kepti per visą standartinę orkaitės skardą, gaminu dvigubą kiekį tešlos.
  • Į dubenį mušu kiaušinius, dedu cukrų ir vanilinį cukrų. Plaku šluotele, kol masė šiek tiek suputoja.
  • Ištirpinu sviestą ir kiek ataušintą supilu į kiaušinių masę, kartu su kefyru, citrinos žievelėmis (tik geltonąja jos dalimi!) ir citrinos sultimis. Išmaišau šluotele iki vientisumo.
  • Suberiu visus likusius tešlos ingredientus ir šaukštu arba silikonine mentele (jau nebe šluotele) švelniai maišau tešlą, kol nebematau sausų miltų, tačiau tešloje vis dar lieka daug žirnio dydžio gumuliukų. Tešlos nepermaišau, kad blynai būtų purūs ir pakilę.
  • Tešlą supilu į paruoštą skardą ir dedu kepti į jau įkaitusią orkaitę viena lentynėle žemiau nei centrinė. Kepu 15-18 min.

plaktas varškės kremas:

  • Visus kremo ingredientus sudedu į maisto smulkintuvo indą su peiliu apačioje ir plaku iki vientiso puraus kremo.
  • Iškepusius blynus supjaustau norimo dydžio kvadratėliais ir patiekiu su plaktu varškės kremu, uogiene ir šviežiomis uogomis.
    Taip pat šie blynai puikiai laikosi sandariame indelyje šaldytuve keletą dienų – juos labai lengva pasišildyti duonos skrudintuve!

Atsakymai į “CITRININIAI KEFYRO BLYNAI ORKAITĖJE”: 4

  1. Kristina parašė:

    5 stars
    Jau išbandžiau ir labai skanu su minimaliomis pastangomis šeštadienio rytui. Dėjau paprasta krakmolą, manau nepakeitė tai skonio. Labai rekomenduoju!

  2. Tomas parašė:

    Šitas receptas buvo kažkas toooookio. Labai ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.