Kai baigiau mokyklą ir pradėjau gyventi viena, prasidėjo ir mano eksperimentai virtuvėje. Ilgėjausi mamos maisto, tad pradėjau gaminti pati. Turiu tokią seną užrašų knygą, kurioje tada žymėdavausi pavykusius receptus. Šis receptas ten nugulė pirmame puslapyje. Tada obsesiškai kepiau šį braunį ne vienerius metus. Obsesija praėjo ir receptas liko gulėti dešimtmetį nenaudojamas. Viskas, aš jį atgaivinau ir paragavusi prisiminiau, koks jis tobulas. Atrodo, kad valgytum minkštą šokoladą su sūrio pyrago gijomis. Panaudojau AMFORA kreminį sūrį, kuris čia tiko idealiai. Skaniausias braunis GERAI atšaldytas su juoda kava arba arbata. Toks sodrus, kad išties pakanka nedidelio gabalėlio. Jei prijaučiat šokoladui, labai rekomenduoju pabandyti.
Pradedu nuo šokoladinės tešlos gaminimo. Imuosi šokolado ir sviesto (renkuosi DVARO) tirpinimo. Nedideliame puode ant itin mažos kaitros tirpinu gabalėliais pasmulkintą sviestą ir juodąjį šokoladą. Vis maišau, nes svarbu, kad neprisviltų ir neužvirtų. Vėliau palieku šią masę praaušti. Beje, renkuosi juodąjį šokoladą, kuriame yra bent 70% kakavos ir ne daugiau nei 30g cukraus. Tačiau braunis pavyksta su bet kokiu juoduoju šokoladu.
Dubenyje išplaku kiaušinius su cukrumi iki suputojimo. Į šią masę pilu tirpintą šokoladą su sviestu.
Peiliu pasmulkinu 50 g tokio pat juodojo šokolado ir dedu į dubenį. Galima rinktis ir jau pagamintus šokolado gabaliukus. Išmaišau iki vientisos masės. Tuomet sudedu kakavą, miltus ir druską. Vėl išmaišau, kol nelieka sausų miltų. Šokoladinė tešla pruošta.
Dabar imu atskirą dubenį ir jame užmaišau sūrio sluoksnį: sudedu visus tam skirtus ingredientus ir išmaišau iki vientisos masės. Čia renkuosi lietuvišką AMFORA kreminį sūrį, kuris yra visisiškai natūralus ir be jokių nereikalingų priedų. Idealiai tinka įvairiausiems kepiniams ir patiekalams dėl savo tobulo kremiškumo [reklama].
Pasirenku kvadratinę kepimo formą nes norėsiu pagamintą braunį supjaustyti kvadratėliais. Maniškės dydis 20 x 20 cm. Formą iškloju kepimo popieriumi ir pirmiausia joje mentele tolygiai paskirstau šokoladinę tešlą.
Tuomet ant viršaus supilu sūrio masę ir rankomis pakratau formą, kad sūris tolygiai pasiskirstytų ant paviršiaus. Imu peilį buku galiuku ir juo piešiu gyvatėles, kad šokoladinė tešla šiek tiek persimaišytų su sūriu, kol pyrago paviršius įgaus marmuro raštą.
Braunį kepu iš anksto iki 160 laipsnių be vėjelio įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Praėjus kepimo laikui braunį ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti iki kambario temperatūros neišimdama iš formos. Katik išimtas braunis neatrodo iškepęs, nes pajudinus jo centras liūliuoja. Taip ir turi būti! Ataušusį braunį uždengiu ir su visa froma perkeliu į šaldytuvą. Jis skaniausias labai gerai atšaldytas. Galima net dėti į šaldiklį ir valgyti dar neatšilusius gabaliukus. Yum 🙂
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su AMFORA prekiniu ženklu – reklama.
Recepto įkvėpimas iš šefo David Lebovitz.