Prieš kokius 4 metus pagalvojau, kad būtų puiku rasti tokį augalinio pieno receptą, kuriame nebūtų nereikalingų priedų, galėčiau nesunkiai pasigaminti, “nekainuotų karvės” ir atitiktų mano skonį bei poreikius. Internete išties pilna visokiausių straipsnių ir video medžiagos, kaip pasigaminti riešutų, avižų ar sėklų pieno. Tai kam tada man ieškoti savo recepto? Nes bandžiau visą krūvą variantų ir vis nusivildavau. Migdolų pienas man kažkodėl nelabai patinka savo poskoniu, o ir yra gan brangus (buvo laikai, kai per dieną gamindavau bent litrą pieno). Visai mėgstu anakardžių pieną, bet jis dar brangesnis. Avižinis pienas man ne visai patinka savo “tekstūra”, jei galima taip išsireikšti (turi tokį glitnumą, kuris tartum “veliasi” burnoje, o kaitinamas dar labiau tirštėja). Naminis kokosinis pienas man yra per skystas kavai balinti, o jei gaminu jį tirštą su labai daug kokosų, tuomet jis gaunasi man per riebus. Tai patikėkit, kaip džiaugiausi, kai po krūvos eksperimentų radau SAVO saugalinio pieno receptą. Tai buvo seniai ir nuo tos eksperimentų virtinės aš nebenorėjau nieko ieškoti. Šis pienas atitinka tai, ko iš jo noriu!
Kokosinis avižinis pienas man sujungia viską, ko man reikėjo:
– yra švelnaus ir man malonaus skonio;
– lengvai ir greitai pagaminamas;
– jo savikaina yra nedidelė;
– jis yra pakankamai kremiškas (dėl avižų) ir turi riebalų (dėl kokosų);
– man tinka kavos balinimui;
– man tinka maisto gaminimui (košėms, troškiniams, blynų tešlai ir pan.)
Pieną gaminu kokteilių plaktuvu (blenderiu), nieko nemirkau ir nelaukiu, kol išbrinks. Naudoju tris ingredientus: pilno grūdo avižinius dribsnius, kokosų drožles ir žiupsnį druskos. Na, galima priskaičiuoti ir ketvirtą ingredientą, tai yra vandenį. Procesas tikrai nesudėtingas ir greitas. Mano blenderis Bosch Vitaboost yra išties galingas: nesunkiai ir taip smulkias kokosų drožles susmulkina į dar smulkesnes daleles [reklama].
Beje, šio pieno gamybai yra svarbus procesas: jei viską sudėsiu iškart į vandenį ir malsiu, pienas toks, koks turi būti, nesigaus. Svarbu pirmiausia malti tik kokosus su vandeniu. Tada vėliau pridėti avižas bei pamalti jas jau neilgai. Ir iškart nukošti, nes malamas skystis sušyla, o tuomet avižos pradeda brinkti ir pienas įgauna vis daugiau “glitnumo”. To “glitnumo” aš noriu tik šiek tiek, kad pienas būtų vos kremiškas (ir geriau atliktų balinimo funkciją), bet nenoriu burnoje jausti “tąsumo”. Sakysit, gal aš čia per daug smulkmenų įžvelgiu, beeeet tikrai geras augalinis pienas man yra svarbus kasdienybėje :)).
Įrašas parengtas bendardarbiaujant su Bosch Vitaboost [reklama].
Ačiū Amelija,
Bandysiu padaryti pagal rekomendaciją, nes man gavosi labai glitnus kai dariau iš avižų tiktai.
Bet vat, jau matau spragas, tai manau pasitaisysiu😀.
Labai prašau :). Tikiuosi gausis. Puikiai žinau ir esu patyrusi tą nesekmę su glitnumu. Nelabai skanus reikalas :))
Laba diena, ar naudojate virintą vandenį?
Tai priklauso kokį vandenį turiu namie (pvz., jei filtruotas, tokį drąsiai naudočiau). Taip pat tinka negazuotas mineralinis vanduo arba tiesiog iš čiaupo, jei tokį geriate.
Super pienas gavosi,jokio kito nebenoriu,aciu uz recepta