SPAGEČIAI SU PESTO IR MASKARPONE

2021-09-22

Makaronai yra mano meilė ir jau beveik visi skaitantys tikriausiai tai žinote :). Bet kas jų nemėgsta? Galbūt tie, kurie dar nėra valgę gerai paruoštų? Na, žinoma, žmonių skoniai skiriasi, taigi toliau į šią diskusiją plėstis ir nėra prasmės. Bet jei jūs mėgstate makaronus ir kartais norite GREITAI paruošti nuostabius pietus ar vakarienę, tai šis receptas jums turėtų patikti. Padažas yra kremiškas, viliojantis, komfortiškas ir maloniai riebus. Paruošite per 20-30 min., ir ayayayy kaip bus skanu. Bent jau mano 5 asmenų šeimynėlė visi sako mmmmm, kai valgo. O kai įvertina ir vaikai, tai jau šio to verta, tiesa?

Produktai lengvai randami ir nesudėtingi. Rinkausi jau pamėgtus Bio Village spagečius iš IKI. Esminiai argumentai, kodėl juos mėgstu: ekologiški, supakuoti be plastiko ir kokybiški. Vienas dalykas, kas padarytų juos tiesiog tobulus, tai jei būtų pilno grūdo. O pesto galima pasidaryti pačiam, bet šiemet aš neturiu bazilikų, tai pirkau ekologišką, išties skanų ir kokybišką (su tikru parmezano sūriu!) Bila Bio genujos bazilikų pesto. Pomidoriukų prisirinkau darže, česnakas irgi mano augintas. Taigi toks jungtinis parduotuvės ir daržo patiekalas šįkart. [reklama]

O dabar gaminkime kartu arba šokit tiesiai į recepto dėžutę apačioje:

Pirmas žingsnis: pasiruošti. Supjaustau pomidoriukus perpus, o česnakus susmulkinu kuo smulkiau (bet nedarau tyrės).

Užkaičiu puodą su vandeniu, kuriame virsiu spagečius. Beriu šaukštą su dideliu kaupu druskos. Kol vanduo užvirs, pradedu gaminti padažą:

Į vidutinio karštumo keptuvę pilu alyvuogių aliejų ir dedu smulkintus česnakus. Kepinu juos ne ilgiau nei 1-2 minutes, nes česnakai gali greitai pradėti degti ir apkarsti.

Pas česnakus beriu visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos. Pamaišydama kepu, kol pomidoriukai šiek tiek “susileidžia”. Priklausomai nuo kaitros, tai užtrunka apie 4-7 min.
Kol pomidoriukai kepa, tikriausiai jau bus užviręs vanduo spagečiams. Sudedu spagečius į vandenį ir nustatau virimo laiką. Verdu apie 3 minutėmis mažiau, nei nurodyta ant pakelio, nes spagečiai po virimo dar maudysis karštame padaže. Ir niekas nenori pervirtų makaronų…

Dabar sudedu pesto ir pilu apie 300 ml makaronų virimo vandens (iš spagečių puodo). Viską išmaišau ir primažinu kaitrą iki labai nedidelės.

Dabar į padažą atkeliauja maskarponė. Išmaišau, kad neliktų jos gumuliukų. Jei ji nepasiduoda, galima panaudoti plakimo šluotelę.

Į padažą beriu pipirų ir išmaišau. Dėmėsio, svarbus žingsnis: RAGAUJU. Gal trūksta druskos ar pipirų? Ir iškart poto į padažą suverčiu visus spagečius. Gerai išmaišau žnyplių pagalba. Viskas! Į lėkštes (labai mėgstu makaronams lėkštes pašildyti, nes jie labai greitai aušta), ant viršaus tarkuoju parmezano, pamalu juodų pipirų ir alpstu iš malonumo :)).

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su prekybos tinklu IKI – reklama.

Spausdinti receptą
5 from 1 vote

SPAGEČIAI SU PESTO IR MASKARPONE

Kremiški, sotūs, komfortiški ir (bent jau man) keliantys pasitenkinimą spagečiai! Gaminimo procesas labai greitas ir nesudėtingas, o pagamintas patiekalas išties keliantis įspūdį!

Ingredientai

  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 6 česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejus kepimui
  • 500 g spagečių (rinkausi Vio Village)
  • 140 g pesto (rinkausi Billa Bio)
  • 200 g maskarponės
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Parmezano patiekalo užbaigimui

Gaminimo eiga

  • Pomidoriukus perpjaunu perpus, o česnako skilteles susmulkinu kuo smulkiau.
  • Užkaičiu puodą, kuriame virsiu spagečius. Į vandenį dedu šaukštą su kaupu druskos.
  • Į vidutinio karštumo didelę keptuvę ar troškintuvą pilu aliejaus ir dedu smulkintus česnakus. Kepu 1-2 minutes, ne ilgiau (česnakai gali labai greitai pradėti degti ir apkarsti).
  • Pas česnakus beriu visus pomidoriukus ir nubrauktą šaukštelį druskos. Kepinu kol pomidoriukai šiek tiek "susileidžia" (apie 4-7 min., priklausomai nuo kaitros).
  • Kol kepa pomidoriukai, į jau verdantį vandenį sudedu spagečius. Nustatau virimo laiką, kad nepervirtų: verdu 3 min trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes makaronai po virimo dar šildysis karštame padaže. Kai tik virimo laikas baigiasi, nukošiu spagečius (tik nepamirštu į atskirą indą įsipilti makaronų virimo vandens padažui).
  • Į keptuvę sudedu pesto ir pilu 300 ml makaronų virimo vandens (iš verdančių spagečių puodo). išmaišau ir sumažinu kaitrą iki labai nedidelės.
  • Dabar į padažą sudedu maskarponę ir juodųjų pipirų. Viską išmaišau ar net panaudoju plakimo šluotelę, jei maskarponės gabaliukai nenori "pasileisti". Ragauju padažą: gal trūksta druskos ar pipirų?
  • Nukoštus spagečius sudedu į padažą ir išmaišau. Patiekiu su tarkuotu parmezanu ir papildomu žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Įrašo “SPAGEČIAI SU PESTO IR MASKARPONE” komentarų : 1

  1. Asta parašė:

    5 stars
    Nuostabūs! Gaminau 2 dienoms, bet rytdienai nelabai kas liko 🙂 šeimyna užskaitė ir vis kartojo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Video istorijos